Smartmåler-historier fra kloden rundt

AMS-måler for strøm, USA

I dagens bloggpost finner du oversatt til norsk et rundbrev av 5.1.2023 fra Arthur Firstenberg: WORLDWIDE TESTIMONIES ABOUT SMART METERS.

Dersom du ikke har satt deg inn i mekanismene som kan forklare slike reaksjoner som du finner beskrevet her, vil du nok synes at historiene du får servert, virker ganske spinnville. «Slik kan det da umulig være? For selv så merker jeg jo ingenting!», vil du nok tenke.

Om du derimot har sett folk reagere akutt, eller satt deg litt inn i hvordan selv ganske svake elektromagnetiske pulser fra mikrobølger og fra «skitten strøm» kan gi store biologiske reaksjoner, virker disse reaksjonene ikke det minste underlige. Da har du forstått hvordan de f.eks. kan påvirke nervesignalering, fremme kreftsvulster, åpne celleveggenes ionekanaler og endre kollagenets tetthet og dermed stoffskiftet.

(Korteste vei fram til oversikt over alt dette, er nok boka «Stråletåka», av biofysikeren Susan Pockett (2020), som du finner HER.) Det samme gjelder for så vidt brannfaren, som flere har advart mot. (Last ned «Smartmålerne, jussen og helsa», se Ref. 89, s. 68.)

På min blogg ligger det forresten 150 små rapporter fra folk her i Norge som selv har gjort erfaringer med smartmålere og tilsvarende strålekilder (https://einarflydal.com/smartmaler-historier/).

Men nedenfor finner du altså historiene som Firstenberg har fått tilsendt. De kan du lese og sende videre til andre nå mens du venter på at høyesteretts ankeutvalg skal behandle vår anke over dommen i lagmannsretten i høst, som jo nettopp gjelder smartmålere og helsevirkninger. Dommen slo fast a) at man har rett til fritak dersom man søker og dokumenterer på rett vis, b) at nettselskapet har rett til å skifte ut måleren når fritak ikke foreligger, og c) at retten selv ikke behøvde å ta stilling til om helsevirkningene er reelle eller ikke for å dømme i saken.

Les historiene, og tenk selv!

 

Einar Flydal, den 19. januar 2023
Hele bloggposten som PDF: 20230119-Firstenberg-Smartmalerhistorier-m-EFs-innl.pdf

 

VITNESBYRD FRA KLODEN RUNDT OM SMARTMÅLERE

rundbrev fra Arthur Firstenberg, 5. januar 2023

For fem uker siden ba jeg folk om å sende en e-post til New Mexicos Offentlige reguleringskommisjon (Public Regulation Commission, PRC) om sine erfaringer med smartmålere. Hjerteskjærende vitnesbyrd strømmet inn fra hele verden – historier om katastrofale virkninger på helsa og livet til voksne, barn, eldre, kjæledyr, husdyr, fugler, ville dyr, insekter, slanger, planter, naboer, arbeidere og hele lokalsamfunn.

Nedenfor er utdrag og sammendrag av noen av de 271 vitnesbyrdene som er lagt ut på den offentlige kommentarsiden på PRCs nettsted. Hvis du har historier å legge til og du ennå ikke har sendt dem til PRC, så vennligst send en e-post til dem på: New Mexico PRC <prc.records@prc.nm.gov>. Skriv ” Case No. 22-00058-UT” i emnelinjen. Husk også å sende en kopi til meg på Arthur@cellphonetaskforce.org. Vi trenger all hjelp vi kan få for å bevare New Mexico som et tilfluktssted fritt for smartmålere, og som et eksempel for verden.

Jennifer Andree er en innbygger i New Mexico som ble alvorlig skadet av en smartmåler “som har ødelagt livet mitt fullstendig.” Hun er sykepleier og veteran og ikke visste noe om smartmålere før hun ble skadet av en. Dette skjedde på Kirtland Air Force Base i New Mexico. “I tre og en halv måned,” skriver hun, sov hun med hodet omtrent en fot unna på den andre siden av en vegg fra et elektrisk tavle som inneholdt to elektriske smartmålere. “Alt som bærer en elektrisk strøm eller sender ut stråling” fører nå til at hun får hodepine, hjernetåke og indre svie. “Jeg tåler ikke lenger å bo i et bymiljø,” skriver hun, “så jeg har flyttet til Sør-Dakota, til et renere miljø på landet. På grunn av skadene jeg ble utsatt for, lever jeg atskilt fra familien min, noe som har bidratt til at jeg lider … Jeg har sykepleierlisens, men kan ikke lenger jobbe i yrket mitt.»

