Dansk juridisk bombe: – 5G er uten tvil i strid med menneske- og miljørettslige regler

Klar for litt dansk? Den juridiske utredningen som ble presentert nylig på møtet i Folketinget om 5G (bloggpost 6.5.2019), vekker oppsikt. Her får du sammendraget, slik forfatteren, advokat Christian F. Jensen, presenterte den på en snau halvtime.

Det er en grundig utredning på 74 sider som nå foreligger. Og ikke minst er juristens vurderinger av det vitenskapelige materialet av interesse – også langt utenfor Danmark. For eksempel i Norge: Norge er bundet av de samme menneske- og miljørettslige konvensjonene som Jensen tar utgangspunkt i, og forskningen det vises til, er like relevant her. Utredningen kan brukes ikke bare til å vurdere jussen rundt 5G, men også rundt AMS/smartmålere og WiFi i skolen. For uten å gå dypt inn i det fagmedisinske ser den på det juridiske bildet som avtegner seg i forskningsresultatene, og teknologien bak har i høy grad felles biologiske egenskaper. 

Du kan laste ned utredningen her:

1718 Nedlastinger

 

Einar Flydal, den 11. mai 2019.

 

Referanser

Christian F. Jensen: RESPONSUM om hvorvidt det vil være i strid med menneske- og miljøretlige regler at etablere 5G-systemet i Danmark, 2019, Christian F. Jensen Advokatfirma, Bonnor Advokater, Holte, Danmark, 74 sider.