Trådløsbransjens solefall?

Skjermdump-12.10.2017 , 13.48.02Det er når en bransje står på toppen av sin glanstid at man skal se etter tegnene på om den går mot slutten. For alle bransjer bygger på visse kjerneteknologier og har sine noenlunde faste utviklingsmønstre i takt med dem:

Teknologier avløses av andre og bedre, eller de skaper systemsammenbrudd, slik det – i følge enkelte forskere – skjedde i Roma på grunn av blyfóringer i vannrørene og – i følge andre – da imperiet som Ankor Wat var hovedsetet i, sank sammen av “overforstrekkelse” – overstretch… 

Ting kan tyde på at dette nå er trådløsbransjens situasjon.  Hvorfor det kan se slik ut – og hvordan allmennheten systematisk hindres innsikt i dette, finner du mer om i NyTid som er i salg fra i dag – med dokumentasjon nesten til hver setning. Artikkelen er av undertegnede.

Løp og kjøp papirutgaven! Du finner den i aviskiosker med godt utvalg. Så støtter du samtidig det avismangfoldet som er så unikt i dette landet. Eller last ned avisa på nettet, men da må du tegne abonnement. Og for all del – del den på Facebook, LinkedIn og andre nettsteder hvis du syns innholdet bør bli kjent av fler!

 

Einar Flydal, 12. oktober 2017

PS til fotnote nr 22 hvis du har skaffet deg papirutgaven: Rett lenke er https://einarflydal.com/wp-content/uploads/2017/10/elinanglevikhod-enkelte-skriv1.pdf. Lenken er endret til et 10-tall der det står et 9-tall i papirutgaven. I nettutgaven er lenken korrekt. Grunnen er at der var markeringer som gjorde disse dokumentene uleselige i enkelte PDF-lesere. De er derfor lastet opp på ny i umarkert versjon.