Mobilselskap advarer mot 5G-satellitter

Mobilselskap advarer mot mobilkommunikasjon

Det er ikke hverdagskost at mobilbransjen advarer mot mobilbransjen. Men mange innen telekom har for lengst begynt å bekymre seg over mikrobølgenes virkninger for livet på kloden – særlig når 5G-satellittene skal kommunisere direkte til bakken.

Det er advarselen fra selskapet IP LOOK, som driver med nettverksløsninger for mobilkommunikasjon, som du her får servert.

Den følgende teksten er min oversettelse av nettsiden https://www.iplook.com/info/5g-satellite-i00012i1.html. Dato for teksten ser ut til å være fra tidlig i 2019. Det gjør ikke teksten mindre oppsiktsvekkende eller informativ som varsel fra mobilbransjen selv om en situasjon vi kan se konturene av i dag.

Flere av mine gamle kolleger fra telekom – både forskere og andre – har nå lest Arthur Firstenbergs bok «Den usynlige regnbuen» og andre bøker om stråling fra radiokilder og forteller meg begeistret, forundret og bekymret om det. (Du finner bøkene HER.) Jeg hører også at bekymringene sprer seg i bransjen internasjonalt.

Så kan vi bare lure på hva som egentlig vil skje i telekombransjen når stadig flere setter seg litt bedre inn i forskningsresultatene og forstår hvor foreldede dagens grenseverdier er, og hvor tilfeldig de i sin tid ble fastsatt.

 

Einar Flydal, den 28. mars 2024
PDF-versjon: EFlydal-20240327-Mobilselskap-advarer-mot-5G-satellitter.pdf

 

Og her er teksten fra IP LOOK, et firma som selger nettverksbaserte mobilsystemer til bransjen, men som tydeligvis er skremt over utviklingen:

20 000 satellitter for 5G skal sendes opp

Offentlig oppmerksomhet om 5G har vært rettet mot planene telekomselskaper har om å installere millioner av små mobilmaster på strømforsyningsstolper, på offentlige bygninger og skoler, på bussholdeplasser, i offentlige parker og hvor som helst i nasjonalparker og på offentlig eid grunn.

I lokale bysamfunn vil det bli en mobilmast (med basestasjoner) for omtrent hver 150 meter langs hver gate.

Selv om disse små mobilmastene kan virke ille nok ut fra tanken om at man vil bli konstant eksponert for radiofrekvent (RF) stråling i umiddelbar nærhet til kilden, bør det kanskje den framtidige strålingen fra millimeterlange mikrobølger mot jordkloden fra tusenvis av nye kommunikasjonssatellitter vekke enda mer bekymring.

FCC [USAs NKOM, EF] ga SpaceX godkjenning 29. mars 2018 til å skyte opp 4425 satellitter i lav bane rundt jorden.
Det totale antallet satellitter som forventes å bli satt i lav og høy bane av flere selskaper vil være 20 000 satellitter. [Dette er 2-3 år siden. Begge disse tallene er nå for lave. EF.]

5G vil bruke «fasearrangerte antennerekker» (Se bloggpost 26.02.2018 for forklaring om hva dette er, eller vent på forklaring under!) for å skyte strålekjegler ned mot mobiltelefoner. Disse satellittene vil bruke samme type faseforskyvnningsantenner som vil bli brukt av de bakkebaserte 5G-systemene.

Dette betyr at de vil sende tett fokuserte stråler med intens mikrobølgestråling mot hver enkelt 5G-enhet som er på bakken, og hver enhet vil sende en kjegle med radiobølget stråling tilbake til satellitten.

Tidligere generasjoner radiofrekvent mobilkommunikasjon brukte store antenner for å sende teppelegge området i alle retninger med strålingen. De lavere frekvensene de brukte og den brede fordelingen av mikrobølger begrenset antallet mobilenheter som kunne kobles til hver enkelt mobilmast.

De mye kortere mikrobølgene som brukes for 5G vil gjøre det mulig å bruke små fase-arrangerte antenner til å sende og motta signaler.

Fase-arrangerte antenner består av klynger av hundrevis av bittesmå antenner som jobber sammen for å skyte en stråle av energi mot et mål, omtrent som en kule. En klynge av disse bittesmå antennene kan ordnes i en 4 x 4 tommers matrise.

Strålene fra mikrobølgene de produserer vil være sterke nok til å passere gjennom vegger og menneskekropper. Hvis de ikke var sterke nok til å gjøre dette, ville alle med en 5G-smarttelefon måtte stå utendørs når de brukte dem.

Hvert 5G-produkt vil også ha fase-arrangerte antenner som vil bli brukt til å sende en kraftig stråle tilbake til 5G-enhetene som er montert på lyktetolper, eller mot en bestemt satellitt i verdensrommet.

Disse strålekjeglene må også være sterke nok til å passere gjennom vegger og menneskekjøtt, f.eks. en hånd eller et hode for å nå fram til det tiltenkte målet.

Dette betyr at hvis du er på et overfylt sted, for eksempel en flyplass eller på et tog, vil det være hundrevis om ikke tusenvis av usynlige stråler som flyr gjennom omgivelsene med lysets hastighet.

Når folk beveger seg i det miljøet, vil kroppene deres bli gjennomtrengt av mange strålekjegler når de går eller når andre mennesker går omkring i nærheten med 5G-smarttelefonene sine.

5G-satellitter vil fylle himmelen

Dette er selskapene med de største planene om å distribuere satellitter:

♦ SpaceX: 12 000 satellitter
♦ OneWeb: 4560 satellitter
♦ Boeing: 2.956 satellitter
♦ Spire Global: 972 satellitter

Bakkebasert 5G-utbygging

Bakkebaserte 5G-systemer blir allerede bygget ut i dusinvis av større byer akkurat nå. Planer blir godkjent av hundrevis av andre byer, som vil tillate implementering i 2019 og utover.

Byer [i USA] har ikke rett til å «si nei» til 5G. FCC-forskrifter forhindrer byer i å protestere utfra helsemessige bekymringer – de kan bare argumentere utfra estetikk og praktiske spørsmål om hvordan utstyret plasseres.

De er pålagt å «si ja», og de bør gjøre det raskt, ellers vil teleselskapene true dem med rettslige skritt for å hindre planene deres.

Satellittbasert 5G-utbygging

De to første 5G-testsatellittene ble skutt opp av SpaceX i februar 2018. Hundrevis av andre satellitter forventes å bli skutt opp i 2019. Hele settet med 20 000 satellitter kan settes i bane i løpet av de neste to årene.

For å sette dette i perspektiv var det per september 2017 1738 operative satellitter i bane rundt jorden. Dette betyr at antallet satellitter vil være 11 ganger større enn det nåværende antallet.

Telekomselskaper skaper en verdensomspennende katastrofe forkledd som teknologisk fremgang

5G blir promotert som det neste store vidunderet i planen for å fremme teknologi for å skape smarte byer der alt og alle umiddelbart kobles til i sanntid uten forsinkelser eller tapte signaler.

Selvfølgelig vil det være noen kostnader:

Alle vil bli bestrålt med millimeterbølget, ikke-ioniserende stråling 24 timer i døgnet med helt ukjente helsevirkninger.

Studier som formes for å undersøke skader fra 5G vil bli fullført mange år etter at 5G-systemene på bakken og i verdensrommet er fullt utbygd.

På det tidspunktet er det svært usannsynlig at telekomselskaper vil demontere systemene sine, selv om det er påvist at teknologien deres forårsaker kreft og andre sykdommer. De ville bare benekte risikoen.

De vil fortelle oss at vitenskapen avgjorde saken for flere tiår siden. De vil fortelle oss at bevis som knytter 5G til kreft og andre sykdommer bare er et konspirasjonsprinsipp som bare noen få tullinger tror på.

Millioner av mennesker kommer til å lide av strålingseksponering med symptomer som hodepine, svakhet, hjernetåke, nedsatt evne til å lære og resonnere, brystsmerter og en rekke andre symptomer som vil forvirre de fleste vanlige leger.

kilde: https://www.iplook.com/info/5g-satellite-i00012i1.html