5G-boka: Skaff deg kunnskapen!

5G-boka-omslag1

Denne siden ble oppdatert 28.11.2023.

Utbyggingen av 5G er fortsatt bare ved begynnelsen. Snart kommer “småcellene” for fullt, med antenner på hvert hjørne – eid av Rema1000, frisøren, BMW, eller Gud-og-hvermann. Deretter kommer 6G, 7G, og så videre. Det er på høy tid å spre litt “motgift”, og nå er den nesten gratis:

2. opplag av den store 5G-boka får du nå for én hundrelapp per stykk pluss porto, for nå skal lageret tømmes. Lageret er for lengst tømt, men du kan laste ned boka gratis.

Boka er full av både lett og tungt stoff og den kommer til å være aktuell lenge, selv når hele landet er teppelagt av antennene til Telenor, Telia og ICE. Kunnskap er nøkkelen for å få til en kursendring.

Boka fikk verdens beste bokanmeldelser der den ble omtalt. Det er en stor bok. Man leser ikke hele, men blar og leser de delene man har interesse av – fra lette oversikter og anekdoter, via tekniske forklaringer til avansert medisinsk og juridisk fagstoff. 

Du bestiller boka HER for kr. 100 per stykk. Det er under produksjonskost. I tillegg kommer kr. 100 for frakt, uansett antall. Boka kan ikke lenger bestilles i bokhandelen. Du kan laste den ned gratis HER.  

Hva kan du bruke boka til, bortsett fra å lære mer?

Her er noen forslag:

  1. Gi bort lenken til boka til lesehester, journalister, leger, IKT-folk eller lokalpolitikere som du mener trenger den. De fins det mange av!
  2. Lag en gruppe som skal forberede hvordan dere skal møte neste antenne! Da får dere bruk for kunnskapen. Det er mye lettere å stanse eller få flyttet en mast eller noen antenner før de kommer opp, enn etterpå. Men da må du – og advokaten – vite hvilke argumenter dere har.
  3. Sett opp en lesesirkel som samles for å gjennomgå og diskutere ett kapittel om gangen! Slik lærer man av hverandre og har det dessuten hyggelig. Arrangeres lesesirkelen av en organisasjon/forening, kan man søke støtte til kursvirksomhet.
  4. Bruk boka til kursoppgaver! Er du student, vil du finne materiale til kursoppgaver eller hovedoppgaver i en rekke fag. Skaff deg oversikt først, så finner  du vinklingen til oppgaver innen medisin, radiofysikk, IKT, biologi, biofysikk, politikk, folkehelse, forvaltningslære, juss, økologi, HMS, media, internasjonal politikk, etikk/moralfilosofi, markedsføring og diverse andre fag. Boka er full av faglige referanser.
  5. Hent den fram når du trenger faglig påfyll eller skal skrive et lite leserinnlegg i lokalavisa!

5G-boka gir deg dokumentasjon i fleng som knuser påstandene om at 5G er så uproblematisk. Denne boka er den viktige norske referansen for den som vil forstå 5G-teknologien med tanke på de biologiske virkningene, sette seg inn i medisinske forskningsresultater og erfaringer, og forstå spillet rundt grenseverdiene – som ikke måler det som er viktig. Man kommer ingen vei i denne miljøkampen uten å skaffe seg – og andre, og kanskje en advokat – slik kunnskap.

Du bestiller boka for kr. 100 per stykk + 100 kr. porto uansett antall HER.

Mer om boka

Den store norske 5G-boka  ‘5G og vår trådløse virkelighet – høyt spill med helse og miljø’ (redaktører og medforfattere: Einar Flydal og Else Nordhagen, 2019, 590 sider)

Boka er laget for å brukes som opplysningsbok og som lærebok, for å gi bred oversikt, og for å være en bevis- og referansesamling med forklaringer som er forståelige og nyttige både for jurister, medisinere, biologer, fysikere, gravejournalister, miljøvernere og andre interesserte.

Else Nordhagen, dr. scient. i informatikk, og med biologi og fysikk i fagkretsen, og jeg, med statsvitenskap hovedfag og en master i telekom-strategi, har sammen vært redaktører for boka og skrevet deler av den.

Boka inneholder bidrag fra en rekke spesialister: basalmedisiner Martin L. Pall, SCENIHR (EU-kommisjonens vitenskapelige komité for tilsynekommende og nylig identifisert miljørelatert helserisiko), folkehelse-medisiner David Carpenter, konsulent innen EMF Cindy Sage, kreftforsker Lennart Hardell, HMS-konsulent Bård Rune Martinsen, og advokat Christian F. Jenssen. Sammen plukker de trådløsbransjens, WHOs, EUs, såvel som norske og nordiske myndigheters «strålevern» og tillit til at 5G er greit, fra hverandre. Og de viser hvorfor.

For Innholdsfortegnelse og forord, les her: Prøvepå5Gboka s 1-24.

Boka ble lansert 26. oktober 2019 på et møte i Litteraturhuset, Oslo. Foredragene fra møtet finner du på YouTube som enkeltforedrag HER.

 

Einar Flydal, den 10. mai 2022 (oppdatert 28.11.2023, etter at boka er utsolgt)