Smartmåler-historier

Alle seriøse undersøkelser starter med observasjoner og anekdoter for å få et inntrykk av den virkeligheten saken gjelder.

De personlige historiene nedenfor er sendt inn av mine lesere, som har tillatt at jeg publiserer dem. De er gjengitt i sin helhet – kun lette språklige endringer kan være gjort, mens redigering, som er gjort i enkelte tilfeller, er godkjent av innsenderen. Ingen innsendte historier er refusert per dato. For å legge inn din egen historie, og for å lese mer om dette prosjektet, se HER.

Historiene viser at det ligger realiteter bak når folk hevder at de får akutte plager av «svake» elektromagnetiske felt: De er mange og har systematiske likheter som passer med en lang rekke forskningsfunn omtalt i min blogg om hva folk blir syke av, hva slags symptomer de får og biofysiske mekanismer bak. Symptomene ble i hovedsak kartlagt eksperimentelt som virkninger av elektromagnetiske felt alt fra 1750-tallet (se bloggpost 25.2.2018) og er bekreftet gang på gang. De kan ikke avvises alle som én ved å hevde at de har sin rot i psyken.

I mange av historiene fortelles det om praktiske blindtester – situasjoner der reaksjoner kom uventet og uten at man kunne ane hva som var årsaken, og blir borte når årsaken blir borte. Men så oppdaget man etterhvert sammenhengen og fikk den verifisert i nye praktiske blindtester. Dette støtter dermed opp under forskning som viser at slike akutte plager er fysiske realiteter med fysiske årsaker.

Norsk helseforvaltning og offentlige medisinske tilbud baserer seg derimot på at plagene må ha andre årsaker, eventuelt skyldes innbilning, og har kognitiv terapi som eneste tilbud. At enkelte finner hjelp i metoder andre regner som overtro, er da et naturlig resultat. Noen få av historiene viser hvordan folk drives over i de mest spekulative, minst vitenskapelig underbygde deler av helsesektoren i mangel av adekvate tilbud som kunne vært gitt innen «mainstream» medisin.

Gjennom disse historiene forstår man lettere hvilket overgrep det er å påtvinge folk døgnkontinuerlig eksponering for mikrobølgesendere i egen eller naboers bolig gjennom innføringen av automatisk måleravlesning – AMS («smartmålere»). Helsedirektoratets forsøk på å hindre leger i å angi elektromagnetiske felt som årsak til helseplager eller sykelighet, kommer i et underlig, livsfjernt lys.

Hvor mange av Norges befolkning er i samme båt ved at de reagerer med akutte plager fra elektromagnetiske felt – også når de er svakere enn dagens grenseverdier? Det vet ingen, men alt tyder på at det er en betydelig andel, og at det blir stadig fler. En grov trendanalyse antyder 50% av befolkningen rundt 2020 (Hallberg & Oberfeld 2006). Andre mer forsiktige anslag tilsier rundt 350.000 personer (rundt 6-7%). Her ser du altså bare toppen av isfjellet. Mange har plager de ikke forstår årsaken til, og eksponering for elektromagnetiske felt kan da være en vesentlig del av årsaken.

Disse historiene er viktige, og det er viktig at de blir samlet, selv om de ikke er verifiserte: De kan analyseres og brukes av forskere og studenter som kildemateriale. For eksempel: Er der en overvekt middelaldrende kvinner, og i tilfelle hvorfor? Noen mulige svar finner du i bloggpost 02.07.2017. Hva slags symptomer opptrer? Er de i tråd med litteraturen på feltet? Ogoså den som ikke er allment kjent? Er der historier som kan kvalifisere som blindtester? Har du spørsmål om bruk av materialet, kan du ta kontakt via Hjelp-siden. (Personnavn og epostadresser bak alle tekster foreligger, men utleveres ikke uten samtykke.)

Historiene blir mer verdifulle jo flere som sendes inn. Så bidra svært gjerne med din egen! Det er viktig at helsevirkningene synliggjøres. Hvis du ønsker, får du være anonym.

(For å unngå treg PC er historiene delt opp med ca. fem historier per side. Du kan søke i nettleseren din i hver side, og du kan søke i hele bloggen ved å bruke søkefeltet under menyen til venstre.)

