5G: Høring for britisk høyesterett 6.-7. februar

(Royal High Court and Appeal Court, Westminster, foto: David Castor)

Nå, 6.-7. februar, finner det sted en todagers juridisk gjennomgang ved høyesterett i England og Wales om 5G. Retten holder til i  de ærverdige bygningene i Westminster, London.

Det er en gruppe advokater, leger, ingeniører, forskere og andre som anklager den britiske stat for ikke å ta hensyn til helsefarene ved utbygging av 5G. De mener utbyggingen bør stanses straks.

Det er ikke mye jeg vet om saken. Aksjonen Action against 5G, som står bak saken, har sitt eget nettsted, https://actionagainst5g.org. Der fins det mye generell dokumentasjon, med en mengde advarsler som er kommet fra faggrupper og gjennom ulike vedtak for å begrense bruken av trådløs radiokommunikasjon fordi det skader biologien og folkehelsa.

Arbeidet med å utarbeide dokumentasjonen i saken har pågått i nesten tre år og er blitt mulig gjennom innsamlinger og gratisarbeid.

Høringen skulle foregått i desember, men ble utsatt av at lederen for advokatene bak saken, Michael Mansfield (82), en kjent menneskerettsadvokat, gled på isen og skadet seg på vei til rettsmøtet.

Etter hvert vil det vel komme nærmere detaljer fra høringen og hva den fører til.

Her hjemme venter vi på ankeutvalgets beslutning om AMS-saken som ble anket etter behandlingen i lagmannsretten i Borgarting, vil slippe til for behandling i høyesterett. Mer om dette kommer torsdag 9. februar.

 

Einar Flydal, den 7. februar 2023