Maryann McCabe skriver fra Storbritannia: «Fra det tidspunktet [smartmåleren] ble slått på, kunne jeg ikke lenger gå rundt i leiligheten min, jeg kunne ikke skrive så mye som en e-post, jeg kunne ikke tenke og kunne ikke sove. Det var et absolutt mareritt helt til den ble slått av.»

Harriet Greene, tidligere fra New Mexico, skriver: «Jeg klarte å få valgt bort å skifte måler og å beholde min gamle måler. Alle jeg snakker med som ble tvunget til å akseptere smartmålere, har klaget over en hel rekke ulike virkninger.»

Lauren Bond skriver: “Det ble installert smartmålere i bygningen jeg bor i, og strålingen de sender ut inne i leilighetene gir meg en konstant brennende smerte i huden.”

Jeanne Thompson skriver fra California: «Moren min døde av en massiv hjernesvulst forårsaket av en rad på seks smartmålere rett utenfor hybelleiligheten hennes, på veggen der sengehodet hennes var. Vi oppdaget dette først etter at hun var gått bort. Du kan forestille deg sjokket og skrekken min over den oppdagelsen.»

Dr. Linda Thomas skriver: “Jeg har sett det utvikle seg skrekkelige svakheter hos voksne og barn i kjølvannet av at det ble installert smartmålere mitt område.” Disse omfatter anfall av åndsfraværelse hos en 2 år gammel gutt og kronisk tretthet og fibromyalgi hos moren.

Mario Desira skriver fra Malta: «I 2017 tok den strømmåleren min fyr og forårsaket nesten husbrann. Heldigvis var jeg hjemme og grep inn før noe verre skjedde.»

Persephone Maywald skriver fra California at hun ble diagnostisert med mistanke om Parkinsons sykdom noen måneder etter at en smartmåler ble installert, og at hun senere fikk skiftet ut måleren og i løpet av noen få uker forsvant alle symptomene hennes.

Simone St. Clare skriver fra California at etter at det ble installert smartmåler, har det nesten ikke vært kolibrier ved fuglematstasjonene hennes og at det det er nedgang i larver i hagen hennes.

Deirdre Novella skriver fra New York at håret hennes begynte å falle av i løpet av få måneder etter at det ble installert smartmåler på arbeidsplassen hennes, at hun ble diagnostisert med leukemi, og at hun utviklet livsvarig allergi mot elektrisitet [dvs. el-overfølsomhet].

Sheila Reavill, som jobber som spesialist på elektromagnetisk stråling (“EMS”) i [delstaten] Georgia, skriver at etter at smartmålere ble installert, “registrerte jeg [den samme] signaturen fra smartmåleren [på radiofrekvensmåleren] på soverommet mitt nøyaktig på de tidspunktene jeg våkner opp om natten”; at naboen hennes og naboens datter våkner på nøyaktig samme tid som hun gjør hver natt; at bordercollien hennes begynte å få hudproblemer og våknet klynkende på nøyaktig samme tid, den også; og at hun og hunden hennes begge våkner på samme tid med diaré.

Rebeca Randle skriver fra California at så lenge hun hadde en smartmåler, fikk hun ikke sove og fuglene holdt seg vekk; og at da smartmåleren ble fjernet, kom fuglene tilbake.

Robert Workman, en EMS-spesialist i Missouri, skriver: «Jeg har fått fastslått skader fra trådløs stråling, og smartmålerne ser ut til å være det mest skadelige for meg og mine klienter. Når den elektroniske ITRON-måleren blir fjernet, får mange av mine klienter en umiddelbar respons i form av forbedret helse. Denne måleren har vært tortur for meg selv og andre i St Louis, det er min mening som fagmann at denne måleren tar livet av alt biologisk liv.”

Diane Peterson, som jobber i helsesektoren, skriver fra California at “De fleste utviklet plutselig symptomer og oppdaget først senere at symptomene begynte umiddelbart etter at smartmåleren ble installert.”

