Smartmåler-historier

110. Haldor I Solberg, 26.09.2018:

Hei. jeg vil gjerne bidra med min historie ang. AMS:

Jeg leier en kjeller leil. i Sandefjord hvor husverten installerte AMS denne våren, i mars 2018. Jeg har strøm inkludert i leia, men jeg har sikringsskapet på kjøkkenveggen like ved der jeg står med staffeliet. (Jeg er billedkunstner.)

Jeg er ofte ute på oppdrag og var ikke hjemme de første ukene etter installasjonen. Ca 2 uker senere da var jeg hjemme, igjen begynte ryggsmertene. Jeg var innlagt på sykehus til sjekk i en uke. Da avtok smertene og var helt borte.. Senere den våren dro jeg til Trøndelag til min datter og var der i ca 3 mnd. helt totalt smertefri.. Dro hjem etter oppholdet, var hjemme i en uke, og så startet ryggsmertene.

Min konklusjon er : Påvirkning fra AMS!

P.S. fastlegen tror meg ikke på at der er en sammenheng, og vil ikke skrive ut legeerklæring.

 

109. Hanne Knutsdatter, 15.09.2018:

Vi bor i rekkehus og dette er mine plager etter at naboene fikk AMS-målerne i vår: svimmel, trøtt, forsterket tinnitus, hodepine, rar metallisk lyd i hodet, sviing på leppene, rastløse bein/kramper, sliten på øynene. Mannen min fikk kramper i beina, mer enn han bruker, og mer problemer med magen.

Nå skal det nevnes at vi fra før har mange plager, men, de plagene ble så merkbart forsterket etter de nye målerne kom. Så det er ikke tvil her om at våre plager skyldes strålingen!

 

108. Anonym, 13.05.2018:

Like før jul i fjor skulle min smartmåler ha blitt installert. Det ble den ikke, for jeg vil ikke ha den. Det kommer av at jeg har fulgt med på forskningen en del år og ser at myndighetene misleder oss. Jeg ba i stedet naboene i et brev om å takke nei til smartmåler. Jeg tror ikke noen av dem lyttet til meg. Jeg har ikke fått noen respons, men jeg har kanskje vekket noens interesse.

En dag fikk jeg neseblod. Det får jeg veldig sjelden. Jeg tenkte ikke mer over saken. Men det rare var at dette neseblodet dukket opp nærmest hver dag i to uker! I samme tidsrom fikk mine barn knapt sove om kveldene (deres soverom vender ut mot naboene). Jeg kom etter hvert til å tenke på at jeg har hørt at neseblod er en av effektene som er beskrevet av EMF. Da var neste tanke veldig kjapp til å melde seg: Søvnforstyrrelser likeså! Jeg begynte å reflektere over at naboene antagelig hadde den samme datoen for planlagt installasjon som meg selv. Plagene begynte akkurat denne datoen.

Jeg lærte siden at effekten til smartmålerne roer seg ned etter et par ukers tid. Neseblodet er borte igjen nå, og barna sovner bedre igjen. Selvsagt kan det være en tilfeldighet. Vi vet jo ikke akkurat hvilken faktor som påvirker oss på hvilken måte. Men jeg tror det er sannsynlig at disse tingene kan ha oppstått pga. smartmålerne.

Jeg har tidligere forstått at prikkingen jeg kjenner i føttene når de hviler på varmeteppet, antagelig ikke kommer av varmen – men av strålingen. Jeg legger nemlig aldri merke til slik prikking ellers (selv om jeg er nær varme kilder med tærne…).

Jeg har for øvrig vært veldig glad for at jeg har kunne bruke mobiltelefonen. Jeg er føre-var og reduserer bruken så mye som mulig, Men på jobben har vi hatt kun mobil i flere år nå.

Dessverre har jeg begynt å legge merke til at det stikker i øret og prikker i hendene av og til når jeg holder i den og prater med den inntil øret. Det er surt, for da vet jeg at verre symptomer kan være like om hjørnet, og jeg burde strengt tatt ha lagt den helt fra meg.

Jeg har imidlertid valgt å følge den østerrikske legeforenings råd om å ikke gi barna mobil før det er 16 år. Vi jobber hardt med å innføre rutiner som flymodus når vi bærer med oss mobilen, sms i stedet for samtale og konsekvent bruk av fasttelefon så lenge vi er hjemme. Mobildata og apper skrur vi bare på i «nødstilfeller».

Et kneledd har kranglet i et halvt år nå. Jeg tenkte at jeg var i ferd med å bli eldre. Men jaggu kom jeg til å legge merke til at det er det kneet som befinner seg 5 cm fra laptopen som står i docingen under kontorpulten hele dagen (og som jeg ofte skumper lett borti). En laptop koblet til en adapter har ganske sterke felt rundt seg. Det kan dere lese om i en bloggposter på denne bloggen. [HER, EF]. Hjemme trekker jeg derfor (så ofte jeg husker på det) laderen ut av stikkontaktene når jeg sitter og skriver på laptopen eller skal sove. Ladere skaper mye «skittenstrøm». Kanskje mye mer enn smartmålerne.

Elbilladere påvirker strømnettet helt inn til naboene. Derfor har jeg gått bort fra å ønske meg elbil.

Jeg kan legge til at forrige gang jeg hadde et (annet) kneproblem (flere år siden) – ble det brukt strøm for å «hele» kneet. Og det passer godt med at det finnes et par terapeutiske effekter av stråling, men mange flere patologiske.