—- o —-

109. Hanne Knutsdatter, 15.09.2018:

Vi bor i rekkehus og dette er mine plager etter at naboene fikk AMS-målerne i vår: svimmel, trøtt, forsterket tinnitus, hodepine, rar metallisk lyd i hodet, sviing på leppene, rastløse bein/kramper, sliten på øynene. Mannen min fikk kramper i beina, mer enn han bruker, og mer problemer med magen.

Nå skal det nevnes at vi fra før har mange plager, men, de plagene ble så merkbart forsterket etter de nye målerne kom. Så det er ikke tvil her om at våre plager skyldes strålingen!

 

108. Anonym, 13.05.2018:

Like før jul i fjor skulle min smartmåler ha blitt installert. Det ble den ikke, for jeg vil ikke ha den. Det kommer av at jeg har fulgt med på forskningen en del år og ser at myndighetene misleder oss. Jeg ba i stedet naboene i et brev om å takke nei til smartmåler. Jeg tror ikke noen av dem lyttet til meg. Jeg har ikke fått noen respons, men jeg har kanskje vekket noens interesse.

En dag fikk jeg neseblod. Det får jeg veldig sjelden. Jeg tenkte ikke mer over saken. Men det rare var at dette neseblodet dukket opp nærmest hver dag i to uker! I samme tidsrom fikk mine barn knapt sove om kveldene (deres soverom vender ut mot naboene). Jeg kom etter hvert til å tenke på at jeg har hørt at neseblod er en av effektene som er beskrevet av EMF. Da var neste tanke veldig kjapp til å melde seg: Søvnforstyrrelser likeså! Jeg begynte å reflektere over at naboene antagelig hadde den samme datoen for planlagt installasjon som meg selv. Plagene begynte akkurat denne datoen.

Jeg lærte siden at effekten til smartmålerne roer seg ned etter et par ukers tid. Neseblodet er borte igjen nå, og barna sovner bedre igjen. Selvsagt kan det være en tilfeldighet. Vi vet jo ikke akkurat hvilken faktor som påvirker oss på hvilken måte. Men jeg tror det er sannsynlig at disse tingene kan ha oppstått pga. smartmålerne.

Jeg har tidligere forstått at prikkingen jeg kjenner i føttene når de hviler på varmeteppet, antagelig ikke kommer av varmen – men av strålingen. Jeg legger nemlig aldri merke til slik prikking ellers (selv om jeg er nær varme kilder med tærne…).

Jeg har for øvrig vært veldig glad for at jeg har kunne bruke mobiltelefonen. Jeg er føre-var og reduserer bruken så mye som mulig, Men på jobben har vi hatt kun mobil i flere år nå.

Dessverre har jeg begynt å legge merke til at det stikker i øret og prikker i hendene av og til når jeg holder i den og prater med den inntil øret. Det er surt, for da vet jeg at verre symptomer kan være like om hjørnet, og jeg burde strengt tatt ha lagt den helt fra meg.

Jeg har imidlertid valgt å følge den østerrikske legeforenings råd om å ikke gi barna mobil før det er 16 år. Vi jobber hardt med å innføre rutiner som flymodus når vi bærer med oss mobilen, sms i stedet for samtale og konsekvent bruk av fasttelefon så lenge vi er hjemme. Mobildata og apper skrur vi bare på i «nødstilfeller».

Et kneledd har kranglet i et halvt år nå. Jeg tenkte at jeg var i ferd med å bli eldre. Men jaggu kom jeg til å legge merke til at det er det kneet som befinner seg 5 cm fra laptopen som står i docingen under kontorpulten hele dagen (og som jeg ofte skumper lett borti). En laptop koblet til en adapter har ganske sterke felt rundt seg. Det kan dere lese om i en bloggposter på denne bloggen. [HER, EF]. Hjemme trekker jeg derfor (så ofte jeg husker på det) laderen ut av stikkontaktene når jeg sitter og skriver på laptopen eller skal sove. Ladere skaper mye «skittenstrøm». Kanskje mye mer enn smartmålerne.

Elbilladere påvirker strømnettet helt inn til naboene. Derfor har jeg gått bort fra å ønske meg elbil.

Jeg kan legge til at forrige gang jeg hadde et (annet) kneproblem (flere år siden) – ble det brukt strøm for å «hele» kneet. Og det passer godt med at det finnes et par terapeutiske effekter av stråling, men mange flere patologiske.

