Et strålende fagseminar om stråling – med norsk sammendrag og sakte, tekstet engelsk tale

Tidlig i sommer (14.6.) holdt Den internasjonale kommisjonen for biologiske virkninger fra elektromagnetiske felt (ICBE-EMF) et særdeles godt seminar i Londons medisinske selskap. Tema: Er grenseverdiene brukbare?

Det var en stor opplevelse å se og lytte til.

Nå er foredragene lett redigert og fritt tilgjengelige på nettet – og ganske godt tilpasset oss som ikke har engelsk som morsmål.

På seminarets presentasjonsside får du korte sammendrag av alle foredragene. Poengene står der, men resonnementene bak mister du der. Du velger språk oppe i venstre hjørne, og vips er sammendraget på norsk. Ikke perfekt, men temmelig brukbart.

Foredragene er på engelsk, men du kan selv justere ned hastigheten på talen og slå på automatisk teksting av videoen. Lavere hastighet hjelper godt på forståelsen.

Foredragsholderne er blant klodens fremste på sine felt. Nesten alle er gode og poengterte, og er klare og tydelige på at myndighetene mangler kunnskap og lar seg styre av grenseverdier er laget med metoder som ser ut som om de er formet og forsvart for ikke å finne noen skadevirkninger.

Uansett hvor mye du syns du kan om dette temaet fra før, er dette seminaret en stor opplevelse. Så det anbefaler jeg i stedet for den filmen du hadde tenkt å se i kveld…

Du finner seminaret og sammendragene her: https://icbe-emf.org/activities/webinar-june-14-2023/

Velg “Norwegian” som skjermspråk i ruten øverst til venstre.

Bruk symbolene under videobildet for å redusere hastigheten og for å slå på automatisk teksting (og vær klar over at tekstingen er så som så…). Å lese sammendraget først, er derfor en god idé.

Å sitte i forvaltningen og forsvare at dagens strålevern ikke gir helseskader, burde med disse foredragene innabords være like pinlig som å skulle forklare at Sindre Finnes’ aksjekjøp på ingen måte ble samordnet med Solberg-regjeringens agenda.

 

Einar Flydal, den 21. september 2023