“Vi tar AMS-målerne for retten!”: Kommer vi i gang mandag?

soffice
28.11.2019 , 06.02.13
Innsamlingen-November 2019.ods - OpenOffice Calc

Entusiastiske eposter fra folk som håper vi skal nå innsamlingsmålene, får jeg hver eneste dag. Noen av avsenderne har jeg fulgt i flere år, og jeg kjenner deres historier og kamp for å hanskes med plager de ganske åpenbart har fått av eksponering for mikrobølgesendere ved nivåer godt under dagens grenseverdier. 

– Dette blir vanvittig spennende! Fingrene er krysset. Slaget står nå! Vi MÅ sette i gang AMS-prosessen, VI bare MÅ få satt dette i gang! Vi har ikke penger til dette etter at jeg fikk min karriere i oljebransjen og deretter privatøkonomien ødelagt av mikrobølgesendere og kraftige felt, men likevel forplikter vi oss for “en støtteperson til” fordi vi ikke har råd til ikke å gjøre det.

og

– Jeg følger spent med på innsamlingen om å ta smartmålerne til retten. Nå har jeg funnet ut at barn og barnebarn egentlig har alt de trenger. Så som julegave fra meg i år får de derfor hver sin “Bidra-pakke” som jeg betaler. For det de virkelig trenger er en levelig klode. Og når de så spør meg om hva jeg ønsker meg til jul, er svaret: en “Bidra-pakke” innbetalt i november i år.

Men hvordan vil innsamlingen gå nå i sluttfasen?

For det første: Stor takk til alle dere som står på for å klare det umulige – å samle inn tilsagn om 3 millioner kroner på under én måned! Det er ikke mindre enn fantastisk at vi  på så kort tid har passert 60% av dette beløpet. Nå ligger vi an til at vi såvidt kryper over 2 millioner-merket før fristen søndag kveld. Dermed havner vi tett oppunder 70% i følge en litt forsiktig prognose jeg har laget. Da regner jeg med samme daglige vekst i antall bidragsytere som vi har hatt hittil i gjennomsnitt: 25 nye per dag.

Men det tallet tror jeg vi kan overskride, kanskje til det dobbelte. Derfor tror jeg også at vi kan komme godt over 70% av tilsagnsbehovet. Og det trengs: For vi som organiserer denne aksjonen, kan ikke ta en personlig risiko på 900.000 kroner. Ordet ‘dugnad‘ betyr nettopp å dele innsatsen på mange, slik at det blir en liten belastning på hver.

Faktisk er det forbausende få som deltar: I Norge er det i dag en del tusen som har fått fritak av helsegrunner eller som av andre grunner nekter utskiftning. På Facebook er det mange tusen som er medlemmer av ulike grupper som ikke ønsker slike målere i huset. Og mange tusen i tillegg ønsker å bli kvitt dem de har – hos seg selv eller hos naboene. Likevel er det per i dag under 570 personer som gjennom bidrag (via Bidra.no/ams eller direkte til bankkonto) deltar på denne eneste juridiske dugnaden.

Er antallet bidragsytere så lavt fordi de fleste tror det ikke nytter uansett? Fordi de tror at andre vil ta regningen for dem? Fordi de kanskje ikke har hørt om innsamlingen og aksjonen? Fordi de tror at dette kan ordnes billigere og mer effektivt med aksjoner utenom rettssalen? Fordi de ikke er opptatt av helse, men av personvern, ACER og sikkerhet, og ikke ser at det er via helse de lettest kan vinne fram også med de andre målene? Vi skal vise at de tar feil. Vi har bygget opp det juridiske grunnlaget, vi har vunnet flere seire i retten, og vi har alt sørget for at NVE måtte pålegge nettselskapene å senke gebyrene, om enn foreløpig bare et lite stykke. Men dette er bare begynnelsen:

Kloden rundt påvises det både i og utenfor rettssalene at dagens grenseverdier produserer helseplager og -skader, og at slike tekniske innretninger som AMS basert på mikrobølget kommunikasjon ganske enkelt er å regne som en miljøgift. AMS-systemet er ganske enkelt ikke bærekraftig, og det er dette ubrukelige teknologivalget som skapte økonomi i prosjektet. Beslutningene er tatt på uriktig grunnlag, og hvor feilene i grunnlaget blir gjort, er kjent og analysert i en rekke studier. (Du finner studiene referert i den nye 5G-boka. Den bør du forøvrig snart sikre deg hvis du vil gi den bort til jul: Det er kun 160 stk igjen på lager, så er første opplag utsolgt og ingen nye leveranser vil komme før tidligst februar, gjetter jeg på.)

En siste innsats nå med å hjelpe til med å rekruttere givere, så kan vi tørre å trykke på knappen mandag kveld, etter at vi har fått de siste tallene fra banken!

 

Litt ekstra lokkemat

Den 1. desember trekker vi den heldige vinner av 1 ukes opphold for tre i (strålesvak) landsby i Norditalia (Liguria-kysten), henting og bringing fra/til flyplassen i Nice og bidrag med 1000 kroner per pers til flyturen inngår.

Vi trekker også ut 5 stk eksponeringsmålere, modell Cornet ED88TPlus, vanlig utsalgspris er kr. 2295,-. Veiledning i bruk medfølger.

Vi trekker vinnere med papirlapper siffer for siffer fra alfabetisk navneliste etter prinsippet hver person – 1 sjanse. Sjansen er den samme uansett hvor mange ganger man har bidratt og uansett bidragsstørrelse, og uansett om innbetalingen har gått via Bidra.no eller direkte til bankkonto. Ingen av oss som organiserer, eller våre familier, får delta.

Du kan melde deg på med flere bidrag. Flere har bedt om en slik mulighet: Du registrerer deg bare med et tall etter navnet ditt, f.eks. først Einar Flydal, så Einar Flydal2Einar Flydal3 (og så videre, med samme epostadresse) dersom du vil bidra med flere ganger 3 000 fordelt i små porsjoner over lang. Da vet vi hvor stort beløp du har sagt ja til å bidra med, og vi kan følge opp.

 

Einar Flydal, den 28. november 2019