Smartmåler-historier

135. Christina Wallin, 08.03.2019:

Etter at vi hadde WiFi på hytten en sommer fikk jeg store hudproblemer med utslett, kløe og åpne sår. Øynene ble vonde og jeg fikk synsforstyrrelser og blinket hele tiden.
Da sommeren var over forsvant det meste av problemene. Men alt har kommet tilbake etter at det ble montert inn AMS-målere i huset som jeg nå bor i. I tillegg er jeg alltid trett og går i en tåke…

Jeg har alltid vært frisk og rask og medisinfri til nå.

 

134. Carmen Vibeke Gjerdalen, 07.03.2019:

Her kommer MIN historie for å finne ut av hvorfor jeg har/hadde så enorme smerter i leddene mine:

Det kjentes merkbart i 2016. Da begynte jeg å kjenne at fingrene ble vonde, etterhvert så smertefulle at jeg ikke kunne jobbe med yrket mitt på den tiden som var SI terapeut ( SI- strukturell Integrering). Januar 2017 la jeg opp (eller ga jeg opp) med SI-behandlinger til mine kunder. Fingrene ble mer og mer smertfulle, så kom det i  føttene. Det hadde nok vært der en stund det også, men da trodde jeg det var noe med skoene når jeg gikk tur/trente.

2010-gjennom gikk jeg til diverse undersøkelser, CT, MR, mammografi, ultralyd. Rundt desember måned fikk jeg også 2 forskjellige antibiotika for å ta knekken på et eller annet i området egglederen – navlen. Jeg-hadde smerter i det området. Jeg fikk aldri vite hva jeg tok antibiotika for. Siden den gang har jeg aldri følt meg helt frisk. Jeg følte stadig vekk at jeg skulle få en kraftig forkjølelse/influensa, men det ble med symtomene. Jeg slet mye med bihulene og med tett nese.

2016 begynte hodepine å komme, etterhvert stadig oftere. I 2018 kunne hodpinen komme «pang», med intense smerter. Og like fort var den borte. Men den kom opp til flere ganger om dagen, og etterhvert spredte den seg plutselig til bakhodet, eller til tinningen eller «bak» øynene. 2018 i mars måned var det som jeg ble gravid – magen var som om jeg var i 4 måned. Toalettbesøkene ble uregelmessige. Jeg hadde ømme punkter i mage/tarm-området, og det var mer ømt når man trykte på.

MAI 2018 fikk jeg endelig fjernet en føflekk som jeg opp til flere ganger hadde nevnt for legen, en lege jeg har hatt siden 2011. (Det er en annen historie om hvordan hun blåst av at det ikke var noe med den.) Den 14 mai tok hun selv og fjernet den på venstre side ( i området der den lille brystmuskel har utspring, og hun fjernet også ei vorte på høyre siden i armhuleområdet.

«Det er nok ikke noe med den føflekken, men vi må sende den til sjekk, det er en policy, når man «fjerne» noe fra kroppen så skal det sjekkes» var hennes utalelse.
I første halvdel av JUNI 2018 fikk jeg beskjed om å komme ned til legen. Jeg hadde da blitt oppringt fra sykehuset som ba meg komme til en time. Jeg forstod da at det var noe med føflekken. Jeg kommer ned til fastlegen (en hurtig time kl 1530, og slapp inn ved 16-tiden). Beskjeden var at det var celleforandring i den føflekken som var fjernet (og ikke mer forklaring fra henne).

Jeg kommer opp til sykehuset,og møter ei koselig dame. Hun lurte på om jeg hadde fått beskjed av faslegen. Jeg sa hva hun hadde informert meg om. Hun gikk rett på sak: «Nei, det er kreft.» Jeg ble satt ut. Vi gikk igjennom hva som ville skje fremover.
JULI 2018 .10 juli til Kalnes sykehus på CT, og fikk ei sprøyte med radioaktivt stoff. 11 juli ble det operasjon i samme området der føflekken var for å fjerne et større område,og en lymfeknute ble også fjernet på utsiden av den store brystmuskel. Jeg fikk med meg paracet og ibux. August 2018. begynte jeg å føle meg dårlig, var kvalm så å si hver dag, særlig etter måltider. I midten av august så var jeg veldig trett også, hadde lite energi, måtte stadig legge meg ned for å sove. I september ble magevondtet borte.