Sema Kelly skriver: «Naboen til min venn fikk installert smartmåler. Hun visste ikke at den medførte slike farer, men fant snart ut at kyllingene i hønsegården hennes fikk store svulster som vokste i halsen og på kroppen. Eggene de la hadde merkelige former og farger, og kyllingene så ut til å være slitne, noe som aldri var blitt observert før smartmålerne ble installert.»

Andre Fayolle skriver at en smartmåler ga familien hans hodepine, gjorde at dyrene, fuglene og insektene forsvant, og førte til en brann som førte til at huset hans brant ned.

Karen Crenshaw skriver fra California at hun ikke ante noe om farene ved smartmålere før en Itron-smartmåler ble installert på huset hennes. Deretter våknet hun brått hver time i løpet av natten, fikk ubehagelige fornemmelser i ørene, fikk høy tinnitus, og kjente press i brystet.

Annette Lillig skriver fra Storbritannia: “Alle jeg kjenner som [har en smartmåler] har blitt negativt påvirket av dem.”

Beverly Jennings skriver: “I Capitola, California, tok en hel rad med smartmålere fyr og startet en brann som brant ned et leilighetsbygg.”

Margaretha Tierney skriver fra Australia at hun ble syk to uker etter at en smartmåler ble installert og var syk i fem år inntil hun fikk den ut av huset.

Sarah Wild skriver at hun hadde hjertebank, hodepine og panikk helt til smartmåleren hennes ble fjernet. Hun skriver at hennes 80 år gamle nabo “forandret seg fra å være ekstremt livlig, aktiv og utadgående til å humpe rundt og bli glemsom i løpet av 6 måneder” etter at en smartmåler ble installert, og døde så i løpet av 18 måneder.

Dino DeBenetti skriver fra Ontario, Canada at etter at det ble installert smartmåler, forfalt konas helse og atferd, noe som førte til at de ble skilt. Han skriver også at han har forsøkt å klekke befruktede kyllingegg i en rugemaskin inne i huset to ganger etter at måleren ble installert, med over 20 befruktede egg hver gang, men ikke ett egg klekket noen av gangene.

Karen Blomquist skriver fra California at da smarte målere ble installert i hjemmet hennes, pådro hun seg skader på det indre øret, søvnløshet, angst, vedvarende hjertebank og migrene, og flyktet hjemmefra etter to måneder for å redde livet sitt. Hun forteller også at alle kjæledyrene hennes fikk kreft og døde.

Tina Cada skriver fra Florida at selv om hun valgte bort smartmåler i eget hjem, “[den dagen de ble installert [i nabolaget hennes], gikk jeg utenfor og mistet all forståelse av hvor jeg var. Jeg ble fullstendig desorientert. Denne reaksjonen holdt seg og varte de første månedene.» Hun rapporterer at hun fortsatt lider av svimmelhetsanfall, har konstant tørr munn, at tenåringssønnen hennes har munntørrhet, hodepine og søvnforstyrrelser, at naboens hund plutselig fikk kreft og døde etter at smartmålerne ble installert, at katten hennes begynte å oppføre seg annerledes, og at alle flaggermusene forsvant.

Laurie Grams skriver fra Texas at hun bor i et leilighetskompleks og derfor ikke kunne velge bort smartmåler, og har hatt søvnproblemer og uro-følelse siden smartmålere ble installert.

Jennifer Wood skriver fra West Virginia at “Jeg har bokstavelig talt blitt kjent med tusenvis av mennesker i løpet av de siste ni årene eller så som ble så syke da smartmålere ble installert i hjemmene deres at de måtte flytte, akkurat som jeg gjorde.”

Elizabeth Foley Walsh skriver fra North Carolina at hun ikke visste noe om smarte målere før etter at det ble installert en i hjemmet hennes og hun begynte å få alvorlig hodepine, svimmelhet og epileptiske anfall uken etter. Hun skriver at hun trodde hun holdt på å dø helt til hun dro på camping en uke og symptomene forsvant; at naboens hodepine begynte på samme tid som hennes; at en eldre nabo over gaten begynte å falle gjentatte ganger umiddelbart etter at hodepinen begynte hos dem begge; og at da hun endelig flyttet til et sted uten smartmåler, “ble hun overrasket over endringen i helsen min.” Hun observerte at «froskene forsvant samme sommeren etter at smartmåleren kom i hus» – de som tidligere bodde i bekken i hundrevis bak bakgården deres – og at alle gråspurvene og stærene forsvant, og at ekorn «plutselig ble tamme og plutselig legger seg og ‘hviler’ mye. Det ser ut til at de peser og de ser ut til å være syke.» Hun skriver at hun har måttet forlate en 18 år lang karriere innen utviklingsepidemiologi.

