Fikk du ikke sett seminaret? Snart får du det porsjonsvis.

Screenshot - 27.10.2020 , 09.38.31

Det er ingen grunn til å fortvile om du ikke fikk med deg seminaret som gikk av stabelen i går: Videoer kommer i løpet av noen dager oppdelt og ryddet for pauser og teknisk kluss — på YouTube-kanalen EMFacets

Seminaret måtte avvikles uten publikum i salen, men er allerede en suksess: På under ett døgn har det vært over 900 visninger. Tilbakemeldinger så langt er av typen “Veldig interessant!”, “Supre foredragsholdere!”, “Her lærte jeg en god del nytt!”.

Seminarprogrammet ble dessuten svært variert. Det spente fra elektrisitets rolle i alt liv via grenseverdiene, beviskrav i forskning, miljøvern og forvaltning, til storpolitikk og etikk og mer samfunnsfaglige perspektiver på hvordan næringen beskytter sine interesser og fremmer dem gjennom tvilsomme forskningsvurderinger og strålevern. Dessuten ble årets “strålebok” – Susan Pockett: “Stråletåka – Helse- og miljøforurensningen fra mikrobølgene“, presentert.

Til tross for at ekstremt strenge korona-bestemmelser ble innført i Oslo samme morgen og skapte ekstra problemer, lot seminaret seg gjennomføre. Dersom du vil se seminaret slik det ble strømmet, finner du det HER. Tider på YouTube-videoen for de enkelte innslagene finner du i oppdatert sendeskjema HER.

Opplysningsarbeidet fortsetter. Det samme gjør det juridiske. Bevisene for at grenseverdiene ikke beskytter slik de skal, er stadig bedre, slik du selv kan høre og se av flere av seminarets foredrag og av diskusjonen mellom forskerne.

Dermed kan juristene kvesse pennene – både i Norge og andre land. Arbeidet fortsetter. Grunnlaget bygges – stein for stein. Seminarets foredrag viser at vi har rett og de tar feil. Og at deres feil har konsekvenser for livet på kloden. Intet mindre. Det må det gjøres noe med – fordi det gjelder vårt og våre barns livsmiljø. Så enkelt er det.

Einar Flydal, 12. november 2020

PS. Julegaver som fremmer den nye miljøsaken?

Dette seminaret, såvel som fjorårets, ble finansiert at boksalget. I skjemaet under kan du bestille alle “strålebøkene” direkte fra Z-forlag.

Bøkene sendes (fraktfritt innen Norden) når betaling er kommet inn på konto. Se betalingsmåter under. For omtale av bøkene og for annet materiell som du kan laste ned gratis, se HER.

Lykke til med bøkene! Husk å dele dem med andre!

Bestill bøkene HER!