Rettssaken om AMS-målerne i Østfold: Se den direkte på YouTube!

10 personer i Halden-området som nekter installasjon av AMS-måler har stevnet nettselskapet Elvia for retten for å slippe at Elvia stenger strømmen. De 10 nekter av helsegrunner – det gjelder ikke bare mikrobølgestrålingen, men også «skitten strøm» fra elektronikken. Elvia har gått til motsøksmål og forlanger adgang til å installere målerne.

Saken overføres via YouTube direkte fra tingretten i Halden på kanalen EMFacets. Slike saker er i utgangspunktet åpne for publikum, men på grunn av korona-pandemien har publikum bare adgang over nettet. Domstolens nettløsning åpner bare for at ganske få personer kan følge saken.

Aksjonen Vi tar AMS-målerne for retten! streamer derfor direkte på YouTube, helt uten kommentarer. Det forstyrrer ikke retten, saken er av offentlig interesse, og informasjonsbehovet er stort.

To vitneforklaringer der saksøkere forteller om sin helsesituasjon vil bli utelatt. Timeplanen finner du under.

Vil du lese begge siders oppsummeringer av sine standpunkter, som de vil legge fram første dag? Du finner dem her: bloggpost 09.05.21 Dette er offentlig tilgjengelige dokumenter. Andre dokumenter i saken vil ikke bli tilgjengelige før eventuelt etter at dommen har falt.

Vi vil gjerne takke alle som har bidratt så vi har kunnet reise denne rettssaken! Det har tatt snart tre år med forberedelser og oppbygging både av kunnskapsgrunnlaget, tekniske analyser, det juridiske grunnlaget og økonomien. Hvis du ikke har rukket å bidra ennå, kan du gjøre det her: http://bidra.no/ams

Tidsplanen per lørdag kveld (blir stadig endret litt underveis):

Chat-rommet vil være åpen under overføringen av rettsmøtet. De som følger saken, kan altså kommentere seg imellom. Vi ber om at det vises alminnelig folkeskikk i kommentarene.

Vi gjetter på at dom vil komme nærmere St. Hans. Fram til kjennelsen vil rettssaken ikke bli kommentert her på bloggen. Så gjør vi opp status deretter.

 

Aksjonen Vi tar AMS-målerne for retten!

 

Einar Flydal og Torleif Dønnestad, den 15. mai 2021

PDF-versjon: EFlydal-20210515-Rettssaken-om-AMS-malerne-i-Ostfold-Se-den-direkte-pa-YouTube-v.1.1.pdf (men se timeplan i bloggposten over for siste versjon)

PS. Takk til Jan Erik som tar seg av videooverføringen og overvåker chat-rommet!