AMS: Vi er i mål, og stevner videre for fullt!

Høyesterett (storkammeret) foto: Rett24.no

Sammen har vi klart finansieringen! Tilsagn om små og store bidrag fra mange hundre personer har gjort at vi nå kan anke tapet i lagmannsretten i “Halden-saken” om AMS-målere og helse inn for høyesterett. 

Stor takk til alle dere som har strukket dere langt for å bidra! Og stor takk til alle dere nye som er kommet til! Det står mange hundre personer bak denne anken. Antakelig et par tusen eller så har vært med å finansiere vårt arbeid med AMS-saken siden jeg for alvor kom inn i den sommeren 2018, og vi etter hvert satte i gang aksjonen Vi tar AMS-målerne for retten!

Budsjettet for anken til høyesterett er på kr. 800 000. Så får vi gjøre det vi kan for at budsjettet skal holde. Vi har dessuten fått inn garantier på et like stort beløp – i tilfelle sakskostnadene blir større og/eller vi taper igjen og må betale motpartens kostnader nok en gang.

Utover dette har vi nesten bunnskrapt kassa. En ekstra gave på noen titusen har i tillegg gitt oss litt til dekning av kontorkostnader.

Vi er flere som nå arbeider for fullt med anken. Fristen er 3. desember, altså midt i neste uke.

Vi inviterer til nytt nettmøte etter at ankefristen er utløpt. Fram til da har vi nok annet å drive på med …

En gang rundt februar får vi så vite om høyesterett vil ta saken til behandling. Det skal bli spennende. Og fram til da skal vi ikke bare feire jul og nyttår, men også formidle mer interessant og viktig stoff om hvordan et foreldet strålevern påvirker helse og miljø.

 

Einar Flydal, den 21. november 2022

Etterpåmelding?

Kom du for seint til å bidra på denne dugnaden? Vi håper og tror at behovet er dekket framover til over en høyesterettsak. Men for seint å delta sammen med oss andre er det ikke. Vi vil gjerne ha flest mulig med, for jo flere vi er, jo lettere blir vi hørt.

Om du vil bidra direkte her og nå, bruker du nettbank, postgiro, bankgiro eller telebank til Foreningen for EMF-Reform, aksjonens konto nr. 1813 19 02855 i Sparebank1. For VIPPS, bruk nr. 760226. (Bruker du VIPPS? Skriv navn, epost, og tlf.nr. i meldingsfeltet, så det blir mulig for oss å sende tilbake (pro rata) om vi vinner.)

Vil du heller forplikte deg til et bidrag på våren og være med på å dele på garantiansvaret, kan du fortsatt melde deg på her: