Tjomlids stråleforsvar – svaksynt og defekt

KOHORT-gjengen-karrikatur

Ny artikkel av miljørådgiver Janne Horn Erath og meg – “Tjomlid sverter, avsporer og tåkelegger om stråling” – finner du på dagbladet.no under Meninger/Debatt. Det er vårt siste svar til Gunnar Tjomlid i en serie med tilsvar som begynte med “Veksten i menneskeskapt stråling setter liv på spill” av en jurist med §112 som spesialitet, en medisiner med celleinflammasjoner som felt, en miljørådgiver med interesse for EMF, og meg, en IKT-person med interesse for paradigmeskift og miljø…

Vi trodde, Janne Horn Erath og jeg, at våre to første artikler på dagbladet.no var nok. Men Tjomlid kom tilbake med “Viktig melding: Lytt til fagfolk!” Vi syntes ikke den meldingen var særlig viktig, men fant innholdet så grovt og misvisende at vi hev oss på igjen.

Onsdag 31.8. kveld kommenterte Tjomlid vår artikkel slik på Facebook-stedet “Ingen liker å bli lurt”, et sted som skal bidra til folkeopplysning:

“Manglede tilsvaret var så fullt av stråmenn og desinformasjon at jeg lar debatten med Flydal og co ligge. I hvert fall i Dagbladets spalter for denne gang.”

Det var synd vi ikke fikk vite hvilke stråmenn og hvilken desinformasjon Tjomlid hadde i tankene. Etter noen dager kommer vår artikkel her i PDF-format.

Hvem vi ser på bildet? Jo, det er “skjevhetsgjengen”, forfatterne av den studien Tjomlid framhever som en av sine viktige støtter: den danske KOHORT-studien. Svindelhistorien bak den studien finner du mer om i vår artikkel.

Einar Flydal, 30.8.2016