Vi har ellers som familie mange symptomer som vi kan mistenke kan komme av enten stråling, en kombinasjon av stråling og andre miljøfaktorer eller en kombinasjon av arv og miljø. Dette gjelder konsentrasjonsproblemer, hodepine, autismespekterlidelser, depresjon, angst, søvnproblemer, aggresjon, hukommelsesproblemer. Dette har jeg tidligere forklart med gener og en stressende hverdag.

Professor Magda Havas sier at 35 % av oss trolig viser symptomer på el-overfølsomhet uten at vi er klar over det. Jeg selv ville nok ikke ha ofret mine symptomer en tanke, dersom jeg ikke visste hva de kunne komme av. De plager meg ikke direkte. Men de skremmer meg nå. Jeg vet at mye verre effekter som kreft og Alzheimers er på listen.

Nocebo-effekt kan jeg avvise, da alle symptomene først har vært tilstede en stund før jeg a) begynte å legge merke til dem og b) har assosiert dem til mulig stråling. Jeg har «skrytt av» at jeg engasjerer meg uten å kjenne effekter. Og det er helt sant at mitt engasjement startet uten noen form for mistanke om at jeg selv er rammet. Nå vet jeg bedre. Men det gavner ikke saken om andre vet det. For i Norge blir man raskt avfeid som psykiatrisk tilfelle med en nocebo-tilstand. Det er jo frykt Statens strålevern er mest interessert i å beskytte oss mot. Derfor forblir jeg anonym.

 

107. Kari Dølven Sevaldsen 04.09.2018:

Nå føler jeg at vi fått et mikrobølgevåpen i hjemmet vårt. Det er godt dokumentert at slike våpen har blitt brukt i krig, lenge. Ta f-eks. de amerikanske diplomatene som ble syke på Cuba. Man tror nå at dette kommer fra mikrobølge angrep. Vi har over natta, fått en del av de samme symptomene. Jeg har en uutholdelig tinnitus, kvalme, søvnløshet. Min mann hovner opp forskjellige steder på kroppen. Min sønn, som har egen leilighet i huset vårt, har fått en forferdelig tinnitus.

Vi hadde et langtidsopphold i Tyrkia og visste ikke at vi hadde fått Aidon-måleren installert da vi kom hjem. Jeg hadde pådratt meg en skive utglidning i ryggen og ble sengeliggende i 14 dager. Etter et døgn i senga, fikk jeg en svak brummende lyd i øret, etter en uke høres det ut som om jeg hadde og fortsatt har, en diger lastebil på tomgang i halve hodet. Kroppen er i «fluktmodus» (akkurat som biene som nå flykter fra kubene sine.)

Jeg pleier å få en svak brummende lyd i øret hvis jeg snakker i mob. lenger enn ett halvt minutt. Derfor lenket vi problemet til stråling. Vi skrudde av alle mobiltelef. og alle de andre trådløse «duppedingsene», men ikke strømmen. Da pleier min tinnitus alltid å forsvinne. Ingen ting hjalp. Først da, begynte jeg å tenke på den nye smartmåleren, som det var så mye snakk om, før vi reiste. Jeg ser inn i sikringsskapet, der er den, AIDION måleren, TO METER fra mitt soverom! Min sønn hadde sluppet dem inn mens vi var bortreist.

Jeg er realist og har alltid vært et aktivt friluftsmenneske. Min sønn er aktiv i sykkelmiljøet. Over natta har vi blitt redusert til skjelvende vrak, som må dope oss ned med sovetabletter og andre ting, for å få noen få timer med søvn, i løpet av døgnet. Legen min nekter å skrive ut legeattest…

Alt dette på grunn av at: Energiselskapene skal tjene seg styrtrike på oss forbrukere og få inn flere penger, for å legge kabler og selge ut enda mere av «arvesølvet vårt», Vannkraften! Det eneste vi forbrukere sitter igjen med, er skyhøye strømregninger. Og mikrobølgestråling. Min far var direktør i SKK (Skiens Kommunal Kraftselskap) i mange år. (Det var dengang, da vi alle eide endel av vannkraften vår) Han var forut for sin tid, og sa i fra at det var dette som nå skjer, som ville komme til å skje, hvis vannkraften vår ble statseid. Først prøvde de seg med bestikkelser og gaver. Da det ikke nyttet, ble han nesten drapstruet og følte seg tvunget til taushet. Nå føler jeg meg desperat. Jeg er redd for å være i mitt eget hus.

Dette må da være kriminelt! Frarøve folk helsa og huset…? Hva skal jeg gjøre for å bli kvitt Aidon-måleren?

 

106. Ole-Jørgen Strømberg 03.09.2018:

Dette skjedde etterat måleren ble installert: Jeg fikk hodepine og nakkesmerter.

Tilføyelse 9.9.2018: På spørsmål fra EF om å utdype litt, svarer OJS slik:

Var du klar over at måleren var installert da du fikk plagene?
Jeg visste at måleren var installert.
Hvor nærme måleren oppholder du deg?
Sover med hodet 3-4 meter ifra måleren.
Hva slags måler er det?
Det står Aidon og M16, produsert i Finland.
Bor du i blokk, enebolig, langt fra andre?
Blokk og det er to målere ved siden av hverandre, en i hver sitt skap.
Har du ellers vært plaget av hodepine og nakkesmerter?
Før måleren: veldig lite hodepine og nakkesmerter. Etter måleren: hodepine nakkesmerter som merkes mest om morgenen, har jo sovet hele natten ved måleren. Men smertene begynte ikke før etter noen måneder.
Hva gjør du med det?
Det som jeg har gjort i 30-40 år, Yoga, Meditasjon, Kiropraktikk.