Samme sak på himmelen så vel som på jorden… Og for en bursdagspresang!

Elon Musk og hans firma SpaceX har levert inn søknad om å få senke høyden til de tusenvis av 5G-satellittene han holder på å skyte opp. Nå vil han at de skal få sveve så lavt som 550 km over oss, ned fra 1150 km. Jeg gjetter det er for å få mindre tidsforsinkelser i kommunikasjonen.

Det er stor bekymring blant mange fagfolk over disse satellittene – av mange grunner. Konsekvenser for miljø og helse er noen av dem. Protester er sendt til FCC, USAs motstykke til NKOM, men har så langt blitt avist. Nå er to grupper jurister – The BroadBand International Legal Action Network og The Balance Group – i gang.

Her hjemme på bjerget er perspektivet lavere, men det gjelder samme sak:

Det gjelder å få anerkjennelse på det “alle” snart vet – at  menneskeskapte elektromagnetiske felt påvirker biologien og må brukes med større varsomhet og omtanke enn i dag. For heller ikke elektrisitet og radiokommunikasjon er ressurser som kan vokse inn i himmelen. Veien vi går – vi her på bakken i Norge – er via AMS-målerne: De plasserer en miljøstressor som noen blir akutt syke av, midt iblant oss, og som ingen av oss har godt av på lang sikt. Det er ganske enkelt et overgrep. Å plassere ut slikt utstyr er dessuten en miljøfiendtlig atferd, selv om det er resultat av uforstand og uvitenhet eller offentlig pålegg.

I går passerte vi de 90% av finansieringen som vi trengte for å sette advokaten i gang med å utarbeide anken av Halden-dommen, der vi tapte første runde. Dermed går det vel mot at 100% er i havn før anken til lagmannsretten skal sendes inn, den 30. august?

I tillegg til at vi nådde denne milepælen, kunne jeg i går sende over en vesentlig nedbetaling (75.000 kr.) på den utestående regningen etter rettssaken i Halden, siden vi til og med måtte betale motpartens saksomkostninger. Regningen etter tingretten finansieres av alle dem som fortsatt nedbetaler på de 3000 kr. de tidligere har forpliktet seg til, eller vil gi noe ekstra til aksjonen Vi tar AMS-målerne for retten!http://bidra.no, og må til for å få ankesaken på plass. Dette er selvsagt sure penger, men vi har et håp om å få disse pengene – og kanskje mer – tilbake i lagmannsretten.

Forresten har Facebook sørget for at bursdager nærmest er blitt et offentlig anliggende. Det var jo ikke meningen med min. Men for en bursdagspresang dette ble å få passere denne milepælen: Det er en presang til alle oss som er opptatt av denne store miljøsaken som strever med å komme opp på agendaen. Takk til dere alle!

Og så går vi videre…

 

Einar Flydal, den 24. juli 2021