Litt nytt om bøker om stråling – og noen julegavetilbud

I takt med at det blir stadig flere organisasjoner i kampen mot forurensningen fra elektromagnetiske felt og skadevirkningene på helse og miljø, kommer det også ut stadig flere bøker. I år kom det til og med en roman.

Og de norske bøkene blir billigere. Her får du en liten oppdatering og noen tips som gjør at julegavekjøpene blir både billigere, enklere og unnagjort i en fei:

Et søk på Amazon.com viser deg at det nå fins nesten en uendelighet av bøker om mikrobølgestråling, helse og miljø på engelsk. Leser du engelsk lett, er det bare å gyve løs på dem. Men for de fleste av oss er norsk langt lettere. Derfor er det bare norske bøker jeg omtaler her, og andre enn disse (og det materialet på norsk som du kan laste ned gratis HERFRA), kjenner jeg ganske enkelt ikke til.

En mer avslørende fortelling om det syltynne faglige grunnlaget som dagens strålevern bygger på, enn Steneck og Butlers store bok Debatten om mikrobølgene – Fra jakten på svar til bransjeforsvar (500 sider) fins ikke på norsk. Tidligere i år kom den i heftet utgave.  Dermed er prisen blitt vesentlig lavere: kr. 227 + frakt på nettet, f.eks. hos Akademika. Den kan også bestilles hos alle bokhandlere.  Mer omtale av boka finner du HER.

Arthur Firstenbergs Den usynlige regnbuen – Historien om elektrisiteten og livet fins nå på 9 språk. Denne storslåtte fortellingen er blitt et internasjonalt referanseverk og en øyeåpner for svært mange. På norsk kommer den om noen uker i sitt 4. opplag, og da i heftet versjon. Dermed går listeprisen ned til rundt kr. 330. Boka blir å få gjennom (nett)bokhandlerne.

Restopplaget av den innbundne utgaven selger jeg derfor nå ut til samme pris, altså kr. 330.- pluss porto-påslaget på kr. 100, som gjør at det lønner seg å kjøpe flere bøker i slengen:

For eksempel kan du legge til noen eksemplarer av biofysikeren Susan Pocketts bok Stråletåka – Helse- og miljøforurensningen fra mikrobølgene (238 sider). Den er rimelig kort, lettlest og klar og egner seg for voksen ungdom. Med enkle og tydelige oppsummeringer viser Susan Pockett fram forskningen, politikken, bevisene og jukset. Boka burde vært lest av langt flere. Nå kan den bli en rimelig julegave: kr. 170.- (Bestillingsskjema finner du lenger nede.)

Smartmålerbøkene vil jeg ikke anbefale som julegaver. Men det kan være artig å vite at nå lastes de ned i sine engelske utgaver av engasjerte personer verden rundt. For over alt får folk de samme helseplagene. Og juridiske utspill for å sloss mot denne ødeleggelsen av livsmiljøet pågår i mange land. Antallet nedlastinger av den engelske oversettelsen, Smart meters, dirty electricity, pulses and health, https://bit.ly/45fKV3c, har passert ett tusen. Hvor mange kopier som dermed sirkulerer, vet ingen. Det er ikke bare i Norge at det er svært lite kunnskap blant folk og forvaltning om slikt – og svært lite litteratur. Smartmålerbøkene vekker derfor oppmerksomhet og det kommer eposter der med stor takk for all kunnskapen som her er samlet mellom to permer.

“Adams tapte paradis” av Eva Bell er – sett med mine briller – en vakker og litt gammeldags roman med handling fra Norge (særlig Ekeberg og Tjøme), England og Skottland. Boka utspiller seg i et kunstnermiljø og handler om forelskelse, kunst og unge Ella sin reise gjennom livet, styrt særlig av kunstinteresser og forelskelser. Vi følger henne tett. Etter hvert – innimellom miljøskildringer, litteratursitater og omtaler som vitner om en svært belest forfatter – dukker det opp problemer knyttet til el-overfølsomhet. Disse problemene får en stadig mer sentral rolle i boka, men uten å ta fullstendig over. Boka koster kr. 350 inkl. frakt og bestilles direkte fra Baba Jaga forlag, babajagaforlag@protonmail.com. Du betaler i forkant til til Eva Bell, konto nr. 1254 63 80198 eller VIPPS til nr. 941 64 802. NB! Oppgi fullt navn, adresse, telefonnummer og merk «bok». 

Forresten fant jeg tilfeldigvis ut her om dagen at Oslos flotte, nye bibliotek, Deichman i Bjørvika, ikke lenger hadde noen eksemplarer av Den usynlige regnbuen igjen fordi de var blitt borte, og at verken smartmåler-bøkene eller Debatten om mikrobølgene fantes til utlån. Det har jeg rettet opp med en bokgave til biblioteket, for jeg regner jo med at årets innkjøpsbudsjett er brukt opp. Om få dager, når de bare har rukket å registrere dem, er de til låns!

Når du har trykket på Send-knappen nederst, har du bestilt de bøkene du kan bestille her.  Du får kopi av ordren som epost. Bøkene sendes når betaling er mottatt.