Smartmåler-historier

De personlige historiene nedenfor er sendt inn av mine lesere, som har tillatt at jeg publiserer dem. De er gjengitt i sin helhet – kun lettere språklige endringer kan være gjort, og er godkjent av innsenderen. Ingen innsendte historier er refusert per dato. For å legge inn din egen historie, og for å lese mer om dette prosjektet, se HER.

Historiene viser at det ligger realiteter bak når folk hevder at de får akutte plager av «svake» elektromagnetiske felt: De er mange og har systematiske likheter. Og de passer med en lang rekke forskningsrapporter omtalt i min blogg om hva folk blir syke av, hva slags symptomer de får, og biofysiske mekanismer bak. De kan ikke avvises alle som én ved å hevde at de har sin rot i psyken.

I mange av historiene fortelles det om praktiske blindtester – situasjoner der reaksjoner kom uventet, og uten at man kunne ane hva som var årsaken, og blir borte når årsaken blir borte. Og så oppdaget man etterhvert sammenhengen og fikk den verifisert i nye praktiske blindtester. Disse historiene støtter dermed opp under forskning som viser at slike akutte plager er fysiske realiteter med fysiske årsaker.

Gjennom disse historiene forstår man lettere hvilket overgrep det er å påtvinge folk døgnkontinuerlig eksponering for mikrobølgesendere i egen eller naboers bolig gjennom innføringen av automatisk måleravlesning – AMS («smartmålere»).

Hvor mange av Norges befolkning er i samme båt? Det vet ingen, men alt tyder på at det er en betydelig andel, og at det blir stadig fler. En grov trendanalyse antyder 50% av befolkningen rundt 2020 (Hallberg & Oberfeld 2006). Andre mer forsiktige anslag tilsier rundt 350.000 personer. Her ser du altså antakelig bare toppen av isfjellet. Mange har plager de ikke forstår årsaken til, og EMF-eksponering kan da være en vesentlig del av årsaken.

Disse historiene er viktige, og det er viktig at de blir samlet: De kan analyseres og brukes av forskere og studenter som kildemateriale til mange problemstillinger. For eksempel: Er der en overvekt middelaldrende kvinner, og i tilfelle hvorfor? Noen mulige svar finner du i bloggpost 02.07.2017. Forskere/studenter som har spørsmål kan ta kontakt via Hjelp-siden. (Personlig info utleveres ikke uten samtykke.)

Historiene blir mer verdifulle jo flere som sendes inn. Så bidra svært gjerne med din! Dessuten bør du utfordre dem du kjenner til å kaste skammen. Hvis du ønsker, får du være anonym, men jeg må vite hvem du er for å sikre meg at der er reelle personer bak hver beretning, selv om jeg ikke kan verifisere historiene.

For å unngå treg PC er tekstene delt opp i sider, med fem historier per side. Du kan søke med nettleseren i hver side.

—- o —-

67. André Bergsbakk, 07.02.2018:

De første fjernavleser-målerne ble montert i Norge for ca 10 år siden (en primitiv utgave av AMS med færre funksjoner). Av en eller annen grunn prioriterte selskapene å montere dem først hos ansatte i nettselskapene. Jeg var ansatt i Istad Elektro (datterselskap av Istad Kraft) og fikk installert en slik måler i 2008. Jeg tenkte bare at det var godt å slippe å lese av strømmen hver måned. Etterhvert begynte ting å skje. Jeg og samboern skulle ha barn… Barnet ble født i 2013 … ei jente. (Vegg i vegg med soverommet til barnet var boda med sikringsskapet og den nye fjernavleser-måleren med radiosender.)

Vi merket først at barnet var seint utviklet og etter uttallige undersøkelser med spesialister på ulike sykehus og spesielt St.Olavs, ble det konstatert et DNA-avvik hos henne. En sjelden kromosom-feil der det manglet et protein-gen. LQ44 microdeletition syndrome var diagnosen. Jenta er pr i dag fire år gammel, mangler språk, kan ikke gå på egenhånd, lider av hypotoni (slapp muskulatur) og sliter med epilepsianfall.

Jeg er ingen ekspert på stråling, men har lest meg opp på det og sett YouTube-klipp av konsekvenser det kan ha. -Elektromagnetisk/microbølge/radiobølge-stråling kan gi DNA-skade, leste jeg i en av innleggene. Nå vet jeg ikke om dattera vår fikk denne sjeldne sykdommen på grunn av stråleskader eller om det er fruktbarheten til oss foreldrene som er skadet, men jeg begynner å lure. Men i tilfelle, hvordan kan man bevise det? Sykehuset sier bare at det er sånt som kan skje at noen barn blir født med slike komplikasjoner.

