Smartmåler-historier

65. Mann, 69, Buskerud:

Jeg har en historie som jeg ønsker å meddele, men jeg ønsker å være anonym.

Jeg er en mann på 69 år som har vært frisk som en fisk de siste 3-4 årene. Alle blodprøver var topp og legen var meget godt fornøyd med min helse. Mitt eneste problem var at jeg har måttet gå på blodtrykksmedisiner i ca. 8 år. Blodtrykket har imidlertid vært fint lenge. EKG-prøven var og meget bra. Jeg gikk fra legetimen strålende glad, samtidig som vi fikk installert ca. 150 smartmålere i blokka der jeg bor.

Etter ca. tre dager fikk jeg problemer. Først fikk jeg vondt i øynene, så begynte øynene å væske. Deretter fikk jeg flimmer og tåkesyn om morgenen. Etter ca. seks dager forsvant nattesøvnen. Hjertet begynte å dunke mer og mer og blodtrykket økte. Det var helt tydelig at smartmåleren hadde påvirket hjerterytmen. Og det var helt umulig å få sove.

Etter flere netter uten søvn prøvde jeg en sofa i stua og fikk omsider sove litt. Da fikk jeg meg en legeattest og søkte om fritak. Etter dette legebesøket ble jeg bare verre og verre. Jeg fikk i tillegg leggkramper, kraftig øresus, kraftig neseblødning og følte meg utmattet og i elendig form. Korttidshukommelsen ble mye dårligere. Helt utmattet og desperat troppet jeg opp på kontoret til e-verket med søknaden og fikk den faktisk godkjent på stedet. Utrolig nok fikk jeg deaktivert smartmåleren tre timer etterpå.

Dagene etter ble jeg gradvis noe bedre. Men, etter seks dager brøt helvete løs igjen. Det viste seg at smartmåleren var blitt aktivert igjen, sannsynligvis på grunn av oppdateringer i systemet. Så helt utmattet nok en gang fikk jeg omsider kranglet meg til å få fjernet hele radiokommunikasjons- modulen. Etter dette har det blitt en del bedre, men de ca. 150 andre smartmålerne i blokka sørger for fortsatt kraftig stråling med uregelmessige intervaller.

Jeg føler meg nå nesten som en fange på Guantanamo-fengselet som venter i frykt på neste elektrosjokk-torturbehandling. Hver dag er jeg helt ødelagt frem til 13 tiden. Livet mitt er nå fullstendig ødelagt. Etter mangeårig kamp mot alvorlige sykdommer, både ME og Borreliose, hadde jeg endelig klart å gjøre meg selv frisk for ca. 4 år siden.

Nå trodde jeg at jeg iallefall skulle gå inn i en god alderdom. Men istedet frykter jeg nå for at jeg kommer til å dø lenge før tiden på grunn av hjertestans. Hjertet og formen har blitt svakere og jeg frykter at jeg har fått tilbakefall av både ME og Borreliose. Jeg orker derfor ikke tanken på å flytte heller. Smartmålerne finnes jo overalt uansett. Jeg kan ikke engang besøke venner eller familie lenger, for de har jo smartmålere alle sammen. Jeg håper jeg får leve lenge nok til å oppleve at alle smartmålere havner på skraphaugen. Det er der de hører hjemme.

Dette er en krig mot hele befolkningen som ikke er et demokrati verdig. Det må snart bli et opprør mot denne galskapen, hvis ikke blir Nasjonen Norge degradert til et U-land.

64. Anonym kvinne, 38:

Jeg fikk installert «smart» måler i slutten av november, og har siden det opplevd et økende spreng i hodet. Det er så ille at jeg føler hele hodet skal til å eksplodere. Jeg har også øresus, nummenhet i huden, spesielt i ansiktet og noen ganger rykninger i ansiktsmusklene (i tillegg til søvnproblemer, og økt grad av muskelsmerter, men dette er noe jeg også har slitt med fra før).

Jeg har aldri merket noe plager av data, mobiltelefon (med mindre jeg har hatt den til hodet, men jeg foretrekker å bruke høyttaleren) eller wifi, så jeg lurer på om det virkelig kan være den nye måleren som er årsaken til plagene jeg har?

I starten koblet jeg ikke disse plagene til måleren, før jeg leste en artikkel om det for noen dager siden, men nå lurer jeg på om det er dette som ligger til grunn. Hodepinen er kontinuerlig hele tiden nå, og ekstrem, og jeg har merket rask bedring så snart jeg er ute av huset, men den kommer raskt tilbake igjen også, når jeg er hjemme.