SEPTEMBER 2018. fikk jeg endelig en ny lege. Fra den dato var jeg hos henne så og si hver fjortende dag /tredje uke, for jeg hadde da så vonde ledd i hendene og føttene. Etter 30 min med støvesuging hadde jeg slike smerter i hendene at det var så vidt jeg greide å vri en gulvklut. Føttene var så ille at det å gå 10 min var nok før jeg egentlig burde sette meg ned, men presset meg til å gå 30-60 minutter. Jeg hadde alltid med meg mobilen i tilfelle jeg måtte få hjelp til å komme meg hjem.

Legen tok all verdens blodprøver for å utelukke diverse sykdommer, men fant ikke noe. Det ble også nye runder med mammofrafi, ultralyd, MR, CT og det ble bare verre for hver ny runde.

NOVEMBER /DESEMBER begynte jeg å mistenke at det kunne være EMF-stråling (menneskeskapt, altså). Jeg begynte da å slå av det tråløse nettverket, å være mindre på PC. I utganspunktet bruker jeg data/pc,mobil minimalt, går aldri med mobil på meg, har ikke noe av dette på soverommet, og PCen er slått av når den ikke er i bruk og mobilen settes på flymodus på nettene.

Det føltes bedre, og jeg begynte å legge bedre merke til hva skjedde med kroppen når jeg var på nett og ikke, og når jeg var av nettet i lengre perioder. Jeg merket meg at venstre hånd ble «vond» og stiv med prikking oppover armen, jeg fikk kraftig hodepine, slitne øyne som etter hvert ble så såre at det rant av dem (som når man gråter).

Det var da jeg for alvor tenkte at det var noe i dette med EMF. Men ettersom jeg bor i et hus med mye stråling og i tillegg en som går med mobil på seg og det trådløse nettverket slås på og ikke blir slått av på nettene, var det vanskelig å være sikker-om det bare var noe jeg innbilte meg. (Jeg bor hos en venn, der jeg bruker leiligheten/hybel i kjelleren.)
Jeg var så heldig at jeg fikk låne hytten til mor og far i uke 8 2019 og skulle være der alene:

LØRDAG 15 FEBRUAR 2019: Jeg lånte bilen, som går på strøm og bensin (hybridbil), med 4 hjulstrekk av en venn. Avreise klokken 10:00. Kroppen var elendig, smertefulle ledd, mage/tarm–forstoppelse, bihulene var vonde, jeg hadde smerter i øyenbrynområdet. Nesebenet og kinnbenet var smertefullt når jeg bare så vidt trykte på de områdene. Jeg hadde hodepine, hoste, slim, rennende nese, området der operasjonen hadde vært var smertefullt, venstre skulder var smertefull og jeg kunne omtrent ikke bevege skulderen.
Om man kunne bli verre, så ble jeg det i løpet av de neste ca 3 timer kjøring på vei til hytta. Jeg hadde en stopp hos mor og far. gikk ut av bilen med en kropp som føltes som en 90-årings. Da jeg skulle dra videre etter ca 2 timer, var det bare med mye strev jeg fikk tredd venstre armen i jakkeermet. Etter ca 1 times tur videre kom jeg frem til hytten.

HYTTEN: Det første jeg gjorde var å trekke ut alt av som var av stikkontakter. Jeg brukte kun en lampe og en panelovn, og lampen ble slått på kun på kveldene. Det ble sterinlys som ble lyskilden. På hytten er det komfyr med keramiske plater.

Den nye strømåleren var i kjøkkenområdet, som jeg da unngikk, så måltidene ble inntatt i stuen, som var lengst unna strømmåleren.

NATTEN:-Natt til søndag sov jeg hele natten sov jeg hele natten for første gang på 2 år. Det ble den første testen.

SØNDAG: Jeg gikk tur på 1 time og 40 minutter. På turen var det mye slim og snørr som kom ut. og jeg var sliten i bena. Natt til mandag kjente jeg en del smerter i operasjons- og skulderområdet – det kjentes som om jeg ble «sydd» sammen.

