Smartmåler-historier

115. Randi Dølbakken, 14.10.2018:

Jeg flyttet fra blokk med masse antenner og sendere på taket, og inn i leiebolig september 2017. Da var allerede smartmåler installert. Fra første natt hadde jeg søvnvansker, hodepine og leddsmerter. Jeg trodde først årsaken var stress av flytting og oppussing. Men problemene bare økte. Jeg ble svimmel, fikk tåkesyn, øresus,og indre uro som eskalerte mens jeg lå i senga. Det føltes som hele meg vibrerte når jeg hadde ligget noen timer. Kroppen reagerte nesten med en panikkfølelse, måtte vekk fra huset. Smartmåleren sto i kjelleren rett under sengen min, kun to meter fra der jeg skulle sove. Det gikk greit med legeattest hos fastlegen. Søknad om fritak til Eidsiva energi tok tid, men etter 4 mnd med smartmåler i hus ble sendedel endelig avinstallert. Merket forskjell med det samme. Fikk endelig sove en hel natt igjen uten uro. Hodepine, svimmelhet og smerter i kroppen avtok. Øresus er fortsatt ikke helt bra.

Det jeg har merket i ettertid er at jeg nå reagerer mer på mobiltelefon. Får økt øresus og vondt i hånda om jeg holder i den lenge, og må la den ligge på bordet foran meg. Jeg må slå av wifi-nett, da det føles som jeg blir mer urolig når det står på lenge. Jeg kan heller ikke overnatte hos venner som har smartmåler. Da kommer den økte indre uroen og vibreringen i ja det kjennes som i brystet og hjertet, med påfølgende søvnvansker.

Noe er skjedd i vår elektroniske trådløse verden. Kroppen min sier tydelig fra at den har nådd et metningspunkt. En erfaring siste tiden er at to ganger har strømmen blitt borte i nabolaget mer en 15 timer. Da går kroppen i total hvilemodus. En hvile som jeg aldri opplever når det er strømtilførsel i alle hus, med trådløse apparater og ledninger.

 

114. Mafrid Elise Aukland, 13.10.2018:

Som pensjonist ville eg gjerne bu I ei fjellbygd, pga. tynn oksygen- og jernrik luft. Eventyret starta 1. desember 2016. Leiger ein kjellarleilighet og var saa lykkelig. Men det viste seg aa bli kortvarig. Eg var oppmerksom paa smartmaalerinstallasjonene og ba min fastlege om attest I god tid som og leverte mitt kraftlag – og fekk «midlertidig utsettelse.» I november fekk huseigar installert, eg glemte aa fortella han at eg var el- folsom. Vel, vi hadde snakka om wi-fi som eg takka nei til fordi eg ikkje taaler det. Eg bruker mobilt nett paa min pc.

Eg sto I min leilighet og høyrte boringa og syntest det var saa nert, som om det var I kjellaren. I det dei var ferdige kjente eg det som noen tredde eit jernpanser nedover hodet og heile kroppen min og hjerta starta aa galoppera – og min forste tanke var flukt. «Kor kan eg flykta hen?» Husverten var ikkje heima, bortreist paa skole og det var hans far som laaste opp. Saa eg sendte han bare ei melding der eg saa: «Koss kunne du gjera dette mot meg naar du veit eg er saa sensitiv?» Han beklaga mye og la aluminiumsfolie rundt daa han kom heim, og fortalte at sikringsskapet hans var I kjellaren!!! Rett bak min stovevegg.

Eg levde med dette I 3 veker til eg dro til Lillestrom paa Alternativmessa, der eg klagde mi nod og ba alle om raad og hjelp. Sjelebilde, halssmykke av rosa kvarts, healing og seinare fjernhealing, ogsaa ein vannrensar til Kr.1500, Espeberge, pyramider. Seinare har eg kjøpt et jordingslaken til Kr.1200. Omsider var han villig til aa kontakta kraftlaget og faa sendaren fraakopla.