Ikke bare hadde hun fjernavlesermåler (AMS) med radiosender like ved soverommet, men vi hadde trådløst WiFi selvsagt, babycall, flere nettbrett og mobiler. Jeg hadde også søvnproblemer og sleit med depresjon, samboeren hadde tidvis synsforstyrrelser og migrene.

Kan det bevises at strålingen foråraket dette, så kan man vel stevne nettselskapet for retten og kreve erstatning? Jeg har også slitt i arbeidslivet pga disse omstendighetene. Vi flyttet for to år siden og her er det analog måler. Jeg har bedre helse nå enn på lenge. Men om ikke lenge skal de vel inn med AMS-måler. Jeg bør vel reservere meg…

 

66. Therese Lucile Engh, 43, 06.02.2018:

Jeg har søkt om, og fått fritak fra å ha AMS-måler i huset jeg nylig har fått tilslag på å leie. Måleren var allerede montert i huset. Heldigvis syntes ikke huseier det var noe problem da jeg ville søke om fritak, noe jeg på forhånd var bekymret for. Når jeg etter to års leting endelig hadde funnet et hus som virket lovende for meg, som er svært el-overfølsom, hadde det vært veldig trist om jeg skulle gå glipp av boligen på grunn av at jeg måtte presentere et sånt «annerledes» behov overfor huseier.

Jeg fikk raskt en erklæring fra legen min og sendte den med søknaden til nettselskapet. Jeg bad dem være så raske som mulig, forklarte at jeg på grunn av sterk el-overfølsomhet ikke kunne flytte inn i huset før de hadde deaktivert smartmåleren, med strålingen den medfører. Så fikk jeg svar fra dem med en dato, og de kom og koblet fra måleren. Dette gikk uten vansker.

Jeg har vært el-overfølsom siden høsten 2014. Livet har vært svært vanskelig etter dette – jeg vil si det har vært en slags øvelse i å overleve.

Det begynte med at jeg fikk min første iPad i julegave, slik jeg hadde ønsket meg (jeg hadde bare kablet pc fra før). Jeg kjøpte ruter, koblet opp det trådløse nettverket og satte i gang, med store forventninger til nye trådløse opplevelser. Jeg gledet meg til å sitte i sofaen med den lille, praktiske iPad’en på fanget og snakke med familien og tantebarna mine via FaceTime. Etter kort tid merket jeg en ekkel «annerledes» hodepine på den siden av hodet der ruteren stod, én meter unna meg. Jeg skjønte ingenting, men det var så ubehagelig at jeg avsluttet og slo av iPad og ruter umiddelbart.

Etter noen dager ville jeg prøve iPad’en (og ruteren) igjen – tenkte at det sikkert ville gå bra denne gangen, at hodepinen den første gangen kanskje var tilfeldig eller en slags innbilning. Det samme skjedde. Jeg fikk sterkt ubehag i hodet, og igjen måtte jeg slå av det trådløse nettverket. Disse to opplevelsene skremte meg fra å prøve flere ganger. Senere ga jeg bort iPad’en til en venninne, og ruteren havnet i kjelleren.

Etter hvert fikk jeg lignende plager, blant annet i hodet, når jeg ringte med og brukte smarttelefonen min. Jeg ignorerte dette så godt jeg kunne lenge, da jeg ville bruke mobil og ikke klarte å forstå eller ta inn over meg at den kunne gjøre meg syk. Jeg hadde ingen kunnskap om el-overfølsomhet, og hadde aldri reflektert over at det kom noe stråling fra mobilen; «den bare virket»! Uansett ble jeg til sist så dårlig når jeg brukte smarttelefonen at jeg måtte slutte helt å bruke den. Jeg fikk senere skaffet meg en kablet fasttelefon jeg kunne ringe med.

Til slutt kunne jeg ikke bo i leiligheten min i Oslo mer: jeg tålte ikke naboens trådløse nettverk lenger (mange naboer tett på i blokk). Det gikk langsomt opp for meg at den elektromagnetiske strålingen fra moderne, trådløs teknologi gjorde meg syk. Det føltes helt uvirkelig, og det var en veldig vond erkjennelse.

