Smartmåler-historier

100. Anonym mann, 15.07.2018:

Takk for god hjelp til å finne mine egne sykdomsårsaker! Nå har jeg fått klarhet i årsakene til høyt blodtrykk, hjerteflimmer, utmattelse, depresjoner, synsforstyrrelser osv.

Inntil jeg begynte å lese dine publiseringer angående elektromagnetisk stråling var jeg helt uvitende om at det kunne være årsak til mine problemer i mange år. Jeg bor i blokk og reagerte umiddelbart etter at vår internettleverandør la inn fiberbredbånd med signalforsterkerboks og trådløs WiFi-ruter i hver leilighet. Jovisst fikk vi super hastighet, men plutselig så jeg at jeg hadde 54 WiFi-adresser tilgjengelig i min egen leilighet og 14 av dem hadde samme signalstyrke som min egen. Jeg fikk umiddelbart søvnproblemer og fysisk uro i kroppen.

Så kom smartmålerne like etterpå, og da var det som om kroppen kriblet og klødde hele natta, og jeg følte meg fyllesyk hver morgen. Så oppdaget jeg at jeg faktisk var syk bare når jeg oppholdt meg hjemme, ikke på jobb eller på landstedet vårt. Da sendte jeg inn søknad om fritak med legeattest og fikk veldig rask respons av e-verket.

Montør kom etter en uke og demonterte sendemodul i mitt nærvær. Problemet er ikke borte med 71 andre målere i blokka, men det hjelper på psyken å ha fått gjennomslag hos e-verket.

Jeg skriver dette på kablet PC ettersom jeg blir raskt dårlig hvis jeg bruker WiFi.

 

99. Erik, 25.06.2018:

Jeg hadde hjertestans i 2010 og fikk satt inn hjertestarter. Den slo ut ett par ganger før de fikk justert den. I seks år har det gått bra. Vi fikk satt inn smartmåler for fem måneder siden. På hjertesjekken for en måned siden sjekket de rytmen det siste halve året. Den var bra og legen mente måleren ikke ville innvirke på hjertet. Jeg hadde fått litt ørepip også som han også mente ikke hadde noe med måleren å gjøre. Men for fjorten dager siden smalt starteren inn. Det gjør ikke vondt for man blir borte i noen sekunder, men man blir redd. Det bar i ambulanse til sykehuset . Rytmen hadde gått amok og pulsen var registrert på 200. Hjertet roet seg og jeg ble skrevet ut dagen etter. Legen mente Smartmeteren ikke var årsaken. Men hva vet vel egentlig en lege om slikt? Jeg hadde heller ikke merket noe før den kvelden.

Nå flytter vi til et sted hvor de ikke har smartmåler.

98. Anonym kvinne, 19.06.2018:

I mitt tilfelle er det ikke lett å si at smartmålerne var det som gjorde meg syk, men jeg er sikker på at de var dråpen som fikk begeret til å flyte over. Innenfor 150 m i radius fra leiligheten har jeg svært mange telekom-antenner, og en stor antenne er satt opp like over gaten.

I kjelleren er det 18 smartmålere, fordelt på to skap, hvor det er satt sender på det ene skapet. Vi hadde Wi-Fi i leiligheten og det samme har nå naboer. Mac’en med trådløst påslått ble mye brukt i arbeidet, og mobilen ble i hovedsak brukt til samtaler. I leiligheten var det trådløst alarmsystem.

Fra at jeg hadde veldig god helse og ha et overskudd av energi ble formen dårligere ettersom tiden gikk. Jeg hadde mange symptomer/plager: sår hud i ansiktet, smerter i hode og kropp, prikking i huden, pustebesvær, hoste, tinnitus med påfølgende stressreaksjoner, ubehag ved hjertet; uregelmessig rytme og spreng, kvalme, oppkast, konsentrasjonsproblemer, søvnproblemer, smell i hodet, problemer med fordøyelse og lite energi.

