“Smarte strømmålere” – smart for hvem?

Dag Jørgen Høgetveit er agronom. Mer vet jeg faktisk ikke om ham – bortsett fra at jeg har kommet over en artikkel han har skrevet om “smarte målere”. Der får han samlet mange kilder som samlet gir et kritisk overblikk. De forsterker bildet av at beslutningen om å innføre slike målere faktisk er et stort mistak: for hvem er de “smarte målerne” egentlig smarte for?

Fins det noen oppside som kan veie opp de ulempene som ser ut til å følge med “smarte målere”? Det drøfter ikke Høgetveit. Men hans budskap er tydelig nok: den store oppsiden – Tingenes Internett-løsninger i hjemmet – vil ganske enkelt vise seg biologisk umulig.

Høgetveits artikkel har stått i kortversjon i flere aviser, men den versjonen syns jeg er for knapp. Derfor har jeg bedt om å få gjengi full versjon her: Så vær så god. Trykk her!

Einar Flydal, 1. februar 2017

En kommentar om ““Smarte strømmålere” – smart for hvem?

Kommentarer er stengt.