I mars hadde han vannlekkasje I huset sitt og golva I kjellaren (leiligheten min) blei oydelagde og eg kunne ikkje bu der lenger. No starta ein nomadetilverelse rundt om til familie og venner og eg fekk besøke mange eg elles ikkje ville gjort. Men smartmaalere og wifi overalt – kanskje min oppgave var aa fortelle folk kor farlig det er? I dag er eg nett tilbake I leiligheten og ser at eg ogsaa har faatt nytt smartmeter, men uten senderen. Eg var innom kraftlaget og snakka med ledelsen for aa fortella koffor eg nekta. Og han lova at saa lenge eg budde I det huset saa skulle ingen sendar dit. Men….. eg foler at straalinga er like intens som daa husverten hadde sendaren paa…. og eg tenker paa flukt igjen, vil ikkje leva med denne smerten resten av livet. Vaakner opp om morgenen og kjenner meg som ein kokt hummer, eller kokt amobe, tinnitus heile tida og diffuse smerter I kroppen, som om eg ikkje heilt har kontakt med kroppen og balansen svikter.

 

113. Hilde Hansen, 10.10.2018:

Helt siden jeg fikk min første mobil har jeg forstått at jeg var følsom for stråling. Jeg blir varm i ørene og det tar bare sekunder før det gjør vondt i øret. Derfor bruker jeg headsett og bruker mobilen lite. Det er en helt spesiell smerte inni øret og jeg har den aldri ellers.

Da jeg fikk trådløst nett kjente jeg at jeg fikk en voldsom buzzing i pannen om jeg bøyde meg over ruteren. Derfor har jeg nett via kabel. På denne måten har jeg skjermet meg hjemme og det har egentlig gått greit. Jeg lurte lenge på hvorfor jeg fikk disse smertene i ørene når jeg tok bussen mellom Mandal og Kristiansand og bussen var full av ungdommer med mobil og nettbrett. Jeg kjenner aldri noe i lokaler andre steder – f.eks i byen. Så leste jeg tilfeldigvis at mobilene stråler mye sterkere når dekningen er dårlig – som den er på bussen. Nå unngår jeg bussen på tider da mange reiser. Det blir skikkelig vondt i ørene først og så i hodet.

Da det ble snakk om smartmålerne, sa jeg fra med det samme at jeg ikke ville ha sender på grunn av disse problemene. Og jeg tenkte ikke mer over det. Så satt jeg og leste en bok i sofaen hjemme en dag i begynnelsen av september i fjor, da jeg plutselig fikk en kraftig susing i ørene. Jeg ble så overrasket at jeg reiste meg opp og så meg rundt og da så jeg smartmontørbilen kjøre ut fra gårdsplassen. Neste dag ringte jeg Agder Energi og de bekreftet at naboens måler ble skiftet og aktivert akkurat da det begynte å suse hos meg. Husene våre er nesten vegg i vegg.

Det suser fremdeles og nå har jeg fått vondt i ørene og i hodet mesteparten av tiden, litt avhengig av hvor mye jeg er hjemme, men det virker som om det blir verre og verre. En uke etter dette begynte jeg å klø, så ble det eksem og jeg måtte slutte å bruke vaskemidler, kremer og kosmetikk jeg før tålte før det ble bedre igjen. Nå «bare» klør jeg. Jeg sover ikke ordentlig lenger. Jeg våkner mange ganger i løpet av natten og jeg er sjeleglad når jeg kan være andre steder enn hjemme. Dette er veldig ugreit. Jeg vurderer å flytte om ikke senderne blir slått av. Når jeg kjenner det jeg gjør, blir jeg veldig engstelig på vegne av barn og barnebarn og alle andre som ikke kjenner dette og ikke helt vet hva de skal tro når myndighetene sier det er ufarlig. Det er ikke ufarlig.

 

112. Irene Hartviksen, 10.10.2018: 

Jeg sliter med sterke leddsmerter og det har plaget meg siden jeg var barn. Men er nå mye, mye verre. Vi bodde rett under ei høyspentledning i hele oppveksten. Men det har jeg aldri tenkt på før de siste par dagene..

