5G-historier: legg inn og les dem her!

Nå rapporteres det akutte plager og skader knyttet til 5G i land etter land. Er det noe i det? Du kan bidra til at erfaringene samles. Det gjør du her – i kommentarfeltet nederst.

De generelle forklaringene om hvordan trådløs kommunikasjon skader biologien har vi allerede fra før. De spesielle forklaringene for hvordan de teknologiene som brukes til 5G, vil gjøre vondt verre, er også for lengst dokumentert. (Begge deler finner du beskrevet HER.) Nå trenger vi å samle inn erfaringene, slik vi har gjort med Smartmålerhistoriene.

Dette gjør du

Fortell hva som skjedde og legg vekt på hvorfor du mener det hadde med eksponering for 5G å gjøre, og ikke noe annet. Skrell vekk helseplager som du ikke mener at du kan knytte noenlunde sikkert til 5G. For klar hvorfor du mener 5G er grunnen. Vær forholdsvis kort. Ta med konkret informasjon om hvor du mener 5G-senderen(e) du merker, er plassert, f.eks. en adresse like ved!

Du legger inn din historie som en kommentar. Ta med konkret informasjon om hvor du mener 5G-senderen(e) du merker, er plassert, f.eks. en adresse like ved!

Historiene blir først lagt ut etter at de er gjennomgått. Det må være slik for å sile ut troll og tøv. Formatet kan bli endret etterhvert. Tips, spørsmål, diskusjon/replikker til innlegg og åpenbart tøv eller sjikane vil bli slettet. Jeg kan ikke verifisere påstandene som fremsettes.

Bakgrunn

Vi ser i praksis at en rekke helse- og miljøskader dukker opp som kan passe som reaksjoner fra elektromagnetisk forurensning, herunder skader på fugl, helseplager for mennesker annet liv (bloggpost 10.12.2018). Det samme har vi sett flere ganger tidligere i historien, med økt sykelighetsnivå som resultat. (Se Firstenberg: «Den usynlige regnbuen – Historien om elektrisiteten og livet», 2018, omtalt HER.)

Vi ser også at strålevernet ikke fungerer: En selvoppnevnt gjeng på 11 personer (ICNIRP) har skaffet seg definisjonsmakten, og har våren 2020 gitt nye retningslinjer som tillater økt stråling. Gjennom en krok av WHO sender ICNIRP ut notater og brosjyrer i strid med WHOs øvrige helsepolitikk, men som EU og andre legger til grunn for sine beslutninger. ICNIRPs arbeidsmåte er analysert i stor detalj (Se Flydal og Nordhagen 2019, nevnt over). Resultatet er nasjonale strålevern som benekter åpenbart solide forskningsfunn og gir oss grenseverdier som bare beskytter mot det aller grøvste: akutte oppvarmingsskader.

Korona-pandemien og 5G

Det svirrer med løse påstander og mer eller mindre fantasifulle teorier om pandemien COVID-19 og 5G. Det fins ikke grunnlag for å hevde at korona-pandemien er skapt av 5G-utbyggingen i Wuhan, Kina. Derimot fins det solid grunnlag for å hevde at all økt eksponering for elektromagnetiske felt gjør oss mer mottakelige for virus og mye annet, fordi immunforsvaret svekkes både av elektromagnetiske felt og mange andre miljøstressorer. Og det er godt belegg for at variasjoner i elektromagnetiske felt kan føre til at virus endres (bloggpost 17.03.2020). En slik del-forklaring på en sammenheng mellom 5G-utrulling og Covid-19 er altså mulig, men den står ikke i motsetning til antakelser som f. eks. at viruset kommer fra flaggermus, og en slik del-forklaring kan heller ikke etterprøves i praksis for dette konkrete tilfellet. Det går altså ikke an å bevise eller motbevise, bare å påvise at mekanismene fins, og at de kan ha vært virksomme.

Einar Flydal, den 18.02.2020

 

10 kommentarer om “5G-historier: legg inn og les dem her!

