Er Bærum og San Francisco på linje? Vil fastnettet få sin renessanse?

Bærum og San Francisco Jan 2018

Både i Bærum og i San Francisco: møter om at fastnettet trenger en renessanse…

Den 5. mars i år går et spesielt møte av stabelen i The Commonwealth Club i San Francisco, California. Tittelen tilsvarer på norsk: ” La oss gjenoppfinne kablene: Om framtida til fastnett-baserte nettverk“. I panelet sitter to fremstående forskere, en advokat fra et firma som har spesialisert seg på offentlig styring av miljø- og ernæringssaker, samt en kjent radiovert. Bakgrunnen er “smartmålere“, som gjør folk syke, og 5G og annen mobiltelefoni, som vil gi oss en varslet økologisk katastrofe. De to, smartmålere og 5G, har skapt mye ny oppmerksomhet rundt skadevirkningene, samtidig som kunnskapen, om hvordan skadevirkningene oppstår, nå spres mer enn det noen gang før var mulig.

Tilsvarende møter holdes også i Norge, nærmere bestemt på Bekkestua Bibliotek i Bærum – under overskriften “Trofast mot trådfast“: Janne Horn Erath og Hege Gjedebo Haug har satt igang en liten møteserie om elektromagnetiske felt som går over tre mandager. Serien tar for seg stråling generelt, smartmålere, WiFi i skolen og hva vi alle – altså samfunnet – kan gjøre for å beskytte oss mot skadevirkninger. Å ta vare på fastnettet er et opplagt svar.

Slike små og større folkemøter holdes nå kloden rundt – om strålingen fra  “smartmålerne”, om stadig mer helseskadelig stråling fra mikrobølgesendere, om skadevirkningene – og om alternativene. Stadig fler forstår at vi kan ganske enkelt ikke fortsette å rulle ut trådløsteknologier som langsomt tar livet av Livet. Uten at fastnettet gjenerobrer datatrafikken, stanser livet.

Det trengs flere lokale arrangementer. Du kan lage ditt eget arrangement der du bor eller jobber! Forsyn deg gjerne fra min blogg! Litt materiell finner du hvis du skriver ordene Gjør-det-selv i søkefeltet her i bloggen. Ikke alle behøver å være like store på det som The Commonwealth Club.

 

Einar Flydal, 25. januar 2018