Jeg tenkte kanskje det var den friske lufta i ansiktet som hjalp, siden jeg stort sett må gå over alt hvor jeg skal, da jeg ikke har bil, men da burde det jo også hjelpe å sitte litt i åpent vindu og ta inn frisk luft, men det gjør det ikke.

Som sagt, jeg har ikke vært plaget, eller merket noe nevneverdig av andre elektroniske innretninger i hjemmet. Kan det allikevel hende at det er måleren som gjør meg syk nå? Og hva kan jeg gjøre for å beskytte meg og dyrene mine? Jeg har en del dyr.

Nå har jeg fått ordnet med en time til legen.

63. Unni Høivang, 75, 3.2.2018:

Jeg videresender min historie som jeg har sendt Legeforeningen, Yngre Legers Forening, NSF, Helsedirektoratet, Helse- og omsorgsdepartementet, Statsministerens kontor, Statens strålevern, NVE, Forbrukerrådet, Olje- og energidepartementet, Kommunal- og landbruksdepartementet, og Huseiernes landsforbund:

Jeg er en dame på 74 år som ikke forsto hvorfor jeg plutselig hver natt våknet med dundrende hodeverk og sterk piping i ørene etter kun 3-4 timers søvn. Etter hvert fikk jeg også ildrøde vabler over hele brystet og marmorert hud på armene. Jeg klarte ikke å sovne igjen pga smertene. Hver dag ble jeg bedre ut på ettermiddagen og la meg hver kveld smertefri.

Dette ‘helvete’ varte halvannen uke før en venn spurte om jeg hadde fått ny måler. Det måtte jeg bekrefte – ikke mindre enn åtte ‘Aidon’- målere i min oppgang. Tidspunktet da målerne ble installert stemte med da plagene begynte.

Jeg flyttet ( midlertidig) til min datter som enda ikke hadde fått AMS-måler. Jeg fikk livet mitt tilbake umiddelbart, bortsett fra at vablene varte en stund.

Jeg prøvde å flytte hjem igjen, men det samme gjentok seg: dundrende hodeverk osv etter 3-4 timers søvn. Nå sover jeg på campingseng på stuen – lengst unna målerne i gangen. Jeg sover uten å våkne med denne spesielle hodeverken. Det jeg imidlertid merker inne i leiligheten er en urolighet i hjerterytmen, som jeg aldri har opplevd tidligere, og som jeg ikke opplever utendørs. Jeg merker også noen rare prikkinger bak ved nyrene med jevne mellomrom.

Kan det virkelig være tilfeldig at alle disse kroppsforandringene kom rett etter at Ams-målerne ble installert her? Min logiske sans sier meg også at det er stor forskjell hvor mye EN måler stråler kontra ÅTTE (8). Nå er jeg frustrert og vet ikke hva jeg skal gjøre.

HJEEELP!!!

62. Line, 01.02.2018:
Jeg har ikke smartmåler selv, men nærmeste naboen vår (vi bor i enebolig) har sin plassert ca 5 meter fra stuen vår. Jeg er den eneste i familien som merker den. Ekstrem øresus. Blir bare sterkere og sterkere. Koker litt i kinna også, spesielt på kveldstid.Nå verker kroppen veldig, får litt siling i hodet (øm) også. Disse smartmålere er installert hos mine foreldre, i sommerhytten (1 m fra sengen) og i hytten på fjellet (i gangen utenfor soverom).

Utrolig trist dette her. Jeg har slitt med sykdom i mange år, tilrettelagt det jeg har kunnet …og nå må jeg grue meg til denne måleren kommer i hus i tillegg. Grue seg for å være i egen bolig…det øker stressnivået, som for min del bidrar til foreverring av sykdom.

Jeg merker jeg får vondt i hodet når jeg er hos svigermor. Hos mine foreldre blir jeg varm i kinna. På hyttene har jeg ikke vært ennå, da jeg unngår å sove i hus med smartmåler. Trist at dette påvirker så negativt.

61. Gry Tone Hansen, 01.02.2018:

Vi fikk installert «smartmåler» i sommer og jeg fikk problemer med nattesøvnen umiddelbart. Jeg fikk «maur»/kløe og tidvis verk i kroppen, og ofte sterk hodepine iløpet av natten. Jeg er av typen som sovner før hodet treffer puta, så det var tydelig at plagene hadde med måleren å gjøre. Vi fikk koblet av senderen og leser den nå av manuelt, -jeg har fått nattesøvnen tilbake og har ikke hatt hodepine siden.