i 1998 fikk jeg påvist godartet hjernesvulst og ble operert. Senere har jeg hatt store helseproblemer med bl.a. total utmattelse. Jeg drev et IT-opplæringsfirma fra 1990-1999. I perioder har jeg følt en voldsom during i hodet – som om en liten motor bare sto der og gikk og gikk. Av og til ble jeg nesten desperat, men var reddd for å snakke om det og trodde vel det var bivirkninger etter operasjonen. Prøvde å snakke men min fastlege om det, men fikk aldri noen kommentar tilbake. Så jeg ga opp. Tok masse blodprøver, men alt var helt fint. Lever veldig sunt og svært aktiv. Begynte å tenke at det kanskje var høyt blodsukker. Ringte så til min bror som også sliter med helseplager og er diabetiker. Han kom med måleapparat, men blodsukkeret var fint. Vi begynte å snakke om symptomene og det viste seg at han sliter med de samme symptomene – during og som et fossefall inne i hodet. Vi våkner gjerne med et voldsomt sus.. Jeg har fått påvist to svulster til i hjernen – og krysser fingrene hver dag for at de holder seg i ro..

Jeg har ikke lest noe særlig om stråling før i dag, men på torsdag siste uke ga jeg etter for truslene og gikk med på å få installert smartmåler. Alle legene i Sortland har reservert seg mot å skrive legeattest så det orket jeg ikke mase om. Følte meg jo ganske rasende på myndighetene som har påtvunget oss dette sinnsyke helseeksperimentet og driver med åndelig voldtekt uten at man kan beskytte seg på noe vis.

Skal innrømme at jeg trøstet meg selv med at det går sikkert bra..

Kvelden kom og jeg gjorde meg klar for søvn. Sover i andre etasje i et gammelt hus fra 1937 og det var allerede installert ny måler med fjernavlesning da jeg flyttet inn for ca 3 år siden.

Sikringsskapet står 20 cm fra baddøra og ca 3 m fra senga mi.

Jeg var trøtt og dormet fort av, men etter ei lita stund våknet jeg av en litt høy lyd inne i hodet – øresus? Plutselig kom det en merkelig følelse – som om hjernen ble fylt av maur.. Det var som en lav knitring og høyt sus. Jeg snudde meg mange ganger for ubehaget ble kjempestort. Til slutt ble jeg nesten desperat og sprang ned i første etasje. Der roet det seg og kun det «vanlige» suset vedvarte. Neste natt sov min søster der og hun merket ingenting. Jeg sov på sofaen i etasjen under. Natten etter sov jeg i et hus uten smartmåler og der merket jeg hverken sus eller fossefall..

Jeg tenkte at jeg kanskje innbilte meg alt så jeg dro hjem og prøvde på nytt. Det var en fryktelig opplevelse. Jeg måtte rømme ned i underetasjen. På morgenen ringte jeg Vesterålskraft og etter noe att og fram gikk de med på å komme snart å flytte antenna på yttervegg. Mannen jeg snakket med ba meg skaffe ei kobberplate og skru den på veggen før de kom. Jeg hadde ikke hørt om slikt så jeg spurte om hvor stor den måtte være. Det må du finne på nettet svarte han.

I dag har jeg søkt på nettet uten å finne noe så langt, men jeg kom over denne fantastisk informative siden «JEG HAR NOE PÅ HJERTET». Så utrolig deilig å finne ut at jeg ikke er alene om disse plagene og at jeg helt sikkert ikke er i ferd med å bli gal..

Nå blir jeg i et annet hus inntil antennen er flyttet.

 

111. Liv Franset, 28.09.2018:

For 14 dager siden våknet jeg av at jeg ikke hadde følelse i venstre arm. Jeg klarte ikke å knytte neven eller sprike med fingrene. Fikk ringt ambulanse. De undersøkte meg grundig både med MR og CT osv, og plutselig kom krafta i arma tilbake. De fant verken hjerteinfarkt eller blodpropp på bildene. Blodårene så fine ut, men hjertet i seg selv hadde redusert pumpefunksjon. Nå har jeg aldri hatt problemer med hjertet, jeg er bare 60 år. Men problemene startet jo like etter at smart-målerne ble installert i blokka mi.

Jeg har 2 smart-målere montert i skapet på min vegg inn mot leiligheta mi, samt wifi som står på 24/7. Jeg vet ikke om dette kan påvirke hjertet, men jeg tror det. Det var noen som tipsa meg om dette og at jeg burde skrive inn hendelsen til deg. Jeg er nå helsemessig ødelagt og må ha flere typer medisiner. Kan man søke erstatning mot nettselskapet?