Vi har ellers som familie mange symptomer som vi kan mistenke kan komme av enten stråling, en kombinasjon av stråling og andre miljøfaktorer eller en kombinasjon av arv og miljø. Dette gjelder konsentrasjonsproblemer, hodepine, autismespekterlidelser, depresjon, angst, søvnproblemer, aggresjon, hukommelsesproblemer. Dette har jeg tidligere forklart med gener og en stressende hverdag.

Professor Magda Havas sier at 35 % av oss trolig viser symptomer på el-overfølsomhet uten at vi er klar over det. Jeg selv ville nok ikke ha ofret mine symptomer en tanke, dersom jeg ikke visste hva de kunne komme av. De plager meg ikke direkte. Men de skremmer meg nå. Jeg vet at mye verre effekter som kreft og Alzheimers er på listen.

Nocebo-effekt kan jeg avvise, da alle symptomene først har vært tilstede en stund før jeg a) begynte å legge merke til dem og b) har assosiert dem til mulig stråling. Jeg har «skrytt av» at jeg engasjerer meg uten å kjenne effekter. Og det er helt sant at mitt engasjement startet uten noen form for mistanke om at jeg selv er rammet. Nå vet jeg bedre. Men det gavner ikke saken om andre vet det. For i Norge blir man raskt avfeid som psykiatrisk tilfelle med en nocebo-tilstand. Det er jo frykt Statens strålevern er mest interessert i å beskytte oss mot. Derfor forblir jeg anonym.

 

107. Kari Dølven Sevaldsen 04.09.2018:

Nå føler jeg at vi fått et mikrobølgevåpen i hjemmet vårt. Det er godt dokumentert at slike våpen har blitt brukt i krig, lenge. Ta f-eks. de amerikanske diplomatene som ble syke på Cuba. Man tror nå at dette kommer fra mikrobølge angrep. Vi har over natta, fått en del av de samme symptomene. Jeg har en uutholdelig tinnitus, kvalme, søvnløshet. Min mann hovner opp forskjellige steder på kroppen. Min sønn, som har egen leilighet i huset vårt, har fått en forferdelig tinnitus.

Vi hadde et langtidsopphold i Tyrkia og visste ikke at vi hadde fått Aidon-måleren installert da vi kom hjem. Jeg hadde pådratt meg en skive utglidning i ryggen og ble sengeliggende i 14 dager. Etter et døgn i senga, fikk jeg en svak brummende lyd i øret, etter en uke høres det ut som om jeg hadde og fortsatt har, en diger lastebil på tomgang i halve hodet. Kroppen er i «fluktmodus» (akkurat som biene som nå flykter fra kubene sine.)

Jeg pleier å få en svak brummende lyd i øret hvis jeg snakker i mob. lenger enn ett halvt minutt. Derfor lenket vi problemet til stråling. Vi skrudde av alle mobiltelef. og alle de andre trådløse «duppedingsene», men ikke strømmen. Da pleier min tinnitus alltid å forsvinne. Ingen ting hjalp. Først da, begynte jeg å tenke på den nye smartmåleren, som det var så mye snakk om, før vi reiste. Jeg ser inn i sikringsskapet, der er den, AIDION måleren, TO METER fra mitt soverom! Min sønn hadde sluppet dem inn mens vi var bortreist.

Jeg er realist og har alltid vært et aktivt friluftsmenneske. Min sønn er aktiv i sykkelmiljøet. Over natta har vi blitt redusert til skjelvende vrak, som må dope oss ned med sovetabletter og andre ting, for å få noen få timer med søvn, i løpet av døgnet. Legen min nekter å skrive ut legeattest…

Alt dette på grunn av at: Energiselskapene skal tjene seg styrtrike på oss forbrukere og få inn flere penger, for å legge kabler og selge ut enda mere av «arvesølvet vårt», Vannkraften! Det eneste vi forbrukere sitter igjen med, er skyhøye strømregninger. Og mikrobølgestråling. Min far var direktør i SKK (Skiens Kommunal Kraftselskap) i mange år. (Det var dengang, da vi alle eide endel av vannkraften vår) Han var forut for sin tid, og sa i fra at det var dette som nå skjer, som ville komme til å skje, hvis vannkraften vår ble statseid. Først prøvde de seg med bestikkelser og gaver. Da det ikke nyttet, ble han nesten drapstruet og følte seg tvunget til taushet. Nå føler jeg meg desperat. Jeg er redd for å være i mitt eget hus.

