Smartmålerne: Slik skaper NVE og strømselskapene syke folk

AMS-målerne skaper nå tilfeller der folk blir varig overømfintlige for mikrobølget stråling. Også mens de venter på at nettselskapet skal fjerne AMS-modulen fra måleren som de har fått fritak for. Her får du servert det tilfellet jeg fikk rapport om i går.

Jeg syns personen det gjelder bør politianmelde Eidsiva Energi for å ha påført henne en helseskade, og kreve erstatning. For nå er hun høyst sannsynlig blitt skadet for resten av livet. Skademekanismen er godt kjent, og at den trådte inn, er rimelig sannsynlig.

At eksponering for miljøgifter over en tålegrense kan gjøre en varig syk, er alment kjent i medisinfaget. Det har vært kjent siden medisineren Hans Selye beskrev det for mange tiår siden.

Slik er det også med eksponering for elektromagnetiske felt. Det har også vært kjent i lang tid, og er dokumentert helt tilbake til slutten av 1700-tallet, da man ikke hadde særlig kraftige spenninger til disposisjon. (Reklame: Du vil finne eksempler i boka “Den usynlige regnbuen – Historien om elektrisiteten og livet”, som kommer på norsk 22. november på Z-forlag.) Det fins også en mengde enkeltbeskrivelser som støtter opp om det, i Smartmåler-historiene og i andre samlinger som jeg har henvisninger til i bloggposter.

Min råd til innsenderen og til andre i samme situasjon, er kort og godt følgende: Denne utviklingen er klassisk. Jeg syns du skal skrive ned et dagboksnotat for deg selv, få beskrevet forløpet og symptomene i legens journal, sende inn en klage til NVE, samt kreve erstatning fra nettselskapet, som nå åpenbart har påført deg en ny helseplage i form av økt el-følsomhet. Hevder noen at slikt ikke kan dokumenteres, tar de feil. Det fins dokumentasjon i tonnevis.

Motargumentene som Strålevernet bruker, er en ren formalitet som ikke holder vitenskapelige mål: at de komiteene de holder seg til, har kommet til at slike reaksjoner ikke kan forekomme. Og så forsøker Strålevernet å underbygge dette ved å bruke det meningsløse argumentet som tobakksindustrien lærte av PR-bransjen, nemlig at man må ta mest hensyn til de studiene som ikke fant at noen reagerte. Det er en argumentasjon som står til stryk.

Men her er historien, som du dessuten finner under Smartmåler-historier:

115. Randi Dølbakken, 14.10.2018:

Jeg flyttet fra blokk med masse antenner og sendere på taket, og inn i leiebolig september 2017. Da var allerede smartmåler installert. Fra første natt hadde jeg søvnvansker, hodepine og leddsmerter. Jeg trodde først årsaken var stress av flytting og oppussing. Men problemene bare økte. Jeg ble svimmel, fikk tåkesyn, øresus,og indre uro som eskalerte mens jeg lå i senga. Det føltes som hele meg vibrerte når jeg hadde ligget noen timer. Kroppen reagerte nesten med en panikkfølelse, måtte vekk fra huset. Smartmåleren sto i kjelleren rett under sengen min, kun to meter fra der jeg skulle sove. Det gikk greit med legeattest hos fastlegen. Søknad om fritak til Eidsiva energi tok tid, men etter 4 mnd med smartmåler i hus ble sendedel endelig avinstallert. Merket forskjell med det samme. Fikk endelig sove en hel natt igjen uten uro. Hodepine, svimmelhet og smerter i kroppen avtok. Øresus er fortsatt ikke helt bra.

Det jeg har merket i ettertid er at jeg nå reagerer mer på mobiltelefon. Får økt øresus og vondt i hånda om jeg holder i den lenge, og må la den ligge på bordet foran meg. Jeg må slå av wifi-nett, da det føles som jeg blir mer urolig når det står på lenge. Jeg kan heller ikke overnatte hos venner som har smartmåler. Da kommer den økte indre uroen og vibreringen i ja det kjennes som i brystet og hjertet, med påfølgende søvnvansker.

Noe er skjedd i vår elektroniske trådløse verden. Kroppen min sier tydelig fra at den har nådd et metningspunkt. En erfaring siste tiden er at to ganger har strømmen blitt borte i nabolaget mer en 15 timer. Da går kroppen i total hvilemodus. En hvile som jeg aldri opplever når det er strømtilførsel i alle hus, med trådløse apparater og ledninger.

 

Einar Flydal, 15. oktober 2018

PDF-versjon: EFlydal 20181015 Slik skaper NVE og strømselskapene syke folk