 1. August: Sto utenfor en bygning i Mjøndalen (Drammensveien) og kjente huden min i ansiktet ble veldig varm dette er rett utenfor en basestasjon med 5G.
  Senere sto jeg i et hus med en mobil telefon i hånden, nettverk på i huset og basestasjon i åskanten (ingen hindringer fra bygg eller trær), der fikk jeg rødblusset hud og kjempevarm i ansikt og nakke og i tillegg ekstra slag i hjerte med høy puls. Fikk lagt fra meg telefon og gikk ut av huset da forsvant varme sjokket, hjerte fortsatt urolig. Huden ble veldig rød.
  Utenfor disse 5G paneler på gaten får jeg hodepine, hjertebank, uro så dette er en total katastrofe for miljø og menneskerettigheter.

 2. Jeg var på besøk i Trondheim i oktober for første gang på mange tiår. Jeg var mye nede i sentrum og spaserte rundt i timesvis på sightseeing. Etter første dagen begynte øynene mine å renne. Det ga seg ikke før vi kom hjem, og det ble mørkt, da ble det noe bedre. Jeg tenkte ikke videre over dette – men de to neste dagene som vi også tilbrakte i sentrumsområdet, spaserende, gjorde meg oppmerksom på at det kunne være den intense tettheten av basestasjoner som kanskje plaget meg.

  Jeg er el-sensitiv og var klar over at Trheim er en testby. På meg kommer virkningene gjerne litt i etterkant av eksponering, særlig fra basestasjoner. Wifi er mer akutt. De to siste dagene så rant øynene mine og sved som om jeg var solblind. Det var nettopp den opplevelsen jeg hadde: solblindhet.
  Da jeg tok på meg skjermingsbrillene hjalp det umiddelbart.

  Dagen jeg skulle reise forsøkte jeg å få kontakt med øyeleger i Trondheim for å time til å se om jeg var solblindet (det var helt klart ikke sol,nei) – og for å få innblikk i om de hadde fått økt antall besøk det siste året?

  Men det er umulig å få til uten henvisning.

 3. Jeg og kona mi Anita dro til min søsters bryllup sommern 2020.
  Vi hadde bestilt campinghytte på Nes camping på Jeløya i Moss rett før de stengte for sommeren nå i 2020. Da vi ankom stedet målte jeg som vanlig med min Cornet Emf detector fordi jeg så en massiv basemast 30 meter unna hytta vår. Apparatet viste 110.000 mw! [For ordens skyld: Her brukes engelsk/amerikansk tegnsetting: det står punktum på måleren i stedet for komma. Tallet tilsvarer altså 110 mW/m2, eller altså 110 000 µW/m2. EF] Jeg ble sjokkert og fortalte verten at her kunne vi ikke være. På vei ut fra campingen merket både jeg og Anita en slags lammelse i høyre arm, snodig siden vi begge opplevde det! Vi reiste da hjem til min søster som bor helt inntil ungdomsskolen som ligger 300 meter fra kanalen for å sove. Etter å ha sovnet, våknet jeg ca 01.00 med samme lammelser i høyre arm, men nå også i begge beina. Vi skjønte alvoret, sto straks opp og kjørte hjem igjen til Kristiansand, men gjennom Drammen siden ferja var stengt for natten. Det var ca 60 mil forgjeves, minus et bryllup.

  Noen måneder senere (oktober)var vi tilbake i Moss. Denne gang var vi i sentrum flere timer. Jeg ble alvorlig dårlig av noe jeg aldri har opplevd før, jeg fikk lungeproblemer på den måten at jeg fikk følelsen av å ikke få nok luft inn i lungene. Totalt kollaps, en følelse av kolst, lunger som ikke fungerer. Etter å ha kommet hjem til min mor som bor i en godt sjermet blokkleilighet, forsvant dette, men jeg ble så dårlig av dette totalt sett at vi reiste på nytt hjem igjen før tiden. Vi har lurt på om 5G er årsaken til dette, og dessuten om det er noe poeng i å ha senderstyrken så høy rett ved siden av Nes camping, som ligger ute i skogen, langt fra tettbebyggelse? Spør du meg, så tror jeg vi i løpet av få måneder vil oppleve et skrekkscenario når de har utbygd nettverket helt og skrur opp styrken. Veldig mange vil få uforklarlige sykdommer og enkelte vil dø, selvfølgelig med en lapp på stortåa merket med Covid-19. Det litt rare oppi det hele, er at mens svært mange syke får dødsårsaken stilt til Covid-19, forsvinner alle dødsfall som skyldes hjerneslag, kreft, hjerteinfarkt ect. Er det på tide å våkne litt og forstå sammenhengen mellom Covid19 og stråling? En god hilsen fra en el-overfølsom – Johnny Sandbakk fra Kristiansand