Dette må da være kriminelt! Frarøve folk helsa og huset…? Hva skal jeg gjøre for å bli kvitt Aidon-måleren?

 

106. Ole-Jørgen Strømberg 03.09.2018:

Dette skjedde etterat måleren ble installert: Jeg fikk hodepine og nakkesmerter.

Tilføyelse 9.9.2018: På spørsmål fra EF om å utdype litt, svarer OJS slik:

Var du klar over at måleren var installert da du fikk plagene?
Jeg visste at måleren var installert.
Hvor nærme måleren oppholder du deg?
Sover med hodet 3-4 meter ifra måleren.
Hva slags måler er det?
Det står Aidon og M16, produsert i Finland.
Bor du i blokk, enebolig, langt fra andre?
Blokk og det er to målere ved siden av hverandre, en i hver sitt skap.
Har du ellers vært plaget av hodepine og nakkesmerter?
Før måleren: veldig lite hodepine og nakkesmerter. Etter måleren: hodepine nakkesmerter som merkes mest om morgenen, har jo sovet hele natten ved måleren. Men smertene begynte ikke før etter noen måneder.
Hva gjør du med det?
Det som jeg har gjort i 30-40 år, Yoga, Meditasjon, Kiropraktikk.

 

105. Astrid 01.09.2018:

Det begynte da min arbeidsgiver fikk installert sin AMSfor snart 1 år siden. Jeg arbeider i en privat bolig, 2 timer hver 14. dag. Før det har jeg ikke hatt disse plagene. Det startet først med lett migrene, etter et par måneder fikk jeg en lemus over høyre øye. Nå har jeg sterk migrene/ pulserende hodepine når jeg her vært i huset til min arbeidsgiver i 2 timer.

Jeg har flere arbeidsplasser og på den som jeg jobber flest dager i uken på, har de nå fått installert AMS-målere. Hele 3 stk. Med store antenner ved siden av seg. Hvis jeg er i nærheten av dem får jeg en kraftig pulserende hodepine og hjertebank. Første gang jeg kjente det viste jeg ikke at jeg var i nærheten av målerne en gang. Bare følte meg dårlig, utilpass og med kraftig hodepine.

I senere tid kan jeg ikke få til å legge mobilen nær øret for å snakke i den, da jeg føler meg kokt i hodet av den, så jeg snakker i den bare på høyttaler foreløpig da jeg ikke har handsfree ennå.

104. Ellen Thoresen 01.09.2018:

Da jeg fikk ny måler for noen år tilbake fikk jeg en ubehagelig during i øret/hodet. Det var skikkelig plagsomt. Dura som en stor dieselmotor i hodet mitt. Det har gitt seg litt, men jeg har fortsatt tinitus.

I tillegg har jeg mistet en hund i kreft og er i ferd med å miste nummer to av samme sykdom. Har snakket med veterinær om dette og han har fått massevis av krefttilfeller hos hunder etter at folk har fått installert disse målerne. Mine hunder har fått relativt sjeldne typer kreft. Min Rottweiler fikk malignt melanom og min bostonterrier er bare 6 år og hun har fått malignt lymfom. Dette er en type kreft som stort sett sees hos mye eldre hunder i følge veterinær. Melanomet til rottweileren var heller ikke vanlig. Den dukket opp inne i kjeften hans.

Jeg vil ha denne måleren UUUUT av huset mitt fortere enn svint fordi jeg er redd for å få kreft av dette selv. Hunder får faktisk kreft tidligere enn mennesker så det er ikke ålreit å vite at jeg har utsatt mine kjære dyr for denne strålinga. Hvordan skal jeg gå frem for å få denne måleren vekk???

 

 

103. Anonym kvinne, 11.08.2018:

Jeg har fritak for AMS-måler på grunn av tidligere problem med høyspentledninger for mange år siden. Bor nå i to-mannsbolig.

