Skoler uten en tråd? Nei, det er ikke smart…

Screenshot - 22.05.2017 , 22.27.28I dette foredraget på YouTube gjør jeg teknologien, biologien, forskningen og diskusjonen om grenseverdiene forståelig for de fleste. Og hva vi bør mene om trådløst i skolen utfra dagens kunnskapsstatus. Det handler også om skolemyndighetenes ansvar og strategier. 

Foredraget er bredt anlagt og varer 1 time og 40 minutter – så det kan nok med fordel ses i et par porsjoner, med kaffe og god lyd.

Jeg arbeidet jo med innføring av “data i skolen” i en del år på 1980- og 90-tallet – både for Utdanningsdepartementet og for flere private firma. Vi hadde store visjoner. Tenk at vi kunne gjøre både relativitetsteori, veving, sinuskurver, komplekse økosystemer og bedriftsøkonomi forståelig, lett, morsomt og vakkert! Og at vi kunne skape all verdens verktøy for selv sterkt kommunikasjonshemmede! Det var skikkelig gøy og meningsfylt, og det syns jeg fortsatt.

Men bruk av trådløst i klasserommet? Det var ikke aktuelt på den tida. Nå vet jeg litt om slikt også – etter å ha gravd i forskningen i noen år.

I foredraget snakker jeg om:

  • Stråling, helserisiko og grenseverdier, og hvorfor Statens strålevern har det synet de har på slikt
  • Hva som er spesielt med skole og skolebarn
  • Måter stråling og elektromagnetiske felt virker på
  • Strategier jeg ville valgt hvis jeg var skolemyndighet

Hvis noen rektor, et FAU eller noen skolesjef fortsatt syns rutere, nettbrett og trådløse fasttelefoner er en god idé etter å ha sett dette foredraget, vil jeg gjerne at de tar kontakt og forklarer meg hvorfor! Jeg er oppriktig nysgjerrig på begrunnelsen.

Einar Flydal, 23. mai 2017

PS. Foredraget ble holdt på Steinerskolen i Vestfold, i april 2017. En feil er rettet samt noen presiseringer gjort i kommentarteksten på YouTube, men de er ikke viktige for noen av poengene i foredraget.

 

En kommentar om “Skoler uten en tråd? Nei, det er ikke smart…

Kommentarer er stengt.