 4. STRÅLINGSpåvirkninger – om de stammer fra naboers smartmålere eller annet.

  Mine opplevelser er følgende:

  Hjertebank, heftig og kjapp, opplevelsen av urolig hjerte
  Jeg klarer ikke å sovne, for hjertet hamrer så vilt.
  Elektronisk støy/øresus – jeg forsøker å tenke støyen inn i ’dette er normalt’-modus
  Svimmelhet
  Hodepine
  Synsforstyrrelser
  Retningsforviring

  Jeg opplever – ved å bli utsatt for kraftig stråling som f.eks. mobildata påslått hos andre, spesielt hver gang mobilen holdes i kroppshøyde (over setepartiet til og med hodet mitt) – å føle meg ’skutt’ – som om jeg blir skutt på. Særlig ille blir det, om jeg ber personen om å slå av mobildata / stille mobilen på flymodus/ slå av trådløs, fordi telefonen stråler mot meg som et skytevåpen, sånn opplever jeg det.
  MIN opplevelse kjennes som om jeg er i en retningsløs sentrifuge som kjører i 80000 retningsløse omdreininger i minuttet, veldig svimmel og mister opplevelsen av hva som kan være horisontalt, vertikalt eller romfølelsen i det hele tatt; det er altså en opplevelse av at retninger ikke eksisterer i det hele tatt.

  FØRSTE gang jeg reagerte på at noe var feil; det var da jeg var på arbeid, trådløs hustelefon, lading av «handsfri». Da jeg løftet telefonene av, kjente jeg det som om hodet ble delt i to av et kraftig metalnett (ca 1 cm diameter metallsnorer, kjennes det som) som strammet stadig fastere rundt øverste del av hodet – hele veien rundt hele hodet. Opplevelsen var såpass skremmende at jeg ikke klarte å ta telefonen når den ringte. Det ble værre for hver gang jeg måtte ta telefonen og hente en kollega. Handsfri-telefonen kan ha bli innført en gang mellom 2004-05. Jeg sluttet på denne arbeidsplassen i 2008.

  Neste opplevelse var på tur ut i bil. Vi kjente ikke veien og måtte lete på mobilen, med GPS. Plutselig kjente jeg meg kvalm, svimmel og stresset, sint, uten at noe hadde vært galt straks før mobildata ble slått på pga GPS for å finne frem. Vanligvis er jeg ikke «plutselig» sint. Forutgående situasjon må oppstå, så jeg har noen som helst årsak til å finne frem vredereaksjon, og da kan jeg bli fyrt opp ganske fort, men altså ikke uten grunn, slik jeg opplevde det denne gangen.

  Heldigvis fant vi frem ganske kjapt, mobilen ble slått helt av…Dette kan være omtrent 6 år siden – til høsten 2020.

  For 2 år siden hadde nok jeg et par slike GPS-kart-lete-turer til – i bil. Jeg visste ikke hvor plagen kom fra. Derfor ba jeg bare om å få unnagjort kartletingen kjapt, siden jeg mistenkte at det kanskje kunne komme fra mobilen. Kvalm, svimmel, hodepine. Hodepinen kjennes som om det blir lagt tykke stålrør rundt hele hodet, som en kraftig stålhjelm. Jeg sitter en god stund i bilen og venter på å oppleve å kjenne meg klar til å reise meg, mestre å stå trygt på egne ben.