Spetakkelet begynte samme uke som naboen fikk byttet til smartmåler. Det var som ei klo av jern strammet seg til i hode og nakke. Tok smertestillende for å sove, våknet med hodepine. Ble uvel og kvalm, svimmel og ukonsentrert. Energien rant ut, det oppsto plutselige kramper og muskelsvekkelser, aggresjon og nedstemthet. Jeg ville fly på veggene! Mye av dette kjente jeg igjen fra naboskapet med høyspentledningene, men dette her var voldsommere. Jeg kom meg ut tidlig på morgenene og dro til badestranda. I løpet av et par timer lettet det fæle trykket. Tankene klarnet og humøret steg. Etter 3-4 uker ble tilstanden hjemme bedre, men langt fra slik det var tidligere. Fra før har jeg bodd her i 5 år uten slike problemer. Jeg ba kraftleverandøren fjerne naboens AMS, men de «kunne dessverre ikke innfri mitt ønske». For deg var JEG som hadde fått fritak, ikke naboen! Men de kunne være behjelpelige med å flytte antenna.

Jeg kontaktet et firma som driver med målinger av elektromagnetiske felt samt rådgiving. Jeg er nå snart ferdig med skjerming av et soverom og håper inderlig det blir vellykket. Da blir nok mye tid tilbragt der. Inntil videre reddes jeg av en skjermet sovepose samt ditto golvmatte, en madrass uten metall og paracet. Jeg må passe meg så jeg ikke mister motet av dette. Det er etter hvert ikke mange steder jeg kan oppholde meg problemfritt.

 

102. Jeanette Ohrem Stamper, 13.7.2018:

Hei. Jeg har tidligere lagt inn min historie som el-overfølsom [se nr. 17], dvs. før smartmålerne ble installert. Men nå er det på sin plass å legge inn historien om hvordan det ble da naboene (spesielt naboen vegg i vegg) fikk installert sin smartmåler!

Jeg skal gjøre dette kort: Samme kveld i februar da naboene fikk installert smartmålere, og en av dem vegg i vegg med meg og mitt kjøkken/bod/soverom, fikk jeg en forferdelig migrene. En ansiktssmerte over øynene som jeg aldri har hatt før. Jeg ble så dårlig at jeg kastet opp. Kunne ikke bruke kjøkkenet. Veggen i boden (der naboen har sitt sikringskap og måler vegg i vegg) hadde jeg skjermet fra før (med skjermende maling), da jeg visste det kom til å komme en smartmåler der. Men det var altså ikke nok, strålingen kom inn gjennom kjøkkenveggen også! Det måltes kraftige korte pulseringer hvert eneste sekund og blinket på rødt på måleapparatet.

Jeg bestemte meg for at jeg kunne ikke leve slik med migrene og ligge syk, jeg har tross alt 2 barn jeg skal ta vare på! Kjøkkenet måtte rives, og det kjapt. Det måtte rives for å få malt veggene med skjermende maling (grafittmaling, samme type som brukes til å lage laboratorierom som skal være radiotette). Heldigvis har jeg en samboer som er håndverker/maler. Vi rev kjøkkenet, malte med maling (måtte ta hele 5 strøk på kjøkkenet på de verste plassene, da måleren strålte ganske så kraftig forbi det grønne!)

Vi tok opp et lån og kjøpte et nytt kjøkken. Migrenen ble helt borte kort tid etter at vi skjermet, og nå kan jeg bruke kjøkkenet igjen. Men jeg kan ikke besøke noen som har smartmåler. Og jeg kan ikke være i nærheten av en slik måler. En smartmåler gir meg en migrene som ingen annen trådløst kilde har gjort.

 

101. Odd Magne Gram, 10.07.2018:

Når det gjelder AMS-strømmålerne så skylder de på hverandre, men det er NVE og staten sammen som har skylden i dette. Staten hadde ikke peiling på hvordan de skulle måle dette. Selv en ukyndig person kunne se det. Mikrobølgestrålinga kan brukes til krigføring og virker selv om den er svak. NVE og strømselskapene hører ikke på folk.

Da jeg søkte om fritak så fikk jeg det med nød og neppe. De sa skriftlig at dette er ikke er kraftigere enn fjernkontrollen på tv og at måleren bare sender 4 ganger i døgnet, 40 sekunder per gang. Jeg diskuterer nå med dem og de sier att de vil montere en måler uten kommunikasjon. Jeg sier at da skal jeg ha alle målepapirer på det så jeg kan sende den til måling først. Da får jeg masse paragrafer tilbake og at det er de som bestemmer målinga.