Jeg var blitt ekstremt følsom for høyfrekvent stråling fra mobiler, WiFi, mobilmaster m.v. Og jeg merket at jeg dessverre også reagerte på de elektromagnetiske, lavfrekvente feltene fra strømnettet og elektrisk utstyr. Symptomene jeg får når jeg utsettes for høy- og lavfrekvent stråling er: en intens, stikkende, «strømaktig» hodepine, samt sterk trykk-følelse i hodet, høy pipetone i ørene, uvelhetsfølelse, utmattelse, konsentrasjonsvansker, lett svimmelhet.

Etter at jeg ble nødt til å flytte fra leiligheten min i Oslo, har jeg bodd ulike steder, og opplevd å måtte gjøre mye for å slippe å oppleve de uutholdelige symptomene:

  • dra madrassen rundt i huset, fra rom til rom, på leting etter et sted der jeg kunne klare å sove. Har for eksempel sovet i boden og under trappa. Vurderte en gang sterkt å sove i et bittelite, møkkete utstyrsrom under kjellerbodene, i leilighetsbygget der jeg bodde i Oslo. Rommet var omsluttet av betong og uten mobildekning, og jeg var desperat etter å finne et strålefritt sted der kroppen kunne få hvile.
  • bo (i kortere perioder) i kummerlige hytter uten strøm og innlagt vann.
  • sitte i skogen i timevis, dag etter dag, da symptomene mine forsvant der.
  • bruke tusenvis av sparepengene mine på å kjøpe skjermingsstoff (som stopper høyfrekvent stråling)
  • utebli fra familiesammenkomster og vennetreff på grunn av for mye stråling der de skulle finne sted.

Siden jeg ble el-overfølsom i 2014 har jeg altså vært «stråleflyktning», i mitt egent land. Det høres dramatisk ut, men det er jo det jeg er. Jeg har måttet flytte fra hjemmet mitt, som jeg var så glad i, på grunn av stråling jeg ikke tåler. Min faste jobb i Oslo mistet jeg i fjor. Jeg har ingen mulighet til å møte opp på jobb i Oslo, der det er tett med mobilsendere og WiFi.

De to siste årene har jeg bodd i et slags krisemottak for el-overfølsomme (hos en privatperson som tar imot el-overfølsomme på flukt). Dette stedet ligger flere timers kjøretur unna familie og venner. Det har vært ensomt og leit å måtte bo så isolert. Jeg tåler nå mobilstråling og WiFi så dårlig at jeg nesten ikke kan dra noe sted. Andre må handle mat og klær for meg.

Men, nå har jeg altså, som nevnt innledningsvis – etter to års leting – funnet et hus i nærheten av familie og venner som virker lovende med hensyn til nivåer av stråling. Og utleier har vært forståelsesfull og fin når det gjelder el-overfølsomheten, og latt meg gjøre noen skjermingstiltak i huset før jeg flytter inn. Jeg har blant annet måtte bruke 10.000 kroner på skjermingsstoff, som er hengt opp på veggen mot mobilmasten, for å få nivået av høyfrekvent stråling ned til det jeg kan tåle. Jeg flytter inn snart og er veldig spent på om jeg etter hvert kan være symptomfri i dette nye huset – og kanskje endelig føle at livskvaliteten min heves igjen, fra det bunn-nivået den har vært på gjennom disse årene på flukt fra strålingen fra alt det trådløse.

Til slutt: Jeg håper noen fra Helse- og omsorgsdepartementet og Statens strålevern leser dette, de som er ansvarlige for å forvalte sikkerheten med hensyn til nivåene av mikrobølgestråling/«svake radiofrekvente felt» i Norge. Til dere vil jeg si: Dere må tenke om igjen. Lytt til forskerne som roper varsku og som påviser helseskader fra de elektromagnetiske feltene som nå omgir oss så å si overalt! Tro på oss som forteller om store helseplager og ødelagte liv som følge av at vi blir syke av strålingen! Tro oss når vi sier at plagene våre ikke har en psykisk årsak! Sett i gang tiltak for å ivareta de som er blitt el-overfølsomme – for vår situasjon er fullstendig uholdbar og uverdig.

65. Mann, 69, Buskerud:

Jeg har en historie som jeg ønsker å meddele, men jeg ønsker å være anonym.

