Smartmålere: – Jeg gikk glad fra legetimen. Så fikk vi 150 smartmålere i blokka…

Smartmåler-virkninger-norskEn mann på 69 fra Buskerud har sendt meg sin historie, som begynner slik:

Jeg er en mann på 69 år som har vært frisk som en fisk de siste 3-4 årene. Alle blodprøver var topp og legen var meget godt fornøyd med min helse. Mitt eneste problem var at jeg har måttet gå på blodtrykksmedisiner i ca. 8 år. Blodtrykket har imidlertid vært fint lenge. EKG-prøven var og meget bra.

Jeg gikk fra legetimen strålende glad, samtidig som vi fikk installert ca. 150 smartmålere i blokka der jeg bor.

Så forandret livet seg brått, forteller han videre:

Etter ca. tre dager fikk jeg problemer. Først fikk jeg vondt i øynene, så begynte øynene å væske. Deretter fikk jeg flimmer og tåkesyn om morgenen. Etter ca. seks dager forsvant nattesøvnen. Hjertet begynte å dunke mer og mer og blodtrykket økte.

Fortsettelsen leser du HER som historie nr. 65. Der finner du også andre historier som jeg legger ut etterhvert som jeg får dem inn.

De vitenskapelige forklaringene på hvordan folk kan få slike akutte plager av det som Statens strålevern betegner som “så lite stråling”, finner du i populærversjoner ved å lese tidligere tekster i bloggen eller se på foredrag. Der finner du også beskrivelser av hva slags skrøpelig kunnskapsgrunnlag Statens strålevern bygger på, og hvordan det er kommet i stand.

 

Einar Flydal, den 7. februar 2018