Jeg kjenner det kraftig i heile hodet. Det knyter seg av alle målerne fra naboene. Signalene går flere kilometer når de hvite kassene skal ha info. Hver annen time våkner jeg heile natta og hodet strammer så mye att jeg klarer nesten ikke og stå på benene når de er ferdig. Så er det som å våkne opp. Jeg var på badestranden i går, og der er ca. 1 km til hus. Jeg kjenner målerne fra husene og blir nedstemt. Da plutselig skal de hvite boksene ha info. I ca. 1 til 2 timer pulserte det og freste det og det strammet sånn i hodet at jeg var nesten helt borte. Det går ikke an å være i Norge snart, og de er ikke ferdige med alle enda. Jeg kjenner at det blir verre og verre jo flere målere. Det er sterke ting som er i sving.

Jeg håper de får kjent på dette selv. Da hadde tonen blitt en annen. Jeg har mye mer på hjertet, men det holder nå.

 

100. Anonym mann, 15.07.2018:

Takk for god hjelp til å finne mine egne sykdomsårsaker! Nå har jeg fått klarhet i årsakene til høyt blodtrykk, hjerteflimmer, utmattelse, depresjoner, synsforstyrrelser osv.

Inntil jeg begynte å lese dine publiseringer angående elektromagnetisk stråling var jeg helt uvitende om at det kunne være årsak til mine problemer i mange år. Jeg bor i blokk og reagerte umiddelbart etter at vår internettleverandør la inn fiberbredbånd med signalforsterkerboks og trådløs WiFi-ruter i hver leilighet. Jovisst fikk vi super hastighet, men plutselig så jeg at jeg hadde 54 WiFi-adresser tilgjengelig i min egen leilighet og 14 av dem hadde samme signalstyrke som min egen. Jeg fikk umiddelbart søvnproblemer og fysisk uro i kroppen.

Så kom smartmålerne like etterpå, og da var det som om kroppen kriblet og klødde hele natta, og jeg følte meg fyllesyk hver morgen. Så oppdaget jeg at jeg faktisk var syk bare når jeg oppholdt meg hjemme, ikke på jobb eller på landstedet vårt. Da sendte jeg inn søknad om fritak med legeattest og fikk veldig rask respons av e-verket.

Montør kom etter en uke og demonterte sendemodul i mitt nærvær. Problemet er ikke borte med 71 andre målere i blokka, men det hjelper på psyken å ha fått gjennomslag hos e-verket.

Jeg skriver dette på kablet PC ettersom jeg blir raskt dårlig hvis jeg bruker WiFi.

 

99. Erik, 25.06.2018:

Jeg hadde hjertestans i 2010 og fikk satt inn hjertestarter. Den slo ut ett par ganger før de fikk justert den. I seks år har det gått bra. Vi fikk satt inn smartmåler for fem måneder siden. På hjertesjekken for en måned siden sjekket de rytmen det siste halve året. Den var bra og legen mente måleren ikke ville innvirke på hjertet. Jeg hadde fått litt ørepip også som han også mente ikke hadde noe med måleren å gjøre. Men for fjorten dager siden smalt starteren inn. Det gjør ikke vondt for man blir borte i noen sekunder, men man blir redd. Det bar i ambulanse til sykehuset . Rytmen hadde gått amok og pulsen var registrert på 200. Hjertet roet seg og jeg ble skrevet ut dagen etter. Legen mente Smartmeteren ikke var årsaken. Men hva vet vel egentlig en lege om slikt? Jeg hadde heller ikke merket noe før den kvelden.

Nå flytter vi til et sted hvor de ikke har smartmåler.

98. Anonym kvinne, 19.06.2018:

I mitt tilfelle er det ikke lett å si at smartmålerne var det som gjorde meg syk, men jeg er sikker på at de var dråpen som fikk begeret til å flyte over. Innenfor 150 m i radius fra leiligheten har jeg svært mange telekom-antenner, og en stor antenne er satt opp like over gaten.

I kjelleren er det 18 smartmålere, fordelt på to skap, hvor det er satt sender på det ene skapet. Vi hadde Wi-Fi i leiligheten og det samme har nå naboer. Mac’en med trådløst påslått ble mye brukt i arbeidet, og mobilen ble i hovedsak brukt til samtaler. I leiligheten var det trådløst alarmsystem.

Fra at jeg hadde veldig god helse og ha et overskudd av energi ble formen dårligere ettersom tiden gikk. Jeg hadde mange symptomer/plager: sår hud i ansiktet, smerter i hode og kropp, prikking i huden, pustebesvær, hoste, tinnitus med påfølgende stressreaksjoner, ubehag ved hjertet; uregelmessig rytme og spreng, kvalme, oppkast, konsentrasjonsproblemer, søvnproblemer, smell i hodet, problemer med fordøyelse og lite energi.

