Flere smartmålerhistorier? De er verdifulle, så send dem inn!

– Jeg trodde slik frykt bare var tull og unødig engstelse. Men så kom smartmåleren, og nattesøvnen ble borte / jeg fikk hjerteflimmer / utslett i hodebunnen / smerter i leddene / hodepine… (Stryk det som ikke passer!)

Dette er omkvedet i flere av de 135 historiene som fram til i dag er samlet her på bloggen. De er samlet fordi dette overgrepet mot folkehelsa er viktig å dokumentere. For det skjer trass et ekstremt solid forskningsgrunnlag om slike og andre alvorlige virkninger (se f.eks. bloggpost 8.1.2019), men som helsemyndighetene overser i sin tillit og/eller lojalitet til DSA – Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet.

Derfor trenger vi en kvalitetsrevisjon av DSA. Og  derfor trengs det flere historier.  I ulike Facebook-grupper forteller mange om hodepine, tretthet, utslett og andre plager som dukker opp med smartmålerne.  En dag skal disse historiene brukes, for eksempel i retten. Da trengs også DIN historie, men på Facebook strømmer ordene forbi og blir borte. Ingen arkiverer dem, ingen samler dem. Fortell derfor din historie her! Her arkiveres alle historiene for seinere bruk når det blir aktuelt – med opphavspersonens samtykke.

De som sender inn sine historier, gjør dessuten en viktig opplysningsinnsats: 50-100 personer er innom og leser i disse historiene hver dag. Mange oppdager at de slett ikke var alene med sine plager. Noen forteller meg at slik oppdaget de årsaken, og at de med enkle – eller litt større – tiltak blir kvitt plagene.

Så kom med din historie! Jo flere historier som kan legges på bordet når fritaksbestemmelsene og gebyrene skal vurderes av NVE i løpet av 2019, jo sterkere står også DIN sak. Forskningen har vi allerede, og dokumentasjonen som viser et strålevern med buksene nede, blir stadig mer omfattende:

Den store populærfaglige boka “Den usynlige regnbuen – historien om elektrisiteten og livet” viser at helseproblemene fra elektromagnetiske felt har vært kjente og forsket på og påvist gang på gang opp gjennom årene, og ikke lar seg benekte med troverdighet. Boka omtales nå som “dette tiårets viktigste bok” av redaktør Iver Mysterud i Helsemagasinet VOF. (Anmeldelse i bladet er underveis.)

Utredingen “Smartmålerne, jussen og helsa” er i salg igjen, i nytt, korrigert opplag. I tillegg til en juridisk redegjørelse fra Advokatkontoret Erling Grimstad AS, finner du 206 sider som gir oversikt over teknologien, forskningen, symptomene og sykdomsmekanismene bak, og om hvordan næringen har svindlet med grenseverdiene og bruker strålevernmyndighetene som “nyttige idioter”. Toppkarakter og “Løp og kjøp!” var vurderingen i Helsemagasinets nr. 1 / 2019.

Og om et par måneders tid kommer en 220-siders fagbok for advokater, medisinere, helsebyråkrater, biologer og miljøinteresserte. Boka demonstrerer ved å gjennomgå forskningsgjennomganger (“metastudier”) hvordan strålevernmyndighetene til de grader forvalter området stikk i strid med de mest solide forskningsresultater som tenkes kan. Jeg spår at den vil bli et viktig juridisk supplement, og gjøre det pinlig klart for de involverte faggruppene at vi står overfor et bedrag – og et selvbedrag – av samme type som tobakksindustrien førte oss ut i. Bare mye større og mer alvorlig denne gangen. Ingen norsk fagperson kommer til å forsøke å gå imot innholdet i denne boka med saklige argumenter. (Norsk tittel er ikke bestemt.)

Men i tillegg trenger vi altså din historie! For selv den mest solide forskning er ikke nok når vi står overfor holdninger som de han uttrykte, svensken: “Jag nekar fakta!”

HER finner du skjemaet. Du kan skrive rett inn i, eller lime inn en tekst du har skrevet i tekstbehandleren din.

 

Einar Flydal, 7. mars 2019