På Digi.no: Strålevernet forteller at grenseverdiene vil bli slakkere

digi noFor litt siden ble jeg intervjuet at IKT-avisa og nettstedet Digi.no om mikrobølger, helse- og miljøskader.

Strålevernet – altså Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA) – ble spurt om å stille til diskusjon, men ville ikke. I stedet fikk DSAs Lars Klæboe spørsmålene i etterkant og svarene hans og mine ble klippet sammen av journalisten, Sebastian Storvik.

En del av Klæboes svar fortjener politikernes oppmerksomhet…

En lytter sendte meg følgende epost etterpå:

… Jeg sendte forresten mail til han som intervjuet deg i digi.no. Jeg mener det er første gang i historien at det e festet på tape at Strålevernet åpent innrømmer at de ikke tar selvstendige vurderinger og at ICNIRP styrer showet til både dem og WHO og de fleste andre. Og han innrømmet også åpent at de kun tar hensyn til temperatur, til tross for all forskningen som finner skader ved eksponering som er for svak til å gi oppvarming! Han gjorde jo halve jobben for deg, kun overtroen står igjen! Det opptaket håper jeg er lagret en sikker plass.

Innsenderen kunne gjerne også føyet til at Klæboe fortalte at grenseverdiene nå skal bli slakkere. Det skjer angivelig fordi ICNIRP – stiftelsen som i praksis har kontroll over det ikke-ioniserende strålevernet i en del av Vestens mest USA-trofaste land – har funnet ut at det ikke trengs så strenge grenseverdier for å hindre skader! Det er sikkert nok under grenseverdiene i alle fall. Stikk den! Det er en frimodighet som er helt uvirkelig, stilt opp mot forskningen, som i hovedsak forteller det motsatte.

Ryktene forteller fra Nederland at van Rongen, ICNIRPs leder, selv ikke kan bruke en mobiltelefon fordi han får slik hodepine. Men som vi vet, er det jo forskjell på hodepine og helsefare…

Endringen av grenseverdiene var ikke uventet. Heller ikke at Klæboe forsvarer dem. Det må han jo i kraft av sin stilling, og dessuten hadde han ICNIRPs nestleder (som nå er avslørt for sine skyggeavtaler med mobilbransjen) som sin veileder til sin PhD.

Jeg kommer tilbake seinere med en analyse av de nye grenseverdiene og hvordan de er konstruert slik at byråkrater og politikere skal tro at de er like strenge som før, samtidig som de er blitt betydelig slappere. Dette skjer selvsagt for å passe til 5G, som vil sprenge dagens grenseverdier med sin “stråleforming” (se bloggpost 26.02.2018).

Metoden for å gjøre grenseverdiene slakkere uten at det syns, har vi alt beskrevet i 5G-boka, som nå er ute i 2. opplag (Flydal og Nordhagen, red., 2019). Du kan få tak i den HER. I boka beskriver vi også i detalj hvordan ICNIRP jukser, og hvordan denne stiftelsen har kontroll over leveransekjeden fra sitt lille kontor hos strålevernet i Tyskland, via en liten krok de selv har opprettet og driver innen WHO, og fram til enkelte strålevern som ikke har kompetanse og bemanning eller politisk ryggrad nok til å fortelle befolkningen og politikerne at en slik skalting og valting med folkehelsen er uakseptabel. De som har det, setter lavere grenseverdier – fra Italia, via Israel og Russland til India og Kina, for å nevne noen.

Pressemeldingen fra ICNIRP finner du HER.

Intervjuet på Digi.no er i to deler. Du kan lytte til dem HER.

 

Einar Flydal, den 16. mars 2020