Alvita Armanavičienė, fra Latvia, sendte inn dette oppsiktsvekkende bildet av en busk som står bare centimeter unna en smartmåler (bilde).

Smartmåler Latvia – og buskene ved siden

Simone Bercu skriver at for å unnslippe smartmålere forlot hun og familien hjemmene sine i andre delstater for fem år siden for å dra til New Mexico. “Smartmålerne ødela våre små barn og oss selv, og virkningene er fortsatt merkbare,” skriver hun.

Rainer Grobe skriver at samme dag som en smart vannmåler ble installert, fikk kona hjertearytmi, svært høyt blodtrykk og besvimte, og at de måtte fjerne måleren selv, med de både juridiske og økonomiske konsekvenser det fikk.

Kent Casady skriver fra Tyskland at han og kona kjøpte et hus med smartmåler, og da de flyttet inn fantes det ingen insekter, bier, sommerfugler eller fugler, og “jorda i hagen var død.” Etter at de hadde fjernet smartmåleren, fikk de «meitemark i jorden, bier, sommerfugler, kolibrier, edderkopper og andre skapninger».

Kimberly Webber, i Taos, New Mexico, skriver at selv om de kunne velge bort smartmåler hjemme, kunne de ikke velge det bort der de hadde bedriften sin, og at “vi la merke til uro, irritabilitet, depresjon, hodepine, øresus og andre symptomer hos oss selv og våre ansatte mens vi er på jobben.» De flyttet virksomheten sin til et nytt sted uten smartmåler, og “[alle] symptomene har forsvunnet både hos oss og i teamet vårt.”

Ellen Habeck skriver: «Før jeg undersøkte saken, kunne jeg ikke forstå hvorfor jeg hadde så hyppig avbrutt søvn, og stadig våknet med alvorlig takykardi [«harehjerte»]. Jeg trodde hjertet mitt skulle slå seg ut av brystet mitt. Jeg fikk ingen ordentlig søvn og var ikke i stand til å fungere godt om morgenen etter slikt.” Omsider: “Jeg undersøkte og fant at stedet jeg hadde flyttet til hadde en smartmåler utenfor soveromsveggen.” Hun legger til: «En nabo spurte meg hvorfor hun syntes hun stadig følte seg uvel når hun jobbet flere timer i ett bestemt rom i huset sitt. Hun la også merke til at alle planter hun satte i det rommet døde, mens de hadde trivdes i andre rom. Jeg tittet etter og så at det var en smartmåler rett på den andre siden av veggen i det rommet der hun satt, og en annen nabos smartmåler som var plassert ganske nær det rommet.»

Arlene Griffin er bosatt i Santa Fe og bodde en kort periode i det sørlige California i 2019-2020. Hun skriver: «Jeg hadde ingen historie med hjerteproblemer, men da jeg flyttet inn i et hus i en nyutbygd område i San Diego County, ble jeg rykket ut av søvnen hver natt, og følte det som om jeg ble truffet av en hjertestarter. Når jeg var våken, vekslet hjertet mitt mellom å banke, løpe og hoppe over takter resten av natten, og jeg skalv i timevis. Jeg utviklet også øyeproblemer – øynene mine sved og var røde og hovne. Hver dag pleide jeg å føle meg bedre når jeg gikk ut av huset, men hver natt kom de forferdelige symptomene tilbake. Det var skremmende og utmattende… Vi hyret inn en inspektør som testet huset vårt for RF/EMF-stråling og fant at de høye målingene ikke kom fra eiendommen vår (vi hadde en analog måler), men fra naboens hus. Det hadde seg slik at måleren hennes vendte direkte mot soverommene våre… Til slutt, i september 2020, vendte jeg tilbake til New Mexico for godt, og jeg har ikke hatt disse hjertesymptomene her.»