MANDAG: Jeg gikk til butikken 5 km fra hytten, og tok bare en liten pause før jeg gikk hjem. Jeg var så å si smertefri i leddene. fra om med den dagen har jeg gått regelmessig på toalettet. Magen ble normal » flat » igjen, venstre arm kunne beveges i stadig større bevegelser. Mye slim og snørr kom ut. Natt til tirsdag sov jeg hele natten.
TIRSDAG: Tirsdag kveld følte jeg at jeg hadde en FRISK kropp! Alle plagene var borte: hodepinen og smerter «bak » øynene var vekk, venstre skulder var fin, ingen smerter i «arrene», mage/tarm var perfekt (heller ingen smerter når jeg trykte på området), ingen hoste, bihulene var fine, ingen smerter i verken føttene eller hendene, bare litt i hendene i «putene» når jeg trykte på, alle forkjølelsessymtomene var borte. For første gang på lenge fikk jeg føle hvordan det var å kjenne en FRISK kropp.Det var helt magisk!
Hadde jeg ikke opplevd det selv, hadde jeg nesten ikke trodd på det. Jeg er måløs, og det er ufattelig at det endret seg så fort – bare på 3 dager.

ONSDAG: Jeg vasket vinduer i 3 timer, energien tok aldri slutt, jeg gikk tur på 2 timer. Natt til torsdag sov jeg hele natten. Og jeg hadde ingen vonder og måkte snø i en time.
TORSDAG: Jeg vasket og ryddet i hytten i 6 timer, gikk tur på en time – ingen smerter, men mye snørr og slim fortsatt. All den jobbingen på hytten var en stor glede. Å jobbe uten smerter var helt fantastisk!

FREDAG: Jeg gitt tur til butikken, stoppet hos et par bekjente – var der i 2 timer, de hadde barnebarn på besøk, den ene med headset og iPad, den andre med headset og bærbar PC. De satt en meter fra meg.

Vel tilbake på hytta 17:30 hadde jeg smertene i hendene og føttene. Smertene var kommet tilbake, men etter et par timer var de borte igjen.

Det skulle altså ikke mer til av EMF enn som så før smertene var der. Jeg pakket sammen, klar for avreise til Lillehammer lørdag 22 februar, hentet flere » sekker» med ved inn på hytta.

LØRDAG: Mor og far kom opp til hytten ca 1130. Jeg var ute og hakket løs på en tykk issvull utenfor inngangspartiet med en tung spade.uten smerter! Det var bare gøy! De to trodde ikke sine egne øyne, De hadde jo sett meg en uke før, og så nå! Det var jo helt utrolig.

Jeg reiste derfra klokken 13:00. Etter 30 minutter i hybridbilen var smertene i leddene tilbake. Kl. 14 var jeg fremme hos ei venninne. Da var min venstre blitt ille, og den ble verre og verre hos henne, selv om det trådløsenettverket var slått av. Det var mye annet «strålende» rundt. Etter 2 timer dro jeg videre til de jeg skulle være hos fram til mandag.
Etter 2 -3 timer hos disse vennene avtok smertene. Jeg fikk låne ei trøye av skjermingsstoff, jeg lå i et strålingsskjermende laken, og på natten tok jeg den trøya på hodet, og da forsvant hodepinen igjen. Og jeg sov videre.

SØNDAG: Smertefri kropp igjen. Jeg gikk da med disse plaggene på meg. Jeg var med min venninne og vasket vinduene og mer til i hennes butikk – uten smerter, selv om det var litt EMF der. Natt til mandag sov jeg hele natten, med smertefri og frisk kropp.
MANDAG: Avreise til Moss, og vel hjemme igjen med smerter i leddene. Det er verst når jeg sitter i bil, da er føttene så smertefulle at jeg knapt greier å stå eller å gå.
I dag, den 3. mars 2019, sitter jeg her med venstre hånd som jeg nesten ikke greier å bøye fingrene på, føttene er ille, hofteområdet er også ille. Jeg har sittet foran PCen i ca 2 1/2 time, og smertene ble forverret.