  For halvannet år siden står jeg på kjøkkenet med mobilen slått på, på ’nett’, for å rapportere innkjøp til et firma som arbeider med kartlegging av befolkningens handlemønster. Mens jeg noterer blir jeg svimmel. Roper på min kjære. Kan du gjøre resten for meg?
  Dette gjentok seg uken etter. DA skjønte jeg. DA først falt tiøringen og jeg forstod at jeg er overfølsom overfor mobildatastråling – eller – jeg er frisk nok til at kroppen sier fra: ’DETTE finner ikke kroppen min seg i’.

  Mobiltelefon: Min første: kjøpt i 1998-99. Årsak: Mindreårige barn hjemme, telefonkiosker på studieplass ofte i ustand. Studieforløp kunne ofte endres midt på dagen. Barn hjemme måtte vite, hvor og når middag, mor osv…
  Min opplevelse av å snakke i mobiltelefon ble fort til at jeg holdt telefonen i hånden, ettersom jeg kjente smerte i hodet ved å ha mobilen i nærheten av hodet. Den gangen visste jeg lite om ulik strålingsmengde / strålingsstyrke fra ulike mobiltelefonapparater. Som enestående mor hadde jeg billigste sort, kanskje Ericsson først og Nokia senere. Nokiaen husker jeg at jeg hadde i lommen, men det kjente jeg også ’noe’ – et eller annet feil fra. Derfor endret jeg vanen til å ha en liten veske med mobiltelefonen i, aldri på kroppens hjerteside.

  Demonstrasjoner på torvet(Tønsberg Torv). Jeg kommer i god form, går rundt og deler ut løpesedler og informerer forbipasserende. Plutselig illebefinnende, svimmel. Vi takker for oss og går hjem. Jeg hadde sett stort frem til å møte vår norske forsker, Einar Flydal, samt med forfatteren av makten bak makten, men var dårlig i 4/fire døgn etter denne opplevelsen – hjertebank, ganske heftig opplevelse av å ha smertende stålrør – mange – tvers gjennom hjertet i samfulle fire døgn – søvndeprivasjon helt frem til onsdag (opplevelsen foregikk en lørdag). ENDELIG – sove, trass i hjertesmerter.

  Jeg kaller min ’lidelse’ for et samfunns- og regjeringspåført tegn på at kroppen min sier fra, så kan det tenkes at jeg slipper å dø av hjertestans, kreft eller lignende. Dette er mine tanker, kun mine tanker. ALLE dyr, planter og mennesker påføres cellestress ved sterke påvirkninger fra mikrobølget stråling. Det oppleves av meg slik at ALLE påføres strålingen, og at vi ikke aner, om enkelte, som påføres celledestruktiv mikrobølget stråling, plutselig dør av en eller annen ytre årsak, enten det kan handle om kreft, blodforstyrrende lidelser, hjertesvikt, hjernesvikt, blodrelaterte sykdommer. Oksidativt cellestress, uansett. I Danmark skal legene diagnostisere pasienter med noen av opplevelsene nevnt over, fra og med 1/1-21, som oksidativt cellestress. Diagnosen skal legges inn under paraplyen for allergier, kjapt sagt….Jeg håper snart slike regler kommer til Norge, fort, fort.

 5. Tidvis vondt i huet etter 5g utbygging på nesodden(har ALDRI vondt i huet). Noen ganger jævlig vondt i magen (har ALDRI vondt i magen). Fattern har begynt å snakke om øresus men han har ikke engang fått med seg at 5g er utbygd her (tviler på at mange har det for Akershus Amtstidende – så vidt jeg vet – synes ikke det var interessant å skrive om).