Jeg er en mann på 69 år som har vært frisk som en fisk de siste 3-4 årene. Alle blodprøver var topp og legen var meget godt fornøyd med min helse. Mitt eneste problem var at jeg har måttet gå på blodtrykksmedisiner i ca. 8 år. Blodtrykket har imidlertid vært fint lenge. EKG-prøven var og meget bra. Jeg gikk fra legetimen strålende glad, samtidig som vi fikk installert ca. 150 smartmålere i blokka der jeg bor.

Etter ca. tre dager fikk jeg problemer. Først fikk jeg vondt i øynene, så begynte øynene å væske. Deretter fikk jeg flimmer og tåkesyn om morgenen. Etter ca. seks dager forsvant nattesøvnen. Hjertet begynte å dunke mer og mer og blodtrykket økte. Det var helt tydelig at smartmåleren hadde påvirket hjerterytmen. Og det var helt umulig å få sove.

Etter flere netter uten søvn prøvde jeg en sofa i stua og fikk omsider sove litt. Da fikk jeg meg en legeattest og søkte om fritak. Etter dette legebesøket ble jeg bare verre og verre. Jeg fikk i tillegg leggkramper, kraftig øresus, kraftig neseblødning og følte meg utmattet og i elendig form. Korttidshukommelsen ble mye dårligere. Helt utmattet og desperat troppet jeg opp på kontoret til e-verket med søknaden og fikk den faktisk godkjent på stedet. Utrolig nok fikk jeg deaktivert smartmåleren tre timer etterpå.

Dagene etter ble jeg gradvis noe bedre. Men, etter seks dager brøt helvete løs igjen. Det viste seg at smartmåleren var blitt aktivert igjen, sannsynligvis på grunn av oppdateringer i systemet. Så helt utmattet nok en gang fikk jeg omsider kranglet meg til å få fjernet hele radiokommunikasjons- modulen. Etter dette har det blitt en del bedre, men de ca. 150 andre smartmålerne i blokka sørger for fortsatt kraftig stråling med uregelmessige intervaller.

Jeg føler meg nå nesten som en fange på Guantanamo-fengselet som venter i frykt på neste elektrosjokk-torturbehandling. Hver dag er jeg helt ødelagt frem til 13 tiden. Livet mitt er nå fullstendig ødelagt. Etter mangeårig kamp mot alvorlige sykdommer, både ME og Borreliose, hadde jeg endelig klart å gjøre meg selv frisk for ca. 4 år siden.

Nå trodde jeg at jeg iallefall skulle gå inn i en god alderdom. Men istedet frykter jeg nå for at jeg kommer til å dø lenge før tiden på grunn av hjertestans. Hjertet og formen har blitt svakere og jeg frykter at jeg har fått tilbakefall av både ME og Borreliose. Jeg orker derfor ikke tanken på å flytte heller. Smartmålerne finnes jo overalt uansett. Jeg kan ikke engang besøke venner eller familie lenger, for de har jo smartmålere alle sammen. Jeg håper jeg får leve lenge nok til å oppleve at alle smartmålere havner på skraphaugen. Det er der de hører hjemme.

Dette er en krig mot hele befolkningen som ikke er et demokrati verdig. Det må snart bli et opprør mot denne galskapen, hvis ikke blir Nasjonen Norge degradert til et U-land.

64. Anonym kvinne, 38:

Jeg fikk installert «smart» måler i slutten av november, og har siden det opplevd et økende spreng i hodet. Det er så ille at jeg føler hele hodet skal til å eksplodere. Jeg har også øresus, nummenhet i huden, spesielt i ansiktet og noen ganger rykninger i ansiktsmusklene (i tillegg til søvnproblemer, og økt grad av muskelsmerter, men dette er noe jeg også har slitt med fra før).

Jeg har aldri merket noe plager av data, mobiltelefon (med mindre jeg har hatt den til hodet, men jeg foretrekker å bruke høyttaleren) eller wifi, så jeg lurer på om det virkelig kan være den nye måleren som er årsaken til plagene jeg har?

I starten koblet jeg ikke disse plagene til måleren, før jeg leste en artikkel om det for noen dager siden, men nå lurer jeg på om det er dette som ligger til grunn. Hodepinen er kontinuerlig hele tiden nå, og ekstrem, og jeg har merket rask bedring så snart jeg er ute av huset, men den kommer raskt tilbake igjen også, når jeg er hjemme.