Det virker som om det er det trådløse EMF som er det verste for meg. Jeg jobber nå forå skaffe meg diverse produkter som skal gjøre hverdagene mine smertefrie igjen så jeg skal kunne kjenne meg FRISK! For nå har jeg fått beviset. Det fikk jeg i uke 8 og frem til onsdag 27 februar.

Onsdag 27. februar var jeg på jobb i 2+2 timer, jeg kjørte bil 2+8 km. Det var nok. Kroppen er ganske bra igjen etter et par timer hjemme uten EMF, men kroppen er dessverre redusert. Og det vet jeg at den vil være til jeg får skaffet meg mer hjelpemidler. Det er min trøst når smertene er på det verste-at jeg vet årsaken til mine smerter i leddene og til generelt dårlig helse.

 

133. Ingvard Frøyland, 7.3.2019: 

Jeg flyttet fra hus med vanlig standard analog strøm måler til hus med installert smartmåler + WiFi. Etter ca 2 uker begynte jeg å kjenne en slags uro i kroppen, noe som forverret seg med dårlig nattesøvn, svimmelhet, stive fingerledd og faktisk litt hovne legger. Jeg gikk til fastlege i Isvik, Vindafjord kommune, og ba om å få en legeerklæring, men de hadde fått beskjed om ikke å gi slike. Litt småforbannet tok jeg kontakt med lokalavisa Grannar og spurte om de var interessert i min erfaring, hvilket de var. Det ble et intervju i avisa.

Ettersom plagene nå var blitt ubehagelige flyttet jeg senga på soverommet litt vekk fra måleren som var i sikringsskap ca 2 m over i 2. etg. og slo av WiFi slik at det kun var på noen timer kveldstid. Dette hjalp litt, men det var fremdeles plagsomt med dårlig nattesøvn, oppvåkning etc.

Jeg er en aktiv syklist (Strava, osv), og på en tur hvor jeg syklet ned over en bakke fikk jeg plutselig et markant svimmelhetsanfall og måtte bremse ned. Men jeg holdt meg på sykkelen, snudde og syklet tilbake til Isvik hvor det var legekontor ettersom pulsen på Garmin-enheten var nede på ~40 pr min. Tross dette markante fallet syklet jeg fram til Kiwi-butikken i Isvik og fikk dem til å bestille taxi så jeg kom meg til legevakten i Ølen og fikk tatt EKG, som visstnok nå hadde normalisert seg og i hht til lege der var beskjeden: ‘du kan bare fortsette med syklinga’. Men jeg ble også anbefalt en time hos fastlege for utreding over helga. Der ble det tatt nytt EKG. Denne gang oppdaget noe forsinket respons fra sinusknuten kategori 1, hvilket resulterte i time hos hjertespesialist med konsultasjon i slutten av april(!).

Så kom jeg meg omsider inn i den nye leiligheten etter å ha bodd i dette plagsomme smartmålerhuset fra 1.10-15.12.18. På det nye stedet fikk jeg plassert smartmåleren på utsiden av 2-mannsboligen på naboleiligheten lengst mulig vekk fra min leilighet, etter forhandlinger med utbygger. Å komme inn her var som å komme tilbake til normal tilstand med god nattesøvn igjen. Og andre plager er også gradvis iferd med å forsvinne. Jeg skrur av WiFi om natta og bruker den kun periodevis på dag/kveldstid. Har noen Titanskruer i tennene. Kanskje dette forsterker min følsomhet for disse plagene.

 

132. Eva O. Nilsen, 07.03.2019:

Vi fikk fjernet vår smartmåler. Forhistorien er slik :

Smartmåleren ble installert uten protester fordi jeg egentlig trodde at alt dette snakket om stråling var sterkt overdrevet. Første natten etter installering fikk jeg ikke sove. Jeg trodde det var p.g.a. at vi hadde sterk storm og huset vårt ligger utsatt til, mye knaking og lyder. Neste natt likeså, storm og uten søvn. Tredje natten var været rolig, men jeg fikk ikke sove, «besvimte» ut på morgenen og fikk sove litt da.