 6. Jeg bor i Korsvikkilen 69 i Kristiansand.
  Tidlig i April merket jeg at noe var nytt, og grunnen var at både støyen i hode økte, »hjelmen» ble strammere, og øynene mine begynte å veske. Ikke som at tårer trillet, men mer som at tårene steg opp i øynene uten at det var noen emosjonelle grunner til det. Jeg såg rett og slett ikke klart gjennom det sløret. I tillegg fikk jeg det jeg kan kalle en form for forsterket spenningshodepine. Har aldri hatt det, og har heller aldri vert plaget med hodepine, men det nærmeste jeg kommer å sette et forståelig ord på det.
  Jeg mistenkte at det var satt opp 5G sendere i nærheten, men såg ikke noen synlige sendere.
  Når jeg vandret i gaten kunne jeg kjenne økningen av presset da jeg passerte en lyktestolpe som ligger rett forran naboens hus. Altså ligger denne senderen mindre enn 30 m fra der jeg bor.

  Jeg er konstant sliten, og søvnen har blitt enda mer utfordrende enn den var grunnet trådløs stråling fra mobilmaster og AMS målere. Plagene flerdobles med 5G i nærheten.

  Jeg har nå fått bekreftet at det er satt opp 5G sendere i denne vesle gata.

 7. Hei, jeg bor i Rissa i Indre Fosen kommune. Har i ca 5-6 dager kjent på en rar fornemmelse i hodet som kan beskrives som krafsende, plagsom og ganske konstant, i tillegg til økt øresus på høyre øre. Aldri opplevd dette før. I går (4.4.2020) la jeg merke til at det hadde kommet opp 2 cellemaster oppå taket av et bygg ca 50 meter unna der jeg bor. Plutselig var de der. Ikke sett noe arbeidsfolk eller heisekraner i det siste, og jeg er ute en tur hver dag. Synes dette er skremmende, og tenker med stor uro på hva dette vil gjøre med folk, spesielt små barn og nyfødte.

 8. Hans Petter Bjørnstad sendte meg følgende melding da han hadde lest bloggposten 13.02.2020 om den offisielle åpningen av Telenors 5G-nett og min spasertur i 5G-byen Helsingør:

  Hei Einar, Kona og jeg var på Geilo i starten av januar 2020 og gikk en tur i Geilo sentrum. Vi stod i en lun krok i sola da kona merket at noe var feil. Vi tok opp vårt måleapparat, samme som jeg ser av bildet at du har, og sjekket. Vi fikk nærmest sjokk da vi leste av et gjennomsnitt som lå på 25 000 til 35 000 og det kom jamnlig med peak’er opp i 110 – 120 000 µW/m2. Den fine kroken var mellom Geilo Sport og AMFI Geilo midt i sentrum.

  Du finner mer om denne historien her: 5G: Hva skal egentlig til før vi kan snakke om helseskadelig stråling på Geilo? 14/03/2020

 9. Jeg bor på Jakobsli i Trondheim. Melder om fysiske plager helt siden 3.januar. Det er i utgangspunktet veldig vanskelig å skille ut hva som er økte plager av 5G, 4G+ fra vanlig influensaplager. Det har jo vært testet 4G+ og 5G her lenge. I Trondheim har flere skoler hatt store influensaepidemier i denne perioden.

  Under vår markering på Nordregate 25.januar ble jeg dårlig. Indre skjelvinger i kroppen og nede for telling flere dager. Jeg har til tider vært i bra form og vært på mange skiturer. Tidvis hatt tørrhoste, flere ganger veldig svimmel og ved 2 anledninger har jeg fått store pusteproblemer fordi det «snører seg sammen i halsen». Gikk også til legen da jeg trodde jeg hadde fått lungebetennelse i begynnelsen av mars. Det gikk over uten antibiotika, men litt syptomer kommer og går. Ja, jeg vet at mye ligner på Korona-symptomer, men jeg har nok ikke det…

  I dag, 19.mars har jeg hatt sterk hodepine og øresus. Det er veldig trykkende energi, verre enn ved tordenvær. Det varte fra kl 10.00 til 13.00. I natt våknet jeg mellom kl 2 og 3 ved at hele kroppen dirret innvendig. Veldig vanskelig å slappe av og først etter 2 timer klarte jeg å sovne igjen.

Ditt skrivefelt: