Historien om Phonegate – skandalen om mobilene som stråler ulovlig mye

Om du ønsker det, kan du nå og i en måned framover laste ned gratis den engelske versjonen av Phonegate – boka som forteller historien om hvordan legen Marc Arazi rullet opp en skandale innen strålevernet i EU.

Slik satte han i gang det som nå har ført til at alt salg av iPhone 12 er blitt stanset i Frankrike og mange andre mobilmerker og modeller er blitt trukket fra markedet i flere land. Phonegate er blitt et internasjonalt fenomen. 

For slik er det jo: Alle bevegelser starter i det små ….

For litt mer om denne historien, se bloggpost 15.09.2023.

Hele boka laster du ned herfra: https://phonegatealert.org/download/dr-arazis-phonegate-ebook-available-in-english-for-free/

Og visse du forresten at iPhone 15, som folk nå forhåndsbestiller, ennå ikke har vært testet for strålingsnivå av det franske laboratoriet som har ansvaret for EUs testing, men står for tur?

Men er boka god?

Tja. Den er i alle fall ganske personlig, den er ikke så stor, og den er samtidig informativ. Det er svært interessant å lese om hvordan det hele gikk til, og ikke minst om hvordan “systemet” gikk i forsvar for å hindre at sannheten om kontroll- og rapporteringssvikten i Frankrikes og EUs strålevern skulle bli kjent og helserisikoen dysses ned.

Så leser du krim på engelsk, er det absolutt bryet verd å pløye seg gjennom boka. Plottet er enkelt, helten og skurken er tydelig nesten fra start, men flere skurker fra forskning, forvaltning, politikk og media dukker opp etter hvert.

I motsetning til den finske krimen jeg så på TV her om dagen, som endte med at politietterforskeren satt nedbrutt av sympati med morderen, ender boka om Phonegate med suksess og optimisme og en glad Marc Arazi som får budskapet sitt ut i stadig flere kanaler verden over:

– Vi må ha myndigheter som ikke bare overvåker strålingen, men som et minimum også opplyser publikum på sannferdig vis om helsefaren, og som griper aktivt og tydelig inn når mobiler avgir mer helsefarlig stråling enn selv våre romslige grenseverdier tillater!

Avslutningen

(se PS. En tilståelse under før du leser videre!)

Marc Arazi advarer dessuten mot den voldsomme veksten i trådløst som nå foregår, og som er i konflikt med alt liv på kloden: “Make our planet great again!” er et slagord han kommer med.

For å få det til, må vi ta et skritt tilbake – ikke minst fra 5G og fra smartmålere, skriver han i avslutningskapittelet.

Det minner meg om filosofen Arne Johan Vetlesens artikkel i Klassekampen 5. november, der han viser til en dansk sosiolog, Nikolaj Schultz, som skriver at det han kaller “den økologiske kampen” dreier “seg om beskyttelsen av planetens livsbetingelser. Det er en kamp mellom dem som ønsker å utvide produksjonssystemet, og dem som ønsker å begrense det.”

Det tror jeg er et viktig perspektiv. Utvidelse av produksjonssystemet gjennom mer produksjon av mikrobølger fører uvilkårlig til økt press på livets innerste funksjoner. Hvordan vet vi i all hovedsak. Det er bare så tungt å akseptere at det er slik, når det er så fristende å se video mens man går…

 

Einar Flydal, den 20. september 2023

PDF-versjon av bloggposten: EFlydal-20230920-Historien-om-Phonegate-–-skandalen-om-mobilene-som-straler-ulovlig-mye.pdf

PS. En tilståelse, 20.09.2023

Da jeg skulle skrive slutten på denne bloggposten snudde jeg meg rundt på skrivebordsstolen og grep den lille boka med sort rygg i bokhylla bak meg, og som jeg visste var Phonegate-boka. Så slo opp på de siste sidene for å kunne referere konklusjonen. Og så skrev jeg slutten.

I dag så jeg at det var feil fransk bok jeg hadde grepet: Nicolas Bérards bok 5G mon amour – Enquête sur la face cachée des réseaux mobiles (éditions le passager clandestin, 2020).

Jeg satte altså inn avslutningen fra en annen bok, en bok som for så vidt også er lesverdig, om man leser fransk. Phonegate-boka har en annen slutt:  Den slutter med et gjennombrudd i USA, der FCC – USAs reguleringsmyndighet – blir pålagt av en domstol å redegjøre for hvordan det kan ha seg at FCC ikke har tatt hensyn til det siste tiårets forskning i utformingen av sine grenseverdier. – Altså et spørsmål som også er betimelig å stille i Norge.

To gode avslutninger altså, men forbyttet.

Referanse

Dr. Marc Arazi: Phonegate – Overexposed and deceived: What the cell phone industry doesn’t want you to know, Massot, 2023, https://phonegatealert.org/download/dr-arazis-phonegate-ebook-available-in-english-for-free/ (epub-format med leser innebygd)

Nicolas Bérard: 5G mon amour – Enquête sur la face cachée des réseaux mobiles éditions le passager clandestin, 2020