Ny bok avdekker strålevernet: «5G og vår trådløse virkelighet – høyt spill med helse og miljø»

5G-boka-omslag1

I den nye boka «5G og vår trådløse virkelighet – høyt spill med helse og miljø» (590 sider, Z-forlag) analyseres strålevernet i Norge og Norden utfra fire hovedperspektiver:

  • biofysikken som viser at strålevernet slett ikke verner helse og miljø, men fremmer sykelighet og miljøskader

  • medisinsk forskning som gir overveldende bevis på at dagens eksponering for mikrobølger skaper en vesentlig del av dagens sykelighet og at 5G-teknologiene vil forverre skadene

  • de svindelaktige prosessene som ligger bak den «kunnskapsstatus» som strålevernet arbeider utfra

  • jussen som viser at 5G-utbygging strider mot sentrale lover og traktater

Du kan laste ned de første 24 sidene her: Prøvepå5Gboka s 1-24

Else Nordhagen, dr. scient. i informatikk, og med biologi og fysikk i fagkretsen, og jeg har sammen vært redaktører for denne boka og skrevet deler av den. Boka inneholder bidrag fra internasjonale kapasiteter, oversatt til norsk. Det er en bok som er laget for å være en bevis- og referansesamling med forklaringer som er forståelige og nyttige både for jurister, medisinere, biologer, fysikere, gravejournalister, miljøvernere og andre interesserte.

Denne boka er det nærmeste vi i dag kan komme en kvalitetsrevisjon av strålevernet: Her plukkes både trådløsbransjen, WHOs, EUs, norske og nordiske myndigheters «strålevern» fra hverandre. Vi ser i deetalj hvordan trådløsbransjen og et foreldet fagmiljø driver et internasjonalt forsvar av sine interesser med skader på helse og miljø som resultat.

Selv om deler er beregnet på fagfolk, gir boka forståelig faglig dokumentasjon også for den som ikke er fagutdannet på feltet. Det skjer gjennom forklaringer og oppsummeringer og populariserte framstillinger. Boka vil også gi helsevesenet ny og nødvendig innsikt. Boka kan – og bør – danne grunnlag for både juridiske og helse- og miljøpolitiske framstøt i tida framover.

Boka blir lansert på 5G-seminaret på Litteraturhuset i Oslo den 26. oktober (se nettside for program og påmelding: http://litteraturhuset.no/arrangement/5g-helse-og-miljo/).

Nå kan du forhåndsbestille boka

Du kan bestille allerede nå. De første bestillingene sendes ut i overgangen oktober – november – så langt første opplag rekker.

Boka kan bestilles HER eller i bokhandelen.

Litt mer om boka

Du ser Innholdsfortegnelsen og Forord m.m. her: Prøvepå5Gboka s 1-24

Denne boka er skrevet for at ulike fagfolk såvel som andre interesserte skal kunne sette seg inn i temaet og forstå bevisforselen. Den er på 590 sider, innbundet, med ca 40 illustrasjoner/tabeller og omfattende litteraturregister. Den dekker et stort emne som spenner over mange fagfelt. En stor del av boka er populærvitenskapelige framstillinger, med referanser til faglitteraturen. Andre deler er mer faglige, men satt inn i sammenhenger og forklart. Boka er holdt i et språk som gjør at både fagfolk og lekfolk som ønsker å sette seg grundig inn i feltet, kan holde tråden, selv om deler er faglig mer krevende.

Ca 150 sider er oversettelser av to spesielt viktige artikler skrevet av de fremstående fagfolkene Martin L Pall, Cindy Sage, David Carpenter og Lennart Hardell. Ca 100 sider er en re-publisering av den danske juristen Christian F. Jensens juridiske utredning om 5G, som nå spres verden over. Andre bidragsytere er HMS-konsulent Bård-Rune Martinsen og bokas redaktører Else Nordhagen og Einar Flydal. Det inngår omfattende referansesamlinger, også i PDF-format med aktive lenker til litteratur.

Spesielt tar boka for seg EU-kommisjonens nyeste utredning (SCENIHR 2015) som danner det politiske grunnlaget for 5G-satsningen. Det vises i detalj hvordan EU-kommisjonen og Europas statsledere er blitt ført bak lyset av «det ekom-industrielle kompleks» ved at skadevirkningene på helse og miljø blir systematisk underslått.

Mikrobølgene fra 5G-systemer har vesentlige likheter med strålingen fra de nye smartmålerne og andre mikrobølgesystemer, så det meste av boka har gyldighet godt utenfor 5G. Den er derfor interessant uansett faglig bakgrunn og perspektiv.

 

Einar Flydal, den 25. september 2019