Halden-anken: Rykket 5 dager fram i går… og litt om kaker og tvungen flytting

Gårsdagens advarsel ga resultater: Det kom i går inn ca. 40.000 kroner i tilsagn og like mye i garantier til anken av Halden-dommen.

Dermed rykket datoene for når vi kommer opp i 75% og 90% av finansieringen 5 dager fram. Det er bra, for vi trenger en beslutning før 1. august, og det skal fortsatt holde hardt. Vi trenger derfor at DU hjelper til:

Fortsatt er det bare 340 personer som står bak beløpet – i en befolkning der FELO har 1200 medlemmer, Folkets strålevern omtrent like mange, mange tusen er med i ulike Facebook-grupper mot AMS-målere og stråling, og et sted mellom 5000 og 7000 har fritak for AMS-måler med legeattest. De mest pålitelige undersøkelser man har, tilsier til overmål at rundt 500 000 (10%) har helseplager som de selv de knytter til eksponering for elektromagnetisk stråling.

Dette betyr at vi ikke når ut, og at DU må hjelpe til: Noen forteller oss at de kontakter venner og kjente for å få dem med, og etterlyser rike velgjørere. Noen vil arrangere kakelotteri, andre vil gi en andel av inntekten sin i juli. Hvorfor? Fordi de ser at dette er viktig. Du melder inn din støtte HER.

Som et eksempel på hvorfor saken er viktig, tar jeg med en historie fra virkeligheten i et rekkehus – et sunt og sportslig ungt par som ganske ut av det blå fikk helseplager da AMS-måleren kom i hus. Det endte med at de måtte flytte. Fortelleren, som jeg har hatt kontakt med i flere år, ønsker ikke sitt navn offentliggjort. Så det er fjernet fra eposten som er gjengitt nedenfor.

Ha en fortsatt god dag!

 

Einar Flydal, den 29. juni 2021 (nye avsnitt lagt til under 06. juli)

PDF-versjon: EFlydal-20210629-Halden-anken-Rykket-5-dager-fram-i-gar-kaker-og-flytting-Rev20210706.pdf

 

På Sun, 27 Jun 2021 20:37:08 +0200, skrev <NN@gmail.com>:

Hei Einar,

Se på vedlagt tegninger over leiligheten vi bodde i, et rekkehus med sikringskap i gangen der man kler på seg og snakker med besøkende i døra. Videoene som er tatt opp i min leilighet, video 1 og i naboen leilighet Video 2 som jeg legger inn på http://www.transferxl.com/.

Vi fikk installert Aidon-måler -2017 og bare 2 uker etter så begynte kona mi å klage over de kjente symptomene på høyfrekvent stråling. Vi visste ikke noe om dette på dette tidspunktet og skjønte ikke stort av plagene som hun beskrev.

Jeg selv, som er en person som er i god form, sykla Birken tidligere og går toppturer på ski osv., begynte å våkne på natta med hjerteflimmer. Jeg måtte ligge å puste tunge drag og strekke meg for å få det til å slippe. Dette hadde jeg aldri opplevd før.

Tiden gikk og ute på høsten, august tror jeg, så leste kona mi noe på nett. Faktisk din blogg var det vel hvor plagene hennes stod beskrevet. Da åpnet verden seg, eller helvete satt i gang. Vi gikk løs på Hafslund og hadde en lang kamp. Kona skaffet seg legeerklæring og vi fikk omsider sendermodulen ut av sikringsskapet. Selvfølgelig måtte vi betale for å få sendermodulen fjernet.

Gleden var kortvarig selv om det ble bedre, vi bodde i rekkehus av 1970 modell. Vi hadde fått ut vår sendermodul, men naboens AMS måler med sendermodul plaget oss, og kona mi svært sterkt. Vi snakket med naboen som var svært forståelsesfull og hjelpsom. Både jeg og naboen gikk løs på Hafslund og dette var nok en kamp med mange telefonsamtaler og mye tomt prat fra Hafslund sin side. Naboen har en niese som jobber i [en avis]. Det ble brukt som trussel om ikke saken kunne løses ville noe stå på trykk i avisa. Naboen interne antenne ble byttet ut med en ekstern antenne og flyttet ut på en endevegg av rekkehuset.

Antennen pekte i retning vekk fra oss så det ble bedre, men ikke bra nok for kona. Selvfølgelig måtte vi betale for alt sammen. Et elektrikerfirma la opp kabelføring slik at Hafslund bare kunne trekke kabel og sette opp antenne.

Det ble aldri bra nok i dette rekkehuset som vi hadde bodd i i 29 år og det endte med at vi flyttet høsten 2019 til en blokk med betong vegg og tak samt AMS-målerne i felles el-skap i kjeller garasjen. Vi har også leid oss en støl på fjellet i Hemsedal for å komme bort så ofte som mulig. Hemsedal Energi fjernet sender modulen i Aidon-måleren så fort vi leverte legeerklæringen og jeg hadde en lengre prat med sjefen hos Hemsedal Energi.

Kona har fortsatt stor problemer med høyfrekvent stråling og vi prøver å unngå å reise steder hvor det er mye av dette. Når ungene kommer på besøk både hjemme og på stølen så må de slå telefonen på flymodus for at kona mi skal fortsatt ha en grei dag.

Dette er vel kortversjonen av det hele, men jeg kan sikkert komme med flere detaljer om nødvendig.

Begge filene av målingene i rekkehuset, Video 1 og Video 2, er lastet opp til deg.

mvh N.N.

Jeg fikk en ny epost fra samme person den 4. juli. Den viser at de to har vært utsatt for en blindtest som konas el-overfølsomhet besto med glans. N.N. skriver:

Jeg kan nå legge til at etter at vi hadde installert oss på stølen og sendermodulen var fjernet på Aidonmåleren var alt stille og rolig der.

Etter et par måneder kom vi på stølen og kona følte etter hvert at noe ikke var riktig. Vi sjekka ikke med måleapparatet vårt, men hun syntes noe var rart. Vi la oss for natta og etter litt måtte vi stå opp og starte å måle, for noe føltes feil.

Etter å ha målt rett ved Aidon-måleren uten noe resultat, begynte vi å måle rundt omkring. Vi målte typisk pulserende signaler og fant tilslutt ved den ene ytterveggen at her var det noe galt. Vi åpnet vinduet og der ute på veggen stod det montert en “toblerone-antenne”. Eieren av stølen hadde i avtale med Hemsedal Energi satt inn en ekstern antenne – for det kunne jo ikke være noe problem! Men det er det jo ganske klart.

Neste morgen var jeg så på telefonen med sjefen i Hemsedal Energi, og ut på ettermiddagen fikk vi besøk av en montør fra energiverket som var på vakt. Han fjernet antenna og kommunikasjonskortet. Neste natt var igjen en rolig natt på stølen.

—o—