Jeg har aldri kjent noe liknende som smerten ved hjertet. Det var som om noen rev det opp – og samtidig tråkket på det. Sår i ansiktet og på halsen kom like etterpå og dernest kom hosten. Dette skjedde tidlig i vår. Siden det har jeg hostet, men hosten slipper taket etter én – to timer ute i naturen. Så forverres den om jeg går inn i leiligheten og sitter ved tastaturet på Mac’en.

Da jeg ble syk søkte jeg på nettet etter hjelp, og fikk ideer til hvordan jeg kunne beskytte meg. Jeg hadde intuitivt funnet frem til det stedet i leiligheten hvor det var lavest stråleverdier. Gulvet der dekket jeg med alu. folie, og satte sengen der. Jeg var da på det mest desperate, og oppholdt meg mye ute i parken – da den tillot meg å puste skikkelig. Om natten pakket jeg hodet inn i folie, spiste det jeg fikk ned av mat – og kastet alt opp igjen.

Jeg kjøpte måleinstrument for stråling – og det var det klokeste jeg har gjort – men det har også gjort meg fortvilet og sint. Jeg ser hvor forskrudd mine omgivelser er mht stråling.

Jeg kontaktet leger og psykolog. De har tatt mange prøver av meg – og laget gode utredninger om plagene. Jeg har møtt både undring og forståelse. Hjelpen har vært god – og de har gjort det de har kunnet for å komme til klarhet.

Jeg måtte endre en del i leiligheten. Wi-Fi ble deaktivert og kabler ble kjøpt. Mobilene ble slått av, alarmer deaktivert, alle apparater slått av, og folie ble lagt der det var nødvendig. Alle smartmålerne har jeg ikke kunnet gjøre noe med.

I denne perioden har jeg drevet min egen vekkelseskampanje, da jeg ser at folk sliter med ting jeg kan knytte til stråling.

Jeg og min samboer må flytte ut av byen – jeg vil sikre meg en grønn stor flekk, og håpe at den er langt borte fra utbyggingen av 5G. Vi må nå gi slipp på en hel del – fordi livet her i byen blir umulig.

I dag har vi fått avklart at kommunikasjonsdel på smartmåler blir fjernet i vårt kommende bosted, men jeg skulle ønsket meg en gammel måler.

Det er problematisk å ha blitt så sensitiv. Selv reisegarderoben er endret til klær som beskytter – og ønsket om EL-bil har blitt helt uaktuelt. Rutene for hvor jeg beveger meg er begrenset til de områder hvor antenner ikke slår ned sin stråling. Plassen ved Stortinget er som Fandens forgård mht stråling.

Jeg ser gjerne at smartmålere blir fjernet av hensyn til alt liv. Det samme gjelder telekom-antenner, Wi-Fi og mobiler. Helsen vår vil ikke klare det på sikt. Jeg har ikke lyse visjoner for framtida dersom dette fortsetter.

97. Sonja Strømstad, 11.06.2018:

Jeg fikk legeerklæring på at jeg ble svimmel, fikk skjelvninger og hodepine etter at måleren ble installert. Nå har de vært og fjernet senderen hos meg. Alle plager forsvant. Så det var ikke innbildning som noen har sagt til meg. Nå er jeg glad.

Også dere kan få legeerklæring på at dere er redd for konsekvensene av at måleren blir installert. Da installerer de den ikke. Dette er helsefarlig. Jeg var syk hele tiden, men nå er de plagene borte. Jeg ønsker for andres del at de slipper dette. Ikke alle er like sensitive, men strålene er der uansett. Det er helsefarlig på sikt. Tenker på gravide osv. Ikke bra.

Jeg var tilstede da måleren ble installert. Tenkte ikke mer på det i det hele tatt. Jeg er ikke så mye i huset mitt da jeg også har et landsted i Sørkedalen. I Sørkedalen er måleren ute. Jeg glemte helt bort måleren hjemme i huset mitt, jeg tenkte bare at det var deilig å slippe å lese av måleren hver måned.

