Foredragsturneen: Fullt hus i Trondheim

“Driver vi Fanden ut med Belsebub?” Foredraget om helse- og miljøproblemene som skapes av vårt stadig økende forbruk av elektrisitet – både i ledninger og i lufta, vekker åpenbart interesse:

Det var full sal med vel 60 personer på kafe og pub Habitat i Trondheim i går. Selv etter tre intense timer – brutt opp av en halvtimes pause – var flere igjen for å stille spørsmål eller komme bort til meg med kommentarer.

Her er et lite utvalg:

“Dette var uhyre interessant!”, sa en ganske ung kar, “Dette ante jeg virkelig ikke noe om, men jeg ble med fordi hun her trakk meg med.”

“Tenk at byer i Tyskland nå slår av byens trådløse nettverk om natta for at folk skal sove bedre! Det er et stort framskritt og noe å tenke på for Trondheim!” kommenterte en annen.

“Vet du hva?”, kommenterte en eldre kar, “Jeg har jobbet som terapeut i mange år, men dette ga meg en stor aha-opplevelse! Nå forsto jeg bakgrunnen for en god del helseplager jeg har møtt underveis. Mange brikker falt på plass. Dette var fantastisk!”

“Du aner ikke hvor verdifullt din virksomhet er for mange av oss!”, kom flere bort til meg og sa etter foredraget. En dame stakk et takkekort i handa mi, med ordene “Dette betyr så uendelig mye. Det har vært så tungt å være alene om slike helseplager og at det ikke er blitt akseptert, men bare latterliggjort som angst og overtro. Nå blir det jo fullt forstått og rasjonelt forklart, rent fysisk og biologisk, gjennom det fantastiske opplysningsarbeidet du driver. Og du får vist at dette ikke bare dreier seg om de el-overfølsomme, men om oss alle og noe enda større.” Hun var svært rørt, og det ble jeg óg. Det endte med en liten tåre og en stor klem.

Foredraget, som både er rikt på forskning, artige parenteser og praktiske demonstrasjoner, ga åpenbart mersmak: Mange dro fra lokalene med bøker og brosjyrer og flere noterte seg nyttige nettsteder å besøke.

Takk til arrangøren, FELO – Foreningen for el-overfølsomme, som med stor hjelp fra Pål Børge Henriksen hadde fått i stand arrangementet på rekordtid!

I kveld, søndag 23. april kl. 18 – 21, holder jeg det samme foredraget på Smøla. Adressen er Trettnesvn. 10.

 

Einar Flydal, den 23. april 2023