Jeg tenkte kanskje det var den friske lufta i ansiktet som hjalp, siden jeg stort sett må gå over alt hvor jeg skal, da jeg ikke har bil, men da burde det jo også hjelpe å sitte litt i åpent vindu og ta inn frisk luft, men det gjør det ikke.

Som sagt, jeg har ikke vært plaget, eller merket noe nevneverdig av andre elektroniske innretninger i hjemmet. Kan det allikevel hende at det er måleren som gjør meg syk nå? Og hva kan jeg gjøre for å beskytte meg og dyrene mine? Jeg har en del dyr.

Nå har jeg fått ordnet med en time til legen.

63. Unni Høivang, 75, 3.2.2018:

Jeg videresender min historie som jeg har sendt Legeforeningen, Yngre Legers Forening, NSF, Helsedirektoratet, Helse- og omsorgsdepartementet, Statsministerens kontor, Statens strålevern, NVE, Forbrukerrådet, Olje- og energidepartementet, Kommunal- og landbruksdepartementet, og Huseiernes landsforbund:

Jeg er en dame på 74 år som ikke forsto hvorfor jeg plutselig hver natt våknet med dundrende hodeverk og sterk piping i ørene etter kun 3-4 timers søvn. Etter hvert fikk jeg også ildrøde vabler over hele brystet og marmorert hud på armene. Jeg klarte ikke å sovne igjen pga smertene. Hver dag ble jeg bedre ut på ettermiddagen og la meg hver kveld smertefri.

Dette ‘helvete’ varte halvannen uke før en venn spurte om jeg hadde fått ny måler. Det måtte jeg bekrefte – ikke mindre enn åtte ‘Aidon’- målere i min oppgang. Tidspunktet da målerne ble installert stemte med da plagene begynte.

Jeg flyttet ( midlertidig) til min datter som enda ikke hadde fått AMS-måler. Jeg fikk livet mitt tilbake umiddelbart, bortsett fra at vablene varte en stund.

Jeg prøvde å flytte hjem igjen, men det samme gjentok seg: dundrende hodeverk osv etter 3-4 timers søvn. Nå sover jeg på campingseng på stuen – lengst unna målerne i gangen. Jeg sover uten å våkne med denne spesielle hodeverken. Det jeg imidlertid merker inne i leiligheten er en urolighet i hjerterytmen, som jeg aldri har opplevd tidligere, og som jeg ikke opplever utendørs. Jeg merker også noen rare prikkinger bak ved nyrene med jevne mellomrom.

Kan det virkelig være tilfeldig at alle disse kroppsforandringene kom rett etter at Ams-målerne ble installert her? Min logiske sans sier meg også at det er stor forskjell hvor mye EN måler stråler kontra ÅTTE (8). Nå er jeg frustrert og vet ikke hva jeg skal gjøre.

HJEEELP!!!

62. Line, 01.02.2018:
Jeg har ikke smartmåler selv, men nærmeste naboen vår (vi bor i enebolig) har sin plassert ca 5 meter fra stuen vår. Jeg er den eneste i familien som merker den. Ekstrem øresus. Blir bare sterkere og sterkere. Koker litt i kinna også, spesielt på kveldstid.Nå verker kroppen veldig, får litt siling i hodet (øm) også. Disse smartmålere er installert hos mine foreldre, i sommerhytten (1 m fra sengen) og i hytten på fjellet (i gangen utenfor soverom).

Utrolig trist dette her. Jeg har slitt med sykdom i mange år, tilrettelagt det jeg har kunnet …og nå må jeg grue meg til denne måleren kommer i hus i tillegg. Grue seg for å være i egen bolig…det øker stressnivået, som for min del bidrar til foreverring av sykdom.

Jeg merker jeg får vondt i hodet når jeg er hos svigermor. Hos mine foreldre blir jeg varm i kinna. På hyttene har jeg ikke vært ennå, da jeg unngår å sove i hus med smartmåler. Trist at dette påvirker så negativt.

61. Gry Tone Hansen, 01.02.2018:

Vi fikk installert «smartmåler» i sommer og jeg fikk problemer med nattesøvnen umiddelbart. Jeg fikk «maur»/kløe og tidvis verk i kroppen, og ofte sterk hodepine iløpet av natten. Jeg er av typen som sovner før hodet treffer puta, så det var tydelig at plagene hadde med måleren å gjøre. Vi fikk koblet av senderen og leser den nå av manuelt, -jeg har fått nattesøvnen tilbake og har ikke hatt hodepine siden.