Solstorm pågår. Får du hjertebank?

Kiruna magnetic pulses 20200830-utsnitt

Den finske forskeren Mikko Ahonen spurte meg i morges om jeg har hatt mye hjertebank i det siste?

Ja, det har jeg faktisk. Men det får jeg noen ganger og regner som normalt for min alder og hjerte-kar-historie. Men Mikko kunne fortelle meg at årsaken godt kan være den pågående sterke solstormen, som fører til at Jordas magnetfelt pulser langt mer enn normalt.

Tror du at du også har merket ekstra hjerteplager de siste dagene? På en egen nettside – på estisk og engelsk – kan du registrere epostadressen og få tilsendt et skjema. For forskerne ønsker å få tilbakemeldinger om hjertebank og liknende reaksjoner.  Der finner de mest interesserte også mer “tekniske” opplysninger.

Solstormer betyr også at det er svært gode sjanser for å se kraftig nordlys når kveldsmørket siger på, og at mennesker og dyr påvirkes på en rad ulike måter. Ellers er det ingen dramatikk i dette. Det forteller bare at vi er elektriske dyr, og at historiene om hvordan vi påvirkes av elektromagnetisk pulsing fra våre omgivelser, har mye ved seg.

Også elektronikk kan bli slått ut dersom solstormene blir kraftige nok, men det er ikke slike nivåer vi snakker om denne gangen…

Her er lenken til den estiske nettsiden: http://envirohealth.info/

Ha en god dag, og lytt til hjertet, og se opp på himmelen når kvelden kommer! ;-)

Einar Flydal, den 30. august 2020

PS. 31.08.2020: Jeg har siste døgn fått flere eposter med omtrent dette innholdet:

Det gjorde godt å lese om solstormen søndag morgen! Jeg kunne ikke begripe hvorfor jeg hadde hjertebank og andre tilhørende symptomer. Forstod ikke hva jeg hadde vært i nærheten av eller hva som utløste så sterke reaksjoner. Ble usikker på om det kunne føre til hjertestans. Tenk for noen skjøre og naturavhengige skapninger vi faktisk er!

PS. 30.08.2020: I land som anerkjenner biologiske virkninger ved EMF-eksponering som ikke gir oppvarmingsskader, er slike virkninger som dette ganske enkelt ukontroversielle.  De omtales f.eks. på TV i Estland og forskere redegjør for dem. Og medisinerne lærer selvsagt om slikt i studiet.

I land der helseforvaltningen derimot trekker selvsensuren ned over øynene, hva enten av forsvarspolitiske grunner eller i blind lojalitet til trianglet trådløsbransjen/IEEE/ICNIRP, er slik kunnskap fjernet fra lærebøkene og helsevesenet, og man står dummere tilbake og forstår ikke hva som skjer.

Dersom du ønsker å lese litt forskning spesielt om hvordan Jordas elektromagnetiske felt virker inn på hjertet, kan du forsøke deg her:

Dimitrova, S., Mustafa, F. R., Stoilova, I., Babayev, E. S., & Kazimov, E. A. (2009). Possible influence of solar extreme events and related geomagnetic disturbances on human cardio-vascular state: Results of collaborative Bulgarian–Azerbaijani studies. Advances in Space Research, 43(4), 641–648. https://doi.org/10.1016/j.asr.2008.09.006

Vencloviene, J., Babarskiene, R., Milvidaite, I., Kubilius, R., & Stasionyte, J. (2014). The effect of solar-geomagnetic activity during and after admission on survival in patients with acute coronary syndromes. International Journal of Biometeorology, 58(6), 1295–1303. https://doi.org/10.1007/s00484-013-0725-0

Stoupel, E. (1992). Four ways to analyse geomagnetic activity and medical related events. Electromagnetic Compatibility, 1992. From a Unified Region to a Unified World., 1992 Regional Symposium On, 3-1-2/1-2. IEEE Xplore. https://doi.org/10.1109/ISEMC.1992.257573

Martínez-Bretón, J. L., Mendoza, B., Miranda-Anaya, M., Durán, P., & Flores-Chávez, P. L. (2016). Artificial reproduction of magnetic fields produced by a natural geomagnetic storm increases systolic blood pressure in rats. International Journal of Biometeorology. https://doi.org/10.1007/s00484-016-1164-5

PS3, 19.06.2021:

Her er også et nettsted der du kan følge “romværet”: Laboratoriet for røntgenastronomi av sola, Lebedev-instituttet, Russland:
https://tesis.lebedev.ru/en/sun_flares.html
https://tesis.lebedev.ru/en/forecast_activity.html