Den nye elektrotåka og “el-overfølsomhet” – et Gjør-Det-Selv-foredrag og diskusjonsgrunnlag

vatikankonsilet-11okt1962-foto-cnsTrenger du hjelp til et foredrag du gjerne vil holde om el-overfølsomhet og helserisiko fra eksponering for elektromagnetiske felt? Når selv pavekirken tar dette temaet på alvor, er det kanskje også på tide å få det opp i FAU, skolestyret, i klassen eller på arbeidsplassen? Her har du en Gjør-Det-Selv-løsning – et foredrag med foiler som du kan tilpasse som du vil. Kanskje noe å bruke som diskusjonsgrunnlag i lokallaget eller i menighetsrådet?

Foilene er nesten lik dem jeg brukte for folk i Helsedepartementet, Helsedirektoratet og Statens strålevern her om dagen. Se bloggpost 25.11.2016. Men her får du teksten også.

Teksten får du her som Word-fil. Så kan du redigere den som du lyster. Skjær den gjerne ned til en tekst du selv kan stå for, og sett deg inn i bakgrunnsstoffet. Det gjør du enklest ved å gå til bloggpostene: Foilene viser til mine bloggposter der du og tilhørerne finner mer forklaring og faglige litteraturreferanser. (Der er selvsagt mange andre kilder å øse av, men disse bloggpostene gir den oversikten som trengs i denne sammenhengen.)

Er dere en diskusjonsgruppe, et lokallag eller en klasse på videregående, kan det passe å fordele bloggpostene som oppgaver, så mangler det ikke mye på at dere har et helt kurs eller et prosjekt. Da kan dere også legge inn en rolle som “Djevelens advokat” – den som skal komme med motargumentene, og som “Miljøvernets advokat” – den som skal trekke linjene over fra menneskehelse til miljøpolitikk.

Vil du legge inn andre foiler? Du finner for eksempel noen interessante foiler i bloggposten fra 26.04.2016. Bare sett i gang.

Foilene får du i to versjoner – PDF og PowerPoint – så du kan velge den som passer deg best:

PowerPoint-versjonen gir mest handlefrihet, men du må nok gjøre en del tilpasninger til din maskin og PowerPoint-versjon for å få formatene pene.

PDF-versjonen er enklest å bruke. Du kan kjøre den som foiler fra din PDF-leser: Velg “Vis…”/”Fullskjermsmodus”.
Det går an å redigere PDF-filer også. Du kan slette hele sider eller føye til nye. Til det trenger du et redigeringsprogram for PDF-filer. PDF24 Creator har norsk skjermtekst og kan lastes ned gratis på https://sv.pdf24.org. (Ingen reklame, ingen snoking.) Velg norsk språk etter installering.

Lykke til!

Einar Flydal, 5. desember 2016

PS. Ansvaret for innholdet er ditt fra det øyeblikk du har gjort endringer – selv om du opplyser kilden.