Smartmåler-historier

Alle seriøse undersøkelser starter med observasjoner og anekdoter for å få et inntrykk av den virkeligheten saken gjelder.

De personlige historiene nedenfor er sendt inn av mine lesere, som har tillatt at jeg publiserer dem. De er gjengitt i sin helhet – kun lette språklige endringer kan være gjort, mens redigering, som er gjort i enkelte tilfeller, er godkjent av innsenderen. Ingen innsendte historier er refusert per dato. For å legge inn din egen historie, og for å lese mer om dette prosjektet, se HER.

Historiene viser at det ligger realiteter bak når folk hevder at de får akutte plager av «svake» elektromagnetiske felt: De er mange og har systematiske likheter som passer med en lang rekke forskningsfunn omtalt i min blogg om hva folk blir syke av, hva slags symptomer de får og biofysiske mekanismer bak. Symptomene ble i hovedsak kartlagt eksperimentelt som virkninger av elektromagnetiske felt alt fra 1750-tallet (se bloggpost 25.2.2018) og er bekreftet gang på gang. De kan ikke avvises alle som én ved å hevde at de har sin rot i psyken.

I mange av historiene fortelles det om praktiske blindtester – situasjoner der reaksjoner kom uventet og uten at man kunne ane hva som var årsaken, og blir borte når årsaken blir borte. Men så oppdaget man etterhvert sammenhengen og fikk den verifisert i nye praktiske blindtester. Dette støtter dermed opp under forskning som viser at slike akutte plager er fysiske realiteter med fysiske årsaker.

Norsk helseforvaltning og offentlige medisinske tilbud baserer seg derimot på at plagene må ha andre årsaker, eventuelt skyldes innbilning, og har kognitiv terapi som eneste tilbud. At enkelte finner hjelp i metoder andre regner som overtro, er da et naturlig resultat. Noen få av historiene viser hvordan folk drives over i de mest spekulative, minst vitenskapelig underbygde deler av helsesektoren i mangel av adekvate tilbud som kunne vært gitt innen «mainstream» medisin.

Gjennom disse historiene forstår man lettere hvilket overgrep det er å påtvinge folk døgnkontinuerlig eksponering for mikrobølgesendere i egen eller naboers bolig gjennom innføringen av automatisk måleravlesning – AMS («smartmålere»). Helsedirektoratets forsøk på å hindre leger i å angi elektromagnetiske felt som årsak til helseplager eller sykelighet, kommer i et underlig, livsfjernt lys.

Hvor mange av Norges befolkning er i samme båt ved at de reagerer med akutte plager fra elektromagnetiske felt – også når de er svakere enn dagens grenseverdier? Det vet ingen, men alt tyder på at det er en betydelig andel, og at det blir stadig fler. En grov trendanalyse antyder 50% av befolkningen rundt 2020 (Hallberg & Oberfeld 2006). Andre mer forsiktige anslag tilsier rundt 350.000 personer (rundt 6-7%). Her ser du altså bare toppen av isfjellet. Mange har plager de ikke forstår årsaken til, og eksponering for elektromagnetiske felt kan da være en vesentlig del av årsaken.

Disse historiene er viktige, og det er viktig at de blir samlet, selv om de ikke er verifiserte: De kan analyseres og brukes av forskere og studenter som kildemateriale. For eksempel: Er der en overvekt middelaldrende kvinner, og i tilfelle hvorfor? Noen mulige svar finner du i bloggpost 02.07.2017. Hva slags symptomer opptrer? Er de i tråd med litteraturen på feltet? Ogoså den som ikke er allment kjent? Er der historier som kan kvalifisere som blindtester? Har du spørsmål om bruk av materialet, kan du ta kontakt via Hjelp-siden. (Personnavn og epostadresser bak alle tekster foreligger, men utleveres ikke uten samtykke.)

Historiene blir mer verdifulle jo flere som sendes inn. Så bidra svært gjerne med din egen! Det er viktig at helsevirkningene synliggjøres. Hvis du ønsker, får du være anonym.

(For å unngå treg PC er historiene delt opp med ca. fem historier per side. Du kan søke i nettleseren din i hver side, og du kan søke i hele bloggen ved å bruke søkefeltet under menyen til venstre.)

—- o —-

117. Marit Andersen, 28.10.2018:

Jeg har nekta å ta i mot smartmålere i låven og bolighuset hos meg, men naboene ca 40 og 50 meter unna har fått. Fra før har jeg hatt svak tinnitus, som lyden av det gamle prøvebildet på TV i svak styrke. Dette har blitt som lyden av en stor gresshoppesverm. Aldri stille, bortsett fra når jeg har vært ute og padla kano. Da er det mye roligere.

Har også mye mindre energi og roterer i senga flere ganger hver natt. Våkner 4-5 ganger hver eneste natt. Før sov jeg tungt hele natta.

 

116. Anonym kvinne, 27.10.2018:

Hei ! Jeg vil si ifra om at jeg nå mest sannsynlig har fått merke at AMS målerne skader meg. Etterat flere av naboene mine fikk installert AMS i september 2018, har jeg fått et brennende/stikkende/kløende utslett på høyre arm, i høyre side og rundt øynene, med smerter i øynene. Har også sprengende følelse i armene av og til, verst om kvelden og natta. Har problemer med å holde i mobiltelefonen, merket kribling i fingrene og smerter håndledd allerede for ca 6 mnd siden. Om jeg ikke la fra meg mobilen, så fortsatte smerten oppover arm til skuldrene. Slår av mobil og wifi helt hver kveld før jeg legger meg. Selv har jeg sagt nei til AMS måler. Må si at jeg fikk tørre flekker flere steder på kroppen allerede i februar 2018 etterat jeg var og tok bilder fra Norlibakken i Horten, der et stort tårn full av duppeditter befinner seg. Før det hadde jeg ikke hatt noe sånt siden jeg var 13-14 år, da noen flekker på armene. Disse flekkene blei borte iløpet av sommeren.

Nå er jeg 58. Jeg er uføretrygdet etter en lang historie. Så kan si at jeg har bl.a. astma, allergi og migrene fra før. Lungene mine er utsatt og får anfall med hoste og tungpustethet for tida. Jeg har ikke vært hos legen for utslettet. Regner med han tilbyr hydrokortison, noe jeg ikke vil ha. Men skjønner at jeg bør få legen til å registrere dette. Kvier meg, siden jeg fra før har en lang traumatisk saksgang med ham og myndighetene. Jeg er el-sensitiv, og vil absolutt ikke ha AMS målerne i hverken mitt eller andres hjem. Kan jo ikke besøke folk, butikker osv. Trur også jeg ikke kan ha mobiltlf/wifi mer. Vil gjerne beskytte meg i huset mitt, men skal flytte om ca trekvart år, så da må jeg prioritere det nye hjemmet. Siden jeg er uføretrygdet har jeg ikke noe særlig å rutte med.