Bestill Nicolas Steneck: Debatten om mikrobølgene nå!

Våren 2022 kommer en sensasjon for alle som er interesserte i miljøvern og helsespørsmål knyttet til 5G, AMS-målere, og visjonene om Tingenes Internett:

Boka «Debatten om mikrobølgene», der historikeren Nicolas Steneck tar for seg hvordan strålevernets grenseverdier i Vest ble til – fra 1920 og fram til i dag, kommer på norsk – med et tillegg som gjør den dagsaktuell, til tross for at boka er historisk. Her kan du forhåndsbestille den.

Boka kom ut på MIT Press i 1984 og vakte stor oppsikt i USA. Da hadde strålevernet og grenseverdiene «satt seg» og meningene sto steilt mot hverandre. Verken forskerne, byråkratene, politikerne eller befolkningen forsto hva de sto overfor, og de famlet seg fram.

Historikeren Steneck gjorde grundig arbeid over flere år, hjulpet av en fysiker og en medisiner, og intervjuet forskere, byråkrater og journalister. Han forteller en historie som er lettlest, spennende og overraskende som en kriminalroman – men den er fra virkeligheten, og den er beskrevet av en fremragende forteller.

I den norske utgivelsen inngår et viktig tillegg: Tom Butler, professor ved universitetet i Cork, Irland, og spesialist på teknologi, samfunn og etikk, trekker trådene fra 1984 fram til i dag.

Boka «Debatten om mikrobølgene» blir på ca. 400 sider, med illustrasjoner, fotnoter og stikkordsregister. Den er oversatt av Einar Flydal og Else Nordhagen og har en form som passer for de fleste. Boka utkommer på Paradigmeskifte forlag i mars/april 2022.

Boka inngår som bevismateriale i ankesaken om AMS-målerne som skal opp for Borgarting lagmannsrett i september 2022. 

Bestiller og betaler du boka nå, får du en forhåndsrabatt på kr. 50.-, og den sendes portofritt straks den kommer fra trykkeriet.