Smartmåler-historier

105. Astrid 01.09.2018:

Det begynte da min arbeidsgiver fikk installert sin AMSfor snart 1 år siden. Jeg arbeider i en privat bolig, 2 timer hver 14. dag. Før det har jeg ikke hatt disse plagene. Det startet først med lett migrene, etter et par måneder fikk jeg en lemus over høyre øye. Nå har jeg sterk migrene/ pulserende hodepine når jeg her vært i huset til min arbeidsgiver i 2 timer.

Jeg har flere arbeidsplasser og på den som jeg jobber flest dager i uken på, har de nå fått installert AMS-målere. Hele 3 stk. Med store antenner ved siden av seg. Hvis jeg er i nærheten av dem får jeg en kraftig pulserende hodepine og hjertebank. Første gang jeg kjente det viste jeg ikke at jeg var i nærheten av målerne en gang. Bare følte meg dårlig, utilpass og med kraftig hodepine.

I senere tid kan jeg ikke få til å legge mobilen nær øret for å snakke i den, da jeg føler meg kokt i hodet av den, så jeg snakker i den bare på høyttaler foreløpig da jeg ikke har handsfree ennå.

 

104. Ellen Thoresen 01.09.2018:

Da jeg fikk ny måler for noen år tilbake fikk jeg en ubehagelig during i øret/hodet. Det var skikkelig plagsomt. Dura som en stor dieselmotor i hodet mitt. Det har gitt seg litt, men jeg har fortsatt tinitus.

I tillegg har jeg mistet en hund i kreft og er i ferd med å miste nummer to av samme sykdom. Har snakket med veterinær om dette og han har fått massevis av krefttilfeller hos hunder etter at folk har fått installert disse målerne. Mine hunder har fått relativt sjeldne typer kreft. Min Rottweiler fikk malignt melanom og min bostonterrier er bare 6 år og hun har fått malignt lymfom. Dette er en type kreft som stort sett sees hos mye eldre hunder i følge veterinær. Melanomet til rottweileren var heller ikke vanlig. Den dukket opp inne i kjeften hans.

Jeg vil ha denne måleren UUUUT av huset mitt fortere enn svint fordi jeg er redd for å få kreft av dette selv. Hunder får faktisk kreft tidligere enn mennesker så det er ikke ålreit å vite at jeg har utsatt mine kjære dyr for denne strålinga. Hvordan skal jeg gå frem for å få denne måleren vekk???

 

103. Anonym kvinne, 11.08.2018:

Jeg har fritak for AMS-måler på grunn av tidligere problem med høyspentledninger for mange år siden. Bor nå i to-mannsbolig.

Spetakkelet begynte samme uke som naboen fikk byttet til smartmåler. Det var som ei klo av jern strammet seg til i hode og nakke. Tok smertestillende for å sove, våknet med hodepine. Ble uvel og kvalm, svimmel og ukonsentrert. Energien rant ut, det oppsto plutselige kramper og muskelsvekkelser, aggresjon og nedstemthet. Jeg ville fly på veggene! Mye av dette kjente jeg igjen fra naboskapet med høyspentledningene, men dette her var voldsommere. Jeg kom meg ut tidlig på morgenene og dro til badestranda. I løpet av et par timer lettet det fæle trykket. Tankene klarnet og humøret steg. Etter 3-4 uker ble tilstanden hjemme bedre, men langt fra slik det var tidligere. Fra før har jeg bodd her i 5 år uten slike problemer. Jeg ba kraftleverandøren fjerne naboens AMS, men de «kunne dessverre ikke innfri mitt ønske». For deg var JEG som hadde fått fritak, ikke naboen! Men de kunne være behjelpelige med å flytte antenna.

Jeg kontaktet et firma som driver med målinger av elektromagnetiske felt samt rådgiving. Jeg er nå snart ferdig med skjerming av et soverom og håper inderlig det blir vellykket. Da blir nok mye tid tilbragt der. Inntil videre reddes jeg av en skjermet sovepose samt ditto golvmatte, en madrass uten metall og paracet. Jeg må passe meg så jeg ikke mister motet av dette. Det er etter hvert ikke mange steder jeg kan oppholde meg problemfritt.

