AMS: Da er innspurten mot Halden-saken i gang…

Den nye nettsiden http://bidra.no/ams. Alt er klart for neste runde i spleiselaget…

Forberedelsene til rettsaken i Halden 19. – 21. mai er i full gang. Det er ni husstander som har gått til sak mot Elvia AS (tidligere Hafslund Nett og Eidsiva Nett). Retten skal ta stilling til om deres begrunnelse for å motsette seg ny måler er “åpenbart urimelig”. Er den ikke det, har de rett til å nekte å skifte måler, uten at nettselskapet kan stenge strømmen.

Aksjonen Vi tar AMS-målerne for retten! finansierer det aller meste av advokatkostnadene gjennom innsamling, så nå drar vi i gang en ny runde.

Mer om saken får du her.

Saksøkernes begrunnelse er helsevirkningene – både fra AMS-måleren radiosenderen og fra såkalt skitten strøm. Ingen av delene ønsker de å bli påtvunget for å få strøm, fordi de mener det er rimelig grunn til å tro at de blir syke av slikt, og at deres mange diagnoser kan forklares og/eller forverres av slikt.

Dette er første sak i Norge der helsevirkningene fra AMS-målerne behandles av retten. Vi, aksjonen Vi tar AMS-målerne for retten!, har sørget for topp advokatbistand, som vi betaler det aller meste av gjennom innsamling. (Bli gjerne med på dette spleiselaget du også!)

Vi bistår også med forberedelsene og dekker utgifter til ekspertvitnene – Dr. Magda Havas, Ph.D, Trent University, Canada, og prof. em. og dekan i folkehelse, David Carpenter, State University of New York, Albany, USA. Begge er fremragende forskere som kjenner godt til feltene pulsing, skitten strøm, biologiske virkninger og el-overfølsomhet.

Saksøkernes hoveddokumentasjon er boka Smartmålerne, skitten strøm, pulser og helsa, skrevet av Else Nordhagen og meg selv, med solid støtte fra Erik Avnskog, FELO og Odd-Magne Hjortland, EMF Consult AS. Boka er utgitt av Foreningen for EMF-reform, 2021, og er (ennå) ikke å få kjøpt i bokhandel.

Boka er en generell dokumentasjon om pulser og skitten strøm og biologiske/helsemessige virkninger, og om grenseverdier og strålevern. Daglig leder i alle norske strømnettselskap har nå fått boka i posten, og dessuten et 80-talls andre, bl.a. i departementer, på Stortinget og i helsevesenet. 

I går fikk boka følgende kommentar på epost fra en av Norges fremste aktører innen utviklingen av moderne trådløs kommunikasjon:

Dere har laget en grundig og god framstilling av en svært viktig problemstilling. Jeg vil gjerne få kjøpe fire eksemplarer som gaver til innsiktsfulle og interesserte venner.

Det velger jeg å tolke som terningkast 6! 

Antakelig blir det adgang til å følge hele rettsaken på nettet. Vil du sette deg inn i temaet før saken kommer opp, kan du laste ned bokas 285 sider HER (gratis), eller bestille boka tilsendt for kr. 250 HER. Det er fortsatt 70 eks. igjen…

Mer informasjon om saken vil komme som epost til dem som er bidragsytere, og her på bloggen. (Halvårsregnskap for innsamlingen går ut til bidragsyterne så snart saksforberedelsene tillater.)

 

Einar Flydal, den 8. april 2021