AMS: Boka er på vei i posten! 

Alle bestillinger som kom inn før påsken, er nå levert i posten. Så dersom du har bestilt boka, dukker den opp i postkassa rett over påske. Eller du får beskjed om at 5-pakningen ligger klar til henting, om du har gjort som de fleste.

Pressemelding om boka er sendt ut til aviser og pressebyråer over hele landet og til alle som bidrar på http://Bidra.no/ams med å finansiere aksjonen Vi tar AMS-målerne for retten!.

Boka er også på vei til daglig leder i alle Norges 103 strømnettselskap (de fusjonerer og blir stadig færre), til medlemmene av Stortingets helse- og sosialkomité og enkelte andre politikere og personer i forvaltningen som vi tenker har interesse av å la seg informere om hvordan AMS-målerne produserer skader på helse og miljø.

Sammen med boka har nettselskapenes daglige ledere fått et brev. Teksten ser du nedenfor.

Boka utgjør en vesentlig del av dokumentasjonen i rettsaken som kommer opp i tingretten i Halden i mai: Der er det ni saksøkere som har stevnet Elvia. De vil – av helsegrunner – verken ha målere med mikrobølgesender i, eller målere som produserer skitten strøm slik målerapporten om Aidon-måleren viser at den gjør – uten at den kan slås av eller velges bort, slik man man med andre kilder til skitten strøm. Elvia forlanger i sitt motsøksmål å få skifte ut målerne.

Forberedelsene til saken er for lengst i gang fra begge sider og skrivene går mellom dommer og advokater. Det er avsatt to dager + en dag i reserve. Aksjonen Vi tar AMS-målerne for retten! støtter saken økonomisk gjennom innsamlede midler.

 

Einar Flydal, den 31. mars 2021

PDF-versjon: EFlydal-20210331-AMS-Boka-er-pa-vei-i-posten.pdf

PS. Det er nå bare 130 eksemplarer igjen av førsteopplaget av boka Smartmålerne, skitten strøm, pulser og helsa. Du kan fortsatt bestille boka så lenge det første opplaget rekker, eller laste den ned gratis.

(Transparens: Boka er skrevet av Einar Flydal og Else Nordhagen, med bistand på tekniske deler av Odd-Magne Hjortland/EMF Consult AS, og Erik Avnskog. Utgivelse og utsendelser er dels finansiert av overskudd på tidligere boksalg, dels av FELO. Eneste kostnader er til trykk og utsendelse. Først når de siste eksemplarene er solgt, går regnskapet i null.)

Referanse

Einar Flydal og Else Nordhagen: Smartmålerne, skitten strøm, pulser og helsa, Foreningen for EMF-reform, 2021 (285 sider), ISBN: 978-82-93187-53-0

Følgebrevet til nettselskapene

April 2021

til daglig leder i nettselskapet

 

Sommeren 2018 fikk daglig leder i ditt selskap – kanskje det var deg? – tilsendt boka Smartmålerne, jussen og helsa. Boka ga en bred orientering i kunnskapsstatus om helsevirkningene fra mikrobølget stråling generelt – og spesielt slike vi får fra AMS-målere.

Boka gjorde det forståelig for tusenvis av nordmenn at en del folk faktisk blir akutt syke av mikrobølgesenderne i AMS-målerne. Det blir de til tross for at strålingen – selv på fullt – er svært mye svakere enn vårt statlige stråleverns «anbefalte grenseverdier». De fleste forsto også at Strålevernets råd og vurderinger baserer seg på helt urealistiske, men svært bransjevennlige påstander: den åpenbart feilaktige påstanden at strålingen bare kan skade når den gir oppvarmingsskader, og den underlige idéen at det massive flertallet av forskningsstudier som påviser slike skader, skulle ta feil, mens det mindretallet som ingen skade finner, er de som har rett.

Den boka du nå har fått – Smartmålerne, skitten strøm, pulser og helsa – tar kunnskapen flere hakk lenger, og er like omhyggelig med å basere seg på eksperter og forskningsfunn:

Boka viser at når slik svak stråling har så klar biologisk virkning – akutt for noen, over tid for andre – henger det sammen med de brå og kraftige variasjonene som dannes i de elektromagnetiske feltene – og ikke så mye av styrken. De brå variasjonene, pulsene, dannes både i radiosignaler og som hyppige transienter eller høyfrekvente strømspenninger i ledningsnettet – «skitten strøm». Og de dannes i stort mon fra AMS-målerne…

Vi sendte en Aidon- og en Kamstrup-måler til test, og resultatet finner du i boka: AMS-målerne produserer betydelige mengder «skitten strøm», selv uten aktiv sender. AMS-målerne er nå blitt en betydelig kilde til mikrobølget pulsing og skitten strøm i hjemmene – påskrudd dag og natt og ikke til å slå av. Dermed må vi forvente at AMS-målerne vil påvirke biologien og slå ut på folkehelsa – selv uten sender.

Vi kan like det dårlig, men forskningen er klar. Og stadig fler vet om det. Problemet forsvinner ikke, men vil øke framover i takt med «fullelektrifiseringen» og Tingenes Internett. Vi må velge mellom fullelektrifisering eller skader på levende organismer som mennesker,  insekter og planter. Nye forskningsrapporter som påviser slike skader kommer nesten hver dag.

Derfor er det behov for å brette opp ermene, drive skadebegrensning og finne løsninger. Denne oppryddingen trenger vi at også nettselskapene er med på.

Med hilsen

 

Einar Flydal og Else Nordhagen