 

102. Jeanette Ohrem Stamper, 13.7.2018:

Hei. Jeg har tidligere lagt inn min historie som el-overfølsom [se nr. 17], dvs. før smartmålerne ble installert. Men nå er det på sin plass å legge inn historien om hvordan det ble da naboene (spesielt naboen vegg i vegg) fikk installert sin smartmåler!

Jeg skal gjøre dette kort: Samme kveld i februar da naboene fikk installert smartmålere, og en av dem vegg i vegg med meg og mitt kjøkken/bod/soverom, fikk jeg en forferdelig migrene. En ansiktssmerte over øynene som jeg aldri har hatt før. Jeg ble så dårlig at jeg kastet opp. Kunne ikke bruke kjøkkenet. Veggen i boden (der naboen har sitt sikringskap og måler vegg i vegg) hadde jeg skjermet fra før (med skjermende maling), da jeg visste det kom til å komme en smartmåler der. Men det var altså ikke nok, strålingen kom inn gjennom kjøkkenveggen også! Det måltes kraftige korte pulseringer hvert eneste sekund og blinket på rødt på måleapparatet.

Jeg bestemte meg for at jeg kunne ikke leve slik med migrene og ligge syk, jeg har tross alt 2 barn jeg skal ta vare på! Kjøkkenet måtte rives, og det kjapt. Det måtte rives for å få malt veggene med skjermende maling (grafittmaling, samme type som brukes til å lage laboratorierom som skal være radiotette). Heldigvis har jeg en samboer som er håndverker/maler. Vi rev kjøkkenet, malte med maling (måtte ta hele 5 strøk på kjøkkenet på de verste plassene, da måleren strålte ganske så kraftig forbi det grønne!)

Vi tok opp et lån og kjøpte et nytt kjøkken. Migrenen ble helt borte kort tid etter at vi skjermet, og nå kan jeg bruke kjøkkenet igjen. Men jeg kan ikke besøke noen som har smartmåler. Og jeg kan ikke være i nærheten av en slik måler. En smartmåler gir meg en migrene som ingen annen trådløst kilde har gjort.

 

101. Odd Magne Gram, 10.07.2018:

Når det gjelder AMS-strømmålerne så skylder de på hverandre, men det er NVE og staten sammen som har skylden i dette. Staten hadde ikke peiling på hvordan de skulle måle dette. Selv en ukyndig person kunne se det. Mikrobølgestrålinga kan brukes til krigføring og virker selv om den er svak. NVE og strømselskapene hører ikke på folk.

Da jeg søkte om fritak så fikk jeg det med nød og neppe. De sa skriftlig at dette er ikke er kraftigere enn fjernkontrollen på tv og at måleren bare sender 4 ganger i døgnet, 40 sekunder per gang. Jeg diskuterer nå med dem og de sier att de vil montere en måler uten kommunikasjon. Jeg sier at da skal jeg ha alle målepapirer på det så jeg kan sende den til måling først. Da får jeg masse paragrafer tilbake og at det er de som bestemmer målinga.

Jeg kjenner det kraftig i heile hodet. Det knyter seg av alle målerne fra naboene. Signalene går flere kilometer når de hvite kassene skal ha info. Hver annen time våkner jeg heile natta og hodet strammer så mye att jeg klarer nesten ikke og stå på benene når de er ferdig. Så er det som å våkne opp. Jeg var på badestranden i går, og der er ca. 1 km til hus. Jeg kjenner målerne fra husene og blir nedstemt. Da plutselig skal de hvite boksene ha info. I ca. 1 til 2 timer pulserte det og freste det og det strammet sånn i hodet at jeg var nesten helt borte. Det går ikke an å være i Norge snart, og de er ikke ferdige med alle enda. Jeg kjenner at det blir verre og verre jo flere målere. Det er sterke ting som er i sving.

Jeg håper de får kjent på dette selv. Da hadde tonen blitt en annen. Jeg har mye mer på hjertet, men det holder nå.