AMS-saken til EMD: 25% av finansieringen nådd på to dager!

Etter nesten et halvt år uten fokus på penger, er aksjonen Vi tar AMS-målerne for retten! på banen igjen med ny dugnad:

Nå skal vi ha i havn finansieringen av klagen til EMD – Den europeiske menneskerettsdomstolen i Strasbourg. Vi er godt i gang etter bare to dager, og skal klare det om alle bidrar slik de har har gitt tilsagn om allerede, og noen gir litt ekstra…

Du kan forresten VIPPSe ditt bidrag uten å bruke mobildata eller trådløst overhodet. Her får du vite hvordan.Søndag 21.5. og mandag 22.5. gikk det ut eposter til alle som til nå har bidratt til aksjonens rettsprosesser om nå å innfri tilsagn de har gitt – og å gi litt ekstra om alt var betalt. Og giverne stiller opp: Fram til i dag kl. 8:00 er det kommet inn over 25% av målet.

Flere ganger før har EMD kommet til at norsk rett har gjort feilvurderinger om risiko fra miljøet. Det skjedde både med nordsjødykkernes sak om skader fra dypdykk og med tannlegeassistenes sak om kvikksølvskader fra amalgam.

Vi får se om det også skjer denne gangen. Advokatene arbeider med klagen, og de støttes av et lite forskerteam. Klagen skal være innsendt midt i juli. 

Klagen kan bli avslått, men er den blant de 7% beste, går den inn. Da har vi meget gode vinnersjanser. Sjansene for å vinne i Lotto, er SVÆRT mye dårligere – 0,0007% for å vinne 1. premie selv om du kjøper 10 rekker – og vi bruker millioner hver uke på Lotto likevel! Hvorfor ikke heller ikke bruke pengene på en sak der bedre helse og miljø er førstepremie? Både oddsene og premien er langt større.

Du melder deg på HER med et konkret beløp, eller VIPPSer til 760226 Foreningen for EMF-reform, som har aksjonens regnskap. Husk å oppgi epostadresse! Du kan også sende direkte til aksjonens bankkonto, som er 1813 19 02855.

VIPPS og andre apper uten bruk av trådløst

Fra min fiberboks og ruter (som har WiFi permanent avslått) går det skjulte datakabler til kontakter rundt i huset. Jeg har også en datakabel i passende lengde løst liggende direkte bort til skrivebordet og en bort til godstolen. Med en enkel overgang kjøpt på f.eks. Kjell & Co plugger jeg datakabelen til mobilen, og – Vips! – kan jeg bruke VIPPS, Facebook og andre apper – selv om mobilen står i flymodus og mobildata er slått helt av. For nå har mobilen en vanlig bredbåndsforbindelse.

Du finner alle de tekniske detaljene på bloggen til Else Nordhagen: https://eloghelse.home.blog/2-1-hvordan-kable-telefoner-og-nettbrett-m-m/

 

Einar Flydal, den 24. mai 2023

PS. I morgen kommer det nyheter om mobiltelefon og grå stær som spesielt angår finans- og eiendomsmeglere, advokater, inneselgere og sentralbordoperatører. Abonnér på bloggen, så får du bloggpostene i eposten!