Da jeg kom hjem til huset igjen, hadde jeg ikke måleren i mine tanker i det hele tatt. Jeg satt meg ned for å avslutte å se en film jeg hadde på opptak. Etter en stund begynte jeg å skjelve så fælt, også gikk det plutselig rundt for meg. Jeg fikk også et trykk i hodet. Jeg skjønte ingenting. Trodde jeg fikk hjerneslag eller noe slikt, da det ligger til familien. Jeg gikk ut foe å få luft. Da ga det verste seg. Jeg tenkte ikke i det hele tatt på måleren.

Sånn var jeg utover dagen. Følte meg ikke trygg alene, så jeg dro tilbake til Sørkedalen, for der bor også familien min. I Sørkedalen hadde jeg ingen plager. Jeg var glad for det og tenkte ikke mere på det. Da jeg igjen reiste til huset mitt begynte det jammen igjen. Men heller ikke da forbandt jeg dette med måleren. Jeg sa til meg selv at jeg måtte være allergisk mot huset mitt siden jeg ble syk der. Igjen gikk plagene vekk da jeg dro til landstedet i Sørkedalen. Da jeg igjen dro tilbake til huset begynte jeg å tenke på måleren. Jeg ble igjen syk. Da jeg tenkte tilbake, så forsto jeg at dette begynte da måleren ble installert. Jeg hadde ikke tenkt på dette før. Så dette var ikke innbildning.

Det var da jeg skjønte at det hadde en sammenheng. Ikke tidligere, for jeg hadde ikke i mine tanker at det hadde noe med måleren og gjøre. Men etter en tid forsto jeg det.

Nå er kommunikasjonsdelen i måleren borte, og det er plagene også.

 

96. Lieke van Zwienen, 06.06.2018:

I en del år har jeg hatt soveproblemer og følt meg urolig. For en tid siden begynte vi å slå av wi-fi i huset om natten og når vi ikke trenger det. Både min mann og jeg føler oss mye bedre, jeg sover igjen og har funnet ro i koppen igjen.

Jeg får tydelige reaksjoner som uro og hukommelsesproblemer når jeg er utsatt for mye stråling. Mobilbruk unngår jeg så mye som mulig og mobilen ligger ikke i soverommet. Om jeg også kan forklare min betennelser i kroppen som gang på gang blusset opp, med strålingen, vet jeg ikke sikkert. Men en sammenheng er det åpenbart! Siden vi minsket bruk av wi-fi og andre ting som stråler, går det mye bedre med meg. Jeg bruker fortsett 3G på mobilen (slår den bare på når det trengs) og ønsker heler ikke å utsette meg for enda mer stråling enn vi har her hjemme.

Jeg bruker gasskomfyr og vedkomfyr til matlaging og mikrobølgeovnen som ennå finnes her i huset, er den som jeg helst vil kaste ut. Men den er heldigvis et av de minst brukte apparater her i huset.

Jeg har mange ganger opplevd å få vondt i kroppen uten å skjønne årsaken. Da har det gjerne vist seg at det er en som sitter ved siden av meg og er på trådløst nett og laster noe ned/opp fra nettet.

Hverken min mann eller jeg har vondt i hodet lenger, nå som wi-fi er slått av om natten og vi ikke blir utsatt for unødvendig stråling. Vi bruker heler ikke trådløse eller Bluetooth-mikrofoner til mobilene våre. Vi er av mening at om det er viktig, så ringer folk tilbake hvis de ikke når oss mens vi kjører bil eller motorsykkel.

Bare å fjerne strålingen i huset har gitt oss et bedre liv, psykisk og fysisk. Etter å bli utsatt til mye stråling som kommer mest fra andre, er det som Himmelen på Jord å komme hjem. Her er det fred og ro!

Og rart nok synes våre venner det også. De kommer gjerne til oss fordi huset og omgivelsen gir så mye ro i kroppen deres. Jeg er så dristig å påstå at det er fordi vi nesten ikke er utsatt for stråling her i huset. Det er noe vi gjerne vil beholde sånn og ønsker å bestemme over selv!

Jeg har aldri nevnt dette for norske helsevesenet. Jeg ble utsatt for nok latter i hjemmelandet, Nederland, og ønsker ikke å utsette meg for det her i Norge. Så jeg holder meg rolig og tar ikke opp det temaet.

Jeg er overbevist om at mye helseproblemer kommer av å bli eksponert for stråling! Så noen smartmåler kommer ikke på tale.