Stephanie Dickerson skriver fra North Carolina at hun “for øyeblikket lider hver eneste dag og spesielt netter av de nyinstallerte” smartmålerne i nabolaget sitt, og at “jeg har blitt tvunget vekk fra 3 tidligere hjem på grunn av smartmålerinstallasjoner … Pulsen min har blitt farlig høy, kroppstemperaturen min klarer ikke å regulere seg, jeg opplever konstant vibrering i kroppen og i bena, hjernen fungerer dårligere og jeg får ikke sove i det hele tatt. Denne fysiske responsen på de nyinstallerte smartmålerne er livstruende.»

Brenda Rogers skriver fra California at hun “måtte forlate hjemmet mitt i en campingvogn for å finne et sted jeg kunne sove” på grunn av en smartmåler, og at hjemmet hun måtte hadde hun bodd i i 30 år.

Catherine Ralston bor i Taos. “En smartmåler ble installert på adressen min,” skriver hun. «Jeg begynte å få problemer med å sove om natten. Jeg begynte å få hodepine. Jeg sluttet å våkne med godt humør. Følelsene mine ble flate. Dette skjedde raskt, i løpet av et par uker. Noen fortalte meg om symptomer som dukket opp hos folk etter at smartmålere ble installert hjemme hos dem. Jeg gikk på jakt etter smartmåleren. Så flyttet jeg sengen min til et sted i bygningen så langt fra måleren som jeg kunne, og sov med hodet i den enden av sengen som er lengst fra måleren. Jeg sov gjennom natten, og våknet uten hodepine. Jeg eier ikke eiendommen, og eieren vil ikke få strømselskapet til å gi meg tilbake den gamle måleren. Jeg føler meg velsignet av at noen fortalte meg om den forferdelige innvirkningen som smartmålerne har på menneskers helse.»

Glenn Kikel flyttet til New Mexico fra Colorado. Han skriver at da det ble installert smartmåler i huset deres i Colorado, utviklet han tinnitus og kona fikk hjertebank, og at begge helseproblemene opphørte da måleren ble flyttet.

Diane Craig skriver at hun “opplevde alvorlig tinnitus, skjelvinger, problemer med korttidshukommelsen og et område bak på nakken nederst ved hodeskallen min min mann kunne kjenne var spesielt varmt ” i løpet av en 4-timers periode etter at en smartmåler ble installert 10 fot utenfor hodetgjerdet på sengen hennes. De betalte for å slippe smartmåler både for seg selv og en nabo for å ha det bra, skriver hun.

Annie Mattingly, fra Santa Fe, skriver: “Datteren min, som bor i en annen delstat, var borte da det ble installert smartmåler i huset hennes. I løpet av få dager etter at hun kom frisk hjem, ble hun syk, og nå, flere år senere, er hun fortsatt plaget med helseproblemer og er bare delvis fungerende.»

  1. L. skriver fra Pennsylvania: «Da måleren vår begynte å sende, la jeg merke til to fugler som hadde dødd innen omtrent 25 fot fra den.»

Lukas Zillmer skriver: “Jeg har personlig erfaring med dårlig søvn, våkner om natten, våkner fortsatt trøtt av å bli utsatt for strålingen fra smartmålere som har gjort livet nesten uutholdelig.”

Simone Prince skriver fra British Columbia, Canada at katten hennes utviklet forhøyet stoffskifte (hypertyreose) da det ble installert smartmåler i rekkehuset hennes, og hun selv gikk samtidig over fra lavt stoffskifte (hypotyreose) til høyt stoffskifte (hypertyreose).

Arthur Firstenberg
President, Cellular Phone Task Force
Forfatter av
Den usynlige regnbuen – Historien om elektrisiteten og livet (som nå foreligger på 8 språk)
Administrator av 
International Appeal to Stop 5G on Earth and in Space
Vedlikeholder av
ECHOEarch.org (End Cellphones Here On Earth)
P.O. Box 6216
Santa Fe, NM 87502
USA
phone: +1 505-471-0129
info@cellphonetaskforce.org

De nyeste 52 nyhetsbrevene, herunder dette, er tilgjengelige på Nyhetssiden til Cellular Phone Task Force. For å abonnere, gå til www.cellphonetaskforce.org/subscribe