Enda en ny sammenstilling viser et strålevern på villspor

Tove K. Jensens SammenligningTove Kristine Jensen har lenge vært både forbannet og fortvilet over hva slags sprøyt Strålevernet i Norge serverer helsevesenet om at mikrobølget stråling ikke skader helse og miljø:

Hun har sett det som enhver ser som graver seg ned i dette feltet uten for store skylapper: Strålevernet er i utakt med forskningen, og gjør livet surt både for mennesker og dyr, Tove Kristine Jensen inkludert.

Nå har hun laget en viktig samling av kilder som viser gapet mellom påstandene om stråling, helse og miljø fra vårt nasjonale strålevern og stiftelsen ICNIRP som leverer retningslinjene, opp mot forskernes funn. Hun har sendt dokumentet til Samarbeidsutvalget for EMF i helsesektoren, og forventer at det blir diskutert.

Her kan du bla i – eller laste ned – dokumentet. Det er på 105 sider.

Stor takk til Tove Kristine Jensen for at hun har tatt på seg denne jobben! Dette dokumentet kan være en viktig ressurs å bla i for den som trenger referanser, f. eks. til juridisk bruk, til politikk-utforming, til å skrive kursoppgave, arbeide med helse- eller miljøvern, eller drive forskning innen de mange fagene som berøres.

Vi har lenge fått høre fra myndighetssiden at de står maktesløse der i gården “så lenge forskningen ikke klarer å påvise skader”. Tove Kristine Jensen leverer dokumentasjon for at slik er det ganske enkelt ikke: Skadevirkninger er solid påvist og dokumentert i bøtter og spann – akutte virkninger hos noen, langsiktige helsevirkninger mer tynt spredt utover befolkningen. Resten dreier seg om politikk, vilje, fagtradisjoner med innebygde skylapper og revirforsvar.

Hent dokumentet som PDF her eller i den store dokumentsamlingen du finner HER, eller les i det nedenfor.

Einar Flydal, den 25. februar 2022

 

4059 Nedlastinger

Tove K Jensen 202202 Sammenligning DSA ICNIRP forskning v. 1.0