Ønsker du å betale med Vipps, men uten WiFi eller mobildata? Slik gjør du det…

mobil m overgangDu sitter i sofaen og vil gjerne betale regninger, se på Facebook, Instagram og YouTube. Det er stort sett der du sitter når du sørfer. Men etter at Vipps kom, syns du det er blitt for tungvint å bruke banken. Alt dette krever at du er på nett – over WiFi eller mobildata. Så da bruker du trådløst, for det er lettvint, selv om du skjønner det ikke er lurt. For hva skal du vel ellers gjøre?

Her er den enkle løsningen som gjør at du kan bruke mobilen og nettbrettet over kabel – i alle fall så lenge du sitter i ro hjemme. Og det kan du godt. Det er bare en liten vanesak…

Slik gjør du for å få tilgang til det hele på mobilen og nettbrettet – både Facebook, Vipps, Instagram, Twitter, nyheter, YouTube, osv. – uten å være på trådløst. Les hele lista før du løper til butikken – og legg merke til PS’et sist i bloggposten:

  1. Kjøp en overgang fra Ethernet til ladekontakten på mobilen / nettbrettet (se bildet). Du får den f. eks. hos Clas Ohlson og Kjell & Co, eller i en Apple-butikk. (Ta med mobilen, så du er sikker på at du får rett type.)
  2. Kjøp en Ethernet-kabel som har passe lengde til å kople inn i ruteren hjemme og fram til der du stort sett sitter og sørfer. (Er det mange meter, så kanskje du skal feste Ethernet-kabelen langs veggen?)
  3. Kople Ethernet-kabelen inn i ruteren på baksiden.
  4. Kople den andre enden av Ethernet-kabelen til overgangen du kjøpte, som du så kopler til ladekontakten på din mobil / ditt nettbrett.
  5. Slå av WiFi, mobildata og Bluetooth på mobilen – for nå skal du på nett over kabelen, raskere og uten en WiFi- og en mobildata-sender tett innpå kroppen.
  6. Nå er du enten på kablet bredbånd, og alt virker (se etter et lite symbol som viser det) – eller du må gjøre noen innstillinger under menyvalget “Tilgang” eller liknende. Dette er ulikt på ulike mobiler. Dette er derfor den mest tricky delen: Kanskje du bør spørre tenåringsungene til naboen? Se også PS. under!

Det er det hele! Nå kan du vippse, chatte, og se på YouTube uten trådløst!

Hvis andre i huset bruker WiFi, bør de ha samme løsningen. Den kan bygges ut slik at du får flere kontakter ved sofaen eller arbeidsbordet. Eventuelt kan ruteren fortsatt stå på til du har vist deg selv og andre at det fint går an å leve uten trådløst non-stop påslått, tett på kroppen. Mange har gjort den erfaringen før deg, og opplevd at de plutselig ble kvitt et helseproblem de ikke ante årsaken til, eller kanskje ikke hadde tenkt over en gang fordi de trodde at det skulle være slik…

Lykke til! Tilvenningen er enklere enn du tror.

 

Einar Flydal, den 23. mai 2020

PDF-versjon: EFlydal 20200523 Ønsker du å betale med Vipps, men uten WiFi eller mobildata

PS. For iPhone er det IKKE så enkelt! Else Nordhagen har sendt meg beskjed om at de siste videoene og opplysningene for de siste modellene tyder på dette. For å få en iPhone på kablet nett kreves at man bruker en ekstra dings, en “Apple USB 3 Camera adaper” og man bør bruke Apples egen overgang RJ45-USB – ikke alt annet som virker. Så ta dette opp med Apple-butikken og be dem vise deg at det funker!

Her er en kort video som viser oppkobling av iPhone: https://www.youtube.com/watch?v=LunIiBP-11s med linker til nødvendige produkter under. I videoen brukes en Powerbank for strøm, men den nevner – som riktig er – at man like gjerne kan koble seg rett på laderen. Se mer om dette her: https://eloghelse.home.blog/hvordan-fjerne-wifi-hjemme-men-fortsatt-ha-internett/ og der er et bilde av en iPad med hele oppsettet på.

EMF-Consult AS har sendt meg en lenke til en iPhone-løsning som er testet og også fungerer bra: https://emf-consult.com/nettbutikk/produkt/lightning-ethernet-adapter-med-usb3/

Noe å tenke på neste gang du kjøper mobil? Lurt å kjøpe en som lett kan kables. Det kan min Samsung…