Jeg har aldri kjent noe liknende som smerten ved hjertet. Det var som om noen rev det opp – og samtidig tråkket på det. Sår i ansiktet og på halsen kom like etterpå og dernest kom hosten. Dette skjedde tidlig i vår. Siden det har jeg hostet, men hosten slipper taket etter én – to timer ute i naturen. Så forverres den om jeg går inn i leiligheten og sitter ved tastaturet på Mac’en.

Da jeg ble syk søkte jeg på nettet etter hjelp, og fikk ideer til hvordan jeg kunne beskytte meg. Jeg hadde intuitivt funnet frem til det stedet i leiligheten hvor det var lavest stråleverdier. Gulvet der dekket jeg med alu. folie, og satte sengen der. Jeg var da på det mest desperate, og oppholdt meg mye ute i parken – da den tillot meg å puste skikkelig. Om natten pakket jeg hodet inn i folie, spiste det jeg fikk ned av mat – og kastet alt opp igjen.

Jeg kjøpte måleinstrument for stråling – og det var det klokeste jeg har gjort – men det har også gjort meg fortvilet og sint. Jeg ser hvor forskrudd mine omgivelser er mht stråling.

Jeg kontaktet leger og psykolog. De har tatt mange prøver av meg – og laget gode utredninger om plagene. Jeg har møtt både undring og forståelse. Hjelpen har vært god – og de har gjort det de har kunnet for å komme til klarhet.

Jeg måtte endre en del i leiligheten. Wi-Fi ble deaktivert og kabler ble kjøpt. Mobilene ble slått av, alarmer deaktivert, alle apparater slått av, og folie ble lagt der det var nødvendig. Alle smartmålerne har jeg ikke kunnet gjøre noe med.

I denne perioden har jeg drevet min egen vekkelseskampanje, da jeg ser at folk sliter med ting jeg kan knytte til stråling.

Jeg og min samboer må flytte ut av byen – jeg vil sikre meg en grønn stor flekk, og håpe at den er langt borte fra utbyggingen av 5G. Vi må nå gi slipp på en hel del – fordi livet her i byen blir umulig.

I dag har vi fått avklart at kommunikasjonsdel på smartmåler blir fjernet i vårt kommende bosted, men jeg skulle ønsket meg en gammel måler.

Det er problematisk å ha blitt så sensitiv. Selv reisegarderoben er endret til klær som beskytter – og ønsket om EL-bil har blitt helt uaktuelt. Rutene for hvor jeg beveger meg er begrenset til de områder hvor antenner ikke slår ned sin stråling. Plassen ved Stortinget er som Fandens forgård mht stråling.

Jeg ser gjerne at smartmålere blir fjernet av hensyn til alt liv. Det samme gjelder telekom-antenner, Wi-Fi og mobiler. Helsen vår vil ikke klare det på sikt. Jeg har ikke lyse visjoner for framtida dersom dette fortsetter.

97. Sonja Strømstad, 11.06.2018:

Jeg fikk legeerklæring på at jeg ble svimmel, fikk skjelvninger og hodepine etter at måleren ble installert. Nå har de vært og fjernet senderen hos meg. Alle plager forsvant. Så det var ikke innbildning som noen har sagt til meg. Nå er jeg glad.

Også dere kan få legeerklæring på at dere er redd for konsekvensene av at måleren blir installert. Da installerer de den ikke. Dette er helsefarlig. Jeg var syk hele tiden, men nå er de plagene borte. Jeg ønsker for andres del at de slipper dette. Ikke alle er like sensitive, men strålene er der uansett. Det er helsefarlig på sikt. Tenker på gravide osv. Ikke bra.

Jeg var tilstede da måleren ble installert. Tenkte ikke mer på det i det hele tatt. Jeg er ikke så mye i huset mitt da jeg også har et landsted i Sørkedalen. I Sørkedalen er måleren ute. Jeg glemte helt bort måleren hjemme i huset mitt, jeg tenkte bare at det var deilig å slippe å lese av måleren hver måned.

Da jeg kom hjem til huset igjen, hadde jeg ikke måleren i mine tanker i det hele tatt. Jeg satt meg ned for å avslutte å se en film jeg hadde på opptak. Etter en stund begynte jeg å skjelve så fælt, også gikk det plutselig rundt for meg. Jeg fikk også et trykk i hodet. Jeg skjønte ingenting. Trodde jeg fikk hjerneslag eller noe slikt, da det ligger til familien. Jeg gikk ut foe å få luft. Da ga det verste seg. Jeg tenkte ikke i det hele tatt på måleren.