Jeg begynte så å lese om stråling om natten når jeg ikke fikk sove, og forstod etter hvert at det måtte være stråling som holdt meg våken. Prøvde så å flytte inn på gjesterommet som ligger i andre enden av huset, langt vekk fra måleren, det hjalp heller ikke. Ble etter hvert ganske desperat.

Etter 10 dager ringte jeg telefonnummeret som sto på den fine brosjyren vi fikk ved installering av måleren og en dame kom med mange «dumme» spørsmål som hun sikkert har fått beskjed om å stille. Til slutt fikk jeg snakke med en dame fra BKK (Bergen Kommunale Krafverk), og hun sa at jeg måtte ha legeerklæring. Jeg sa at jeg hadde hørt at leger blir jo nektet av dere å skrive ut slike attester, er ikke det sant da? Da fikk hun problemer med å svare. Hun sa til slutt at det gjaldt noen leger.

Uansett så er det meg som bor her og kjenner problemet på kroppen, jeg må ha den fjernet nå, i dag ! ellers kommer jeg til å krepere, sa jeg. Tror nok hun hørte hvor desperat jeg var, så etter litt tautrekking kom de samme dag og fjernet den. Kommende natt sov jeg hele natten.

 

131. Kjell Morten Løyland Halvorsen, 5.3.2019:

Jeg er kraftig kvikksølvforgiftet fra amalgamplomber jeg hadde i tennene. Jeg hadde 199 mikroliter med giftig kvikksølv i kroppen. Og i 2005 holdt jeg på å dø av dette. Jeg erfarte stygge anfall med lammelser og utbrenthet. Har dokumentasjon på mine sykehus- og legevaktopphold fra 2005 og frem til dags dato. Men jeg var blitt bedre inntil smartmålerne kom og gjorde meg syk med energitap/utmattelse, svimmelhet og hodeverk og problemer med balansen. Jeg får heller ikke sove på nettene da jeg hele tiden våkner i 03:00-03:30-tiden og sover, våkner, sover, våkner og blir totalt utslitt i hodet og kroppen. Jeg har fått slike småsår og blemmer i hodebunnen også som jeg aldri før har hatt. Og stadig har jeg plager i nakkeområdet som jeg heller ikke hadde før smartmåler ble installert! Og migreneaktig hodepine som jeg aldri i mitt liv hadde før måler ble installert!

Nå har jeg just flyttet til nytt hus hvor jeg leier 2. etasje og det er 2 smartmålere på utsiden av huset nede i 1. på utsiden bak huset hvor jeg har soverom. På forrige adresse hvor jeg flyttet fra 30/1 2019, fikk jeg slått av smartmåler-senderdelen og mottakerdel- Det var i en 4-mannsbolig med 4 målere. Helt forferdelig var det! Selv om jeg fikk slått av min måler, så strålte 3 andre målerne som var naboenes målere, og som de ikke ville gå til lege for å få fritak for! Jeg har også fått smerter i hjerteregionen. Jeg har vært i fjor til hjertespessislister som ikke fant noe galt med hverken blodårer eller hjertet. Jeg tvor det er smartmålerene som gjør at jeg får disse hjerte/brystsmertene. Men nå som jeg flyttet til ny adresse og ringte Agder Energi, forlangte de at legen sendte kopi av den legeerklæringen som ble sendt i fjor for å få slått av smartmålerens senderdel og mottakerdel så den ikke skulle stråle. Så kommer de nå med disse truslene og kravene når jeg da ba dem komme her på ny adresse og deaktivere sender- og mottakerdelen i smartmåleren som gjør meg syk. Og jeg har aldri vært el-overfølsom for noe som helst i hele mitt liv, men disse forbannede smartmålerne gjør meg syk.

De vil ikke slå av sender- og mottakerdelen før jeg godtar deres mail hvor de skrev at de forlangte over 6000 kr for å deaktivere smartmålerens senderdel og mottakerdel! Pluss at de også vil at jeg godtar at de vil fakturere meg for årlig beløp på over2000 kr på grunn av at jeg ville ha smartmåleren deaktivert på senderdel og mottakerdel. Og jeg skrev at jeg godtar ingenting av disse delene de krever!

Så hva gjør jeg med det brevet Agder Energi sendte meg? Skal jeg anmelde dem? For så å gå i rettssak mot dem?