Husk innsamlingen til juridisk utredning!

UncelSam-uBakgrInnsamlingsaksjonen som skal sørge for den første juridiske utredningen om vår rettsstilling overfor strålingen fra smartmålerne, har etter snart et døgn nådd 40% av de 205.000 NOK som trengs. 220 personer har så langt bidratt med beløp fra 50 NOK og oppover. Gi ditt bidrag her!

Rundt 1.000 følger mine bloggposter fast. Facebook-gruppene mot smartmålere har tilsammen rundt 50.000 medlemmer. Det betyr at vi fint kan klare å stille hele beløpet i løpet av helgen hvis vi lar ord følges av handling straks og ikke overlater til andre å bidra!

I så fall kan Stopp smartmålerne signere avtalen om utredningsarbeidet alt på mandag 30.4. Klarer vi dette, er arbeidet i gang 2. mai, slik det har vært planen. Det ville være flott! Så del og tips og fortell at disse første dagene er viktig! – Det var ikke meningen det skulle bli så knapp frist, men slik ble det.

En anonym privatperson hadde på forhånd gitt 75.000 NOK. Et par andre hadde gitt 10.000 hver. Det er derfor vi bare trenger samle inn de siste 205.000. Og nå har en gitt 5.000 og en annen sendt meg beskjed om at han sender 10.000! Slik kan det snart bli 300.000 NOK i alt!

Men det er de mange små beløpene som avgjør: 50 NOK fra hver av 50.000 Facebook-medlemmer ville gitt 2,5 millioner. Så hjelp til med at saken ikke forsvinner fra Facebook-veggene, og at mange gir sitt lille bidrag nå i helgen! 

Jeg gleder meg alt til utredningen foreligger, og vi alle sammen i sommervarmen – både hver for oss, i Stopp smartmålernes styre og lokallag, i FELO, i Statens stråleverns ledelse, hos NVE, i Folkets strålevern, i Helsedirektoratets og Helsedepartementets kantiner, i Advokatforeningen og i Legeforeningen og i kraftbransjens mange ledd – kan stille oss spørsmålet:

“Når jussen er slik, hvor går da veien videre?”

Det bør da bli lettere – og billigere – å få øye på. For uten kart fins det ingen veier å dra og uten løsninger fins det ingen strid å vinne. Har vi en god sak, gjør det lite om også motparten innser det. Utredningen blir offentlig straks den foreligger – uansett hvordan den konkluderer.

 

Einar Flydal, 28. april 2018