Sånn var jeg utover dagen. Følte meg ikke trygg alene, så jeg dro tilbake til Sørkedalen, for der bor også familien min. I Sørkedalen hadde jeg ingen plager. Jeg var glad for det og tenkte ikke mere på det. Da jeg igjen reiste til huset mitt begynte det jammen igjen. Men heller ikke da forbandt jeg dette med måleren. Jeg sa til meg selv at jeg måtte være allergisk mot huset mitt siden jeg ble syk der. Igjen gikk plagene vekk da jeg dro til landstedet i Sørkedalen. Da jeg igjen dro tilbake til huset begynte jeg å tenke på måleren. Jeg ble igjen syk. Da jeg tenkte tilbake, så forsto jeg at dette begynte da måleren ble installert. Jeg hadde ikke tenkt på dette før. Så dette var ikke innbildning.

Det var da jeg skjønte at det hadde en sammenheng. Ikke tidligere, for jeg hadde ikke i mine tanker at det hadde noe med måleren og gjøre. Men etter en tid forsto jeg det.

Nå er kommunikasjonsdelen i måleren borte, og det er plagene også.

 

96. Lieke van Zwienen, 06.06.2018:

I en del år har jeg hatt soveproblemer og følt meg urolig. For en tid siden begynte vi å slå av wi-fi i huset om natten og når vi ikke trenger det. Både min mann og jeg føler oss mye bedre, jeg sover igjen og har funnet ro i koppen igjen.

Jeg får tydelige reaksjoner som uro og hukommelsesproblemer når jeg er utsatt for mye stråling. Mobilbruk unngår jeg så mye som mulig og mobilen ligger ikke i soverommet. Om jeg også kan forklare min betennelser i kroppen som gang på gang blusset opp, med strålingen, vet jeg ikke sikkert. Men en sammenheng er det åpenbart! Siden vi minsket bruk av wi-fi og andre ting som stråler, går det mye bedre med meg. Jeg bruker fortsett 3G på mobilen (slår den bare på når det trengs) og ønsker heler ikke å utsette meg for enda mer stråling enn vi har her hjemme.

Jeg bruker gasskomfyr og vedkomfyr til matlaging og mikrobølgeovnen som ennå finnes her i huset, er den som jeg helst vil kaste ut. Men den er heldigvis et av de minst brukte apparater her i huset.

Jeg har mange ganger opplevd å få vondt i kroppen uten å skjønne årsaken. Da har det gjerne vist seg at det er en som sitter ved siden av meg og er på trådløst nett og laster noe ned/opp fra nettet.

Hverken min mann eller jeg har vondt i hodet lenger, nå som wi-fi er slått av om natten og vi ikke blir utsatt for unødvendig stråling. Vi bruker heler ikke trådløse eller Bluetooth-mikrofoner til mobilene våre. Vi er av mening at om det er viktig, så ringer folk tilbake hvis de ikke når oss mens vi kjører bil eller motorsykkel.

Bare å fjerne strålingen i huset har gitt oss et bedre liv, psykisk og fysisk. Etter å bli utsatt til mye stråling som kommer mest fra andre, er det som Himmelen på Jord å komme hjem. Her er det fred og ro!

Og rart nok synes våre venner det også. De kommer gjerne til oss fordi huset og omgivelsen gir så mye ro i kroppen deres. Jeg er så dristig å påstå at det er fordi vi nesten ikke er utsatt for stråling her i huset. Det er noe vi gjerne vil beholde sånn og ønsker å bestemme over selv!

Jeg har aldri nevnt dette for norske helsevesenet. Jeg ble utsatt for nok latter i hjemmelandet, Nederland, og ønsker ikke å utsette meg for det her i Norge. Så jeg holder meg rolig og tar ikke opp det temaet.

Jeg er overbevist om at mye helseproblemer kommer av å bli eksponert for stråling! Så